keuhkoputkentulehdus tauti

Keuhkoputkentulehdus on tulehdus limakalvon keuhkoputkien, joka kuljettaa ilmaa ja keuhkoihin. Ihmiset, joilla on keuhkoputkentulehdus usein yskä paksuuntunut lima, jota voidaan värjääntynyt. Keuhkoputkentulehdus voi olla joko akuutti tai krooninen.

Usein kehittää kylmästä tai muu hengitysteiden infektio, akuutti keuhkoputkentulehdus on hyvin yleinen. Krooninen keuhkoputkentulehdus, vakavampi kunnossa, on vakio ärsytys tai tulehdus limakalvon keuhkoputkia, mikä johtuu usein tupakoinnista.

oireet

Akuutti keuhkoputkitulehdus yleensä paranee muutamassa päivässä ilman pysyviä vaikutuksia, vaikka voit jatkaa yskä viikkoja. Kuitenkin, jos olet toistuvia jaksoja keuhkoputkentulehdus, voi olla krooninen keuhkoputkentulehdus, joka vaatii lääkärin hoitoa. Krooninen keuhkoputkentulehdus on yksi ehdoista sisältyvät keuhkoahtaumatauti (COPD).

Yskä; Tuotanto limaa (ysköksen), joka voi olla selvää, valkoinen, kellertävän harmaa tai vihreä – harvoin, se voi olla streaked verta; Väsymys; Hengenahdistus; Lievä kuume ja vilunväristykset; rintavaivat

Keuhkoputkentulehdus on tulehdus limakalvon keuhkoputkien, joka kuljettaa ilmaa ja keuhkoihin. Ihmiset, joilla on keuhkoputkentulehdus usein yskä paksuuntunut lima, jota voidaan värjääntynyt.

Joko akuutti keuhkoputkitulehdus tai krooninen keuhkoputkentulehdus, merkkejä ja oireita voivat olla

Jos sinulla on akuutti keuhkoputkentulehdus, voi olla kalvava yskä, joka viipyy useita viikkoja sen jälkeen, kun tulehdus ratkaisee. Krooninen keuhkoputkentulehdus määritellään limainen yskä, joka kestää vähintään kolme kuukautta, jossa toistuvat ottelua esiintyy vähintään kahtena peräkkäisenä vuotena.

Kestää yli kolmen viikon ajan; Estää sinua nukkumassa; Liittyy kuume on yli 100,4 F (38 C); Tuottaa värjäytyneet lima; Tuottaa verta; Liittyy vinkumista tai hengenahdistusta

Jos sinulla on krooninen keuhkoputkentulehdus, olet todennäköisesti kausia kun oireita pahentua. Noina aikoina, voi olla akuutti keuhkoputkitulehdus päälle saat krooninen keuhkoputkentulehdus.

Tupakansavun. Ihmiset, jotka tupakoivat tai jotka elävät tupakoitsija on suurempi riski sekä akuutti bronkiitti ja krooninen keuhkoputkentulehdus .; Pieni vastus. Tämä saattaa johtua toisesta akuutti sairaus, kuten nuhakuume, tai krooninen sairaus, joka vaarantaa immuunijärjestelmää. Vanhemmat aikuiset, imeväisten ja pikkulasten on suurempi alttius infektioille .; Altistuminen ärsyttävät työssä. Riskiä sairastua keuhkoputkentulehdus on suurempi, jos kiertää tiettyjä keuhkojen ärsyttävät, kuten viljaa tai tekstiilejä, tai altistuvat kemikaalihöyryiltä .; Refluksitaudin. Toistuva jaksoja vakavia närästys voi ärsyttää kurkun ja tehdä sinulle enemmän altis kehittää keuhkoputkentulehdus.

syyt

Katso lääkärillesi, jos yskä

Akuutti keuhkoputkentulehdus aiheuttaa yleensä virus, yleensä sama viruksia, jotka aiheuttavat vilustuminen ja flunssa (influenssa). Antibiootit eivät tapa viruksia, joten tämän tyyppinen lääkitys ei ole käyttökelpoinen useimmissa tapauksissa keuhkoputkentulehdus.

Yleisin syy krooninen keuhkoputkentulehdus on tupakointi. Ilmansaasteet ja pölyä tai myrkyllisiä kaasuja ympäristöön tai työpaikalla voi myös osaltaan kunnossa.

Tekijöitä, jotka lisäävät riskiä keuhkoputkentulehdus sisältävät

Vaikka yksittäinen episodi keuhkoputkentulehdus yleensä ei ole syytä huoleen, se voi johtaa keuhkokuumeeseen joillakin ihmisillä. Toistuva jaksoja keuhkoputkentulehdus voi osoittaa, että olet kehittämässä keuhkoahtaumatauti (COPD).

Riskitekijät

Olet todennäköisesti aloittaa näkemästä perhelääkäri tai yleislääkäri. Jos sinulla on krooninen keuhkoputkentulehdus, saatat olla tarkoitettu lääkäri, joka on erikoistunut keuhkosairaudet (pulmonologist).

Oletko äskettäin ollut kylmä tai flunssa ?; Oletko koskaan ollut keuhkokuume ?; Onko teillä muita sairauksia ?; Mitä lääkkeitä ja lisäravinteet otatko säännöllisesti ?; Oletko altistunut keuhko ärsyttävät työssäsi?

komplikaatiot

Ennen nimittämistä, voit kirjoittaa listan, joka vastaa seuraaviin kysymyksiin

Milloin oireet alkavat ?; Ovatko oireesi ollut jatkuvaa tai satunnaista ?; Oletko ollut jaksoja keuhkoputkentulehdus kestää yli kolme viikkoa aikaisemmin ?; Välillä jaksot olet huomannut olet enemmän hengästyneenä kuin olit vuotta aiemmin ?; Tee oireet vaikuttavat unen tai työsuorituksen ?; Poltatko? Jos näin on, kuinka paljon ja kuinka kauan ?; Oletko hengitettynä laittomien huumeiden ?; Kuinka paljon on kestävyytesi vähentynyt viime vuonna ?; Harrastatko liikuntaa? Voitteko kiivetä portaita vaivatta? Voitko kävellä niin nopeasti kuin käytit ?; Onko mitään parantaa tai pahentaa oireita ?; Onko kylmä ilma vaivaan ?; Oletko huomannut, että te wheeze joskus ?; Oletko saanut vuosittaisen flunssa ammuttu ?; Oletko koskaan rokotettu keuhkokuume? Jos on, milloin?

Saatat myös haluta tuoda perheenjäsen tai ystävä varaamiseksi. Joskus voi olla vaikea muistaa kaikki tiedot. Joku, joka liittyy muistat jotain, olet jäänyt tai unohtunut.

Rintakehän röntgenkuvaus. Rintakehän röntgen- voi auttaa määrittämään, jos olet keuhkokuume tai muu tila, joka voi selittää yskä. Tämä on erityisen tärkeää, jos koskaan ollut tai parhaillaan tupakoit .; Ysköksen testejä. Yskös on limaa että yskä ylös keuhkoihin. Sitä voidaan testata, onko sinulla hinkuyskä (pertussis) tai muita sairauksia, jotka voitaisiin auttaa antibiootit. Yskös voidaan testata myös merkkejä allergioita .; Keuhkojen toiminta testi. Aikana keuhkotoiminnan testi, et puhaltaa laitetta kutsutaan spirometriamoduulin joka mittaa, kuinka paljon ilmaa keuhkoihin voi pitää ja kuinka nopeasti voit saada ilmaa ulos keuhkoista. Tämä testi tarkistaa merkkejä astman tai keuhkolaajentuma.

Valmistautuminen varaamiseksi

Jