keuhkoputkia, adrenergiset hengitysteitse

Käyttää Tämä Medicine

Adrenergiset bronkodilataattoreita ovat lääkkeitä, jotka hengitetään suun kautta avata keuhkoputkia (ilmakanavat) keuhkoihin. Jotkut näistä lääkkeistä käytetään oireiden hoitoon astma, krooninen keuhkoputkitulehdus, emfyseema, ja muut keuhkosairaudet, kun taas toiset käytetään estämään oireita.

Salmeteroli on pitkävaikutteinen keuhkoputkia, jota käytetään tulehdusta lääkitys estää astmakohtauksia. Salmeteroli eroaa muista adrenergisiin bronchodilators koska se ei toimi riittävän nopeasti lievittää astmakohtauksen, joka on jo alkanut.

Jotkut näistä lääkkeistä ovat myös hengittää suun kautta estää bronchospasm (hengityksen vinkuminen tai hengitysvaikeus) liikunnan aiheuttama. Lisäksi, epinefriini voidaan käyttää hoidossa lantio.

Ennen lääkkeen käyttöä

Kaikki nämä lääkkeet, lukuun ottamatta joitakin adrenaliini valmisteita, ovat saatavissa vain lääkärin määräyksestä. Vaikka jotkut adrenaliinin valmisteet ovat saatavilla ilman reseptiä, lääkäri voi olla erityisiä ohjeita oikeasta annos adrenaliinin oman sairaus.

Tämä lääke on saatavissa vain lääkärin määräyksestä.

Kun lääke on hyväksytty markkinoinnin tiettyyn käyttöön, kokemus voi osoittaa, että se on hyödyllinen myös muita lääketieteellisiä ongelmia. Vaikka näitä käyttötarkoituksia ei sisälly tuotemerkintöjen, jotkut adrenergisten bronchodilators käytetään tietyillä potilailla seuraavien sairaus

Kerro lääkärille, jos olet joskus ollut epätavallista tai allerginen reaktio lääkkeitä tähän ryhmään tai muita lääkkeitä. Kerro myös hoitohenkilökunnalle, jos sinulla on muita tyyppisiä allergiat, kuten elintarvikkeisiin väriaineita, säilöntäaineita tai eläimiä. Ei-reseptilääkkeet, lue etiketti tai pakkauksessa ainekset varovasti.

Asianmukaiset tutkimuksissa tähän mennessä ole osoittaneet Pediatrics-erityisiä ongelmia, jotka rajoittaisivat hyödyllisyyttä näiden lääkkeiden lapsilla. Kuitenkin, isoetariini ei suositella käytettäväksi lapsille.

Sillä albuterol, bitolteroli, adrenaliini, fenoteroli, isoetariini, iso-, metaproterenolin, pirbuterolia, prokateroli, ja terbutaliini

for salmeteroli

Oikea käyttö Tämä Medicine

Sillä albuterol, bitolteroli, formoteroli, metaproterenolin, ja salmeteroli

sillä adrenaliini

Sillä fenoteroli, iso-, pirbuterolia, prokateroli, ja terbutaliini

for isoetariini

Ei tiedetä, ovatko nämä lääkkeet kulkeutuvat äidinmaitoon. Vaikka useimmat lääkkeet erittyvät äidinmaitoon pieninä määrinä, monet niistä voidaan käyttää turvallisesti imetyksen aikana. Äidit, jotka käyttävät näitä lääkkeitä ja jotka haluavat imettää, keskustele asiasta lääkärin kanssa.

Vaikka tietyt lääkkeet ei tulisi käyttää yhdessä ollenkaan, muissa tapauksissa kaksi eri lääkkeitä voidaan käyttää yhdessä, vaikka vuorovaikutus voi tapahtua. Näissä tapauksissa lääkäri saattaa haluta muuttaa annosta, tai muut varotoimenpiteet voi olla tarpeen. Kerro terveydenhuollon ammattilaiselle, jos käytät jotain muuta reseptiä tai nonprescription (over-the-counter [OTC]) lääketieteessä.

Tiettyjä lääkkeitä ei saa käyttää tai aikoihin syö ruokaa tai syö tietyntyyppisten elintarvikkeiden koska yhteisvaikutuksia voi esiintyä. Alkoholin tai tupakan tiettyjen lääkkeiden voi myös aiheuttaa yhteisvaikutuksia esiintyy. Keskustele hoitohenkilökunnan kanssa, käyttö lääkkeen ruoan kanssa, alkoholia tai tupakkaa.

Läsnäolo muut sairaudet voivat vaikuttaa lääkkeiden tämän luokan. Muista kertoa lääkärille, jos sinulla on muita lääketieteellisiä ongelmia, erityisesti

Nämä lääkkeet tulevat potilaan suuntiin. Lue ne huolellisesti ennen lääkkeen käyttöä. Jos et ymmärrä suuntiin tai jos et ole varma, miten lääkkeen käytöstä, käänny terveydenhuollon ammattilainen näyttää, mitä tehdä. Kysy myös terveydenhuollon ammattilainen tarkistaa säännöllisesti, miten lääkkeen käytöstä varmista käytät sitä oikein.

Käytä tätä lääkettä vain ohjeiden mukaisesti. Älä käytä sitä lisää ja älä käytä sitä useammin kuin suositellaan etiketissä, ellei toisin ohjannut lääkäriltä. Käyttämällä lääkettä useammin saattaa lisätä vakavien ei-toivottuja vaikutuksia. Kuolemantapausta on sattunut, kun liikaa hengitysteitse keuhkoputkia lääkettä käytettiin.

Pidä spray pääsy silmiin, sillä se voi aiheuttaa ärsytystä.

Salmeteroli ja formoteroli käytetään estämään astmakohtauksia. Niitä ei käytetä vapauttamaan hyökkäyksen, joka on jo alkanut. Helpotus astmakohtauksen, joka on jo alkanut, sinun tulisi käyttää toista lääkettä (ei formoteroli), joka alkaa toimia nopeammin salmeteroli tekee. Jos sinulla ei ole muuta lääkettä käyttää hyökkäyksen tai jos sinulla on kysyttävää, tarkista lääkäriltäsi. Koska vaikutukset salmeterolia ja formoterolia kestävät yleensä noin 12 tuntia, annosta tulisi koskaan kestänyt yli kaksi kertaa päivässä tai alle 12 tunnin välein.

Salmeteroli ja formoteroli eivät korvaa suun tai inhaloitavien kortikosteroidien lääkettä. Jos aloitat salmeteroli tai formoteroli, annostus oman kortikosteroidien lääkettä ei saa muuttaa tai pysäyttää vaikka alkaa tuntea paremmin. Jos sinulla on kysyttävää tästä, tarkistaa lääkäriltä.

Jotkut adrenaliini valmisteet ovat saatavilla ilman lääkärin määräystä. Älä kuitenkaan käytä tätä lääkettä, jos näet lääkäri astmasta. Älä käytä tätä lääkettä, jos olet joutunut sairaalaan astman hoitoon tai jos käytät reseptiä astmalääke, ellet on neuvottu tekemään niin lääkäri.

Kun käytät inhalaattoria ensimmäistä kertaa, tai jos et ole käyttänyt sitä vähään aikaan, inhalaattorin ei saa toimittaa oikea määrä lääkettä ensimmäisen pullistaa. Siksi ennen inhalaattorin, ehkä testata tai prime sitä.

Lääkäri, sairaanhoitaja tai apteekkihenkilökunta voi haluta voit käyttää spacer tai pitämällä kammio inhalaattorin. Välikappale auttaa saamaan lääkettä keuhkoihin ja vähentää lääke, joka pysyy suussa ja nielussa.

Jos haluat käyttää välike inhalaattorin kanssa

Potilaille käyttäen inhalaatiojauhetta annosmuotoa

Varotoimet Vaikka lääkkeen käyttämisen

Potilaille käyttämällä sisäänhengityksen liuosannosmuodossa

Annos lääkkeet tässä luokassa on erilainen eri potilaille. Noudata lääkärin määräyksestä tai ohjeet etiketissä. Seuraavat tiedot sisältävät ainoastaan ​​keskimääräinen annos näistä lääkkeistä. Jos annos on erilainen, älä muuta sitä, ellei lääkäri käskee tekemään niin.

Määrä lääkettä että otat riippuu vahvuus lääkkeen. Myös annosten lukumäärän otat joka päivä, sallitun ajan annosten välillä, ja aika lääkityksen riippuvat lääketieteellinen ongelma, johon käytät lääkettä.

Bitolteroli vedettiin pois Yhdysvaltojen markkinoilta Elan Pharmaceuticals marraskuussa 2001.

Kanadalainen tuotetietojen mukaan formoteroli on lapsille 6-vuotiaille ja sitä vanhemmille.

Soita lääkäriltä tai apteekista ohjeita.

for formoteroli

Kaikkien muiden adrenergisiin bronkodilataattoreita

Pidä poissa lasten ulottuvilta.

Säilytä lääke suljetussa astiassa huoneenlämmössä, lämmöltä, kosteudelta ja suoralta auringonvalolta. Suojaa jäätymiseltä.

Älä pidä vanhentuneita lääketieteen tai lääketieteen ei enää tarvita.

Säilytä kanisterin kanssa suuttimen pää alas.

Älä riko, rikkoa tai polttaa inhalaatioaerosolilla kontti, vaikka se on tyhjä.

On tärkeää, että lääkäri tarkistaa edistymistä säännöllisesti varmistaa, että lääke toimii kunnolla.

Jos sinulla on vielä vaikeuksia hengittää jälkeen yksi näistä lääkkeistä tai jos vointisi huononee, tarkistaa lääkäriltä kerralla.

Saatat myös ottamalla tulehduslääke astman kanssa tämän lääkkeen. Älä lopeta tulehduslääke vaikka astma tuntuu paremmalta, ellet käsketään tekemään niin lääkäri.

Käyttäville potilaille salmeteroli tai formoteroli, tarkista lääkäriltäsi

Potilaille käyttävät jotakin näistä lääkkeistä paitsi salmeteroli ja formoteroli, tarkista lääkäriltäsi

Yhdessä sen tarvitaan vaikutuksia, lääke voi aiheuttaa joitakin ei-toivottuja vaikutuksia. Vaikka kaikkia näitä haittavaikutuksia saattaa esiintyä, jos niitä ilmenee, ne saattavat vaatia hoitoa.

Tarkista lääkäriltä välittömästi, jos jokin seuraavista haittavaikutuksista ilmenee

Joitakin haittavaikutuksia voi esiintyä, jotka eivät yleensä tarvitse lääkärin hoitoa. Nämä haittavaikutukset voivat pois hoidon aikana kuin kehon sopeutuu lääkettä. Myös terveydenhuollon ammattilainen voi pystyä kertoa keinoja estää tai vähentää joitakin näistä haittavaikutuksista. Tarkista hoitohenkilökunnalle, jos jokin seuraavista haittavaikutuksista edelleen tai ovat haittaavia tai jos sinulla on kysyttävää niistä

Ei kaikki edellä mainituista haittavaikutuksista on raportoitu näistä lääkkeistä, mutta niitä on raportoitu ainakin yksi niistä. Kaikki adrenergisten bronchodilators ovat samanlaisia, joten minkä tahansa edellä haittavaikutuksia voi esiintyä millä tahansa näistä lääkkeistä.

Kun käytät adrenergisen keuhkoputkia, saatat huomata epätavallinen tai epämiellyttävä maku. Tämä voidaan odottaa ja menevät pois, kun lopetat lääkkeen.

Isoproterenoli voi aiheuttaa syljen kääntyä punertava punaiseksi. Tämä on odotettavissa, kun käytät tätä lääkettä.

Muut haittavaikutus saattaa myös esiintyä joillakin potilailla. Jos havaitset muita vaikutuksia, kysy terveydenhuollon ammattilainen.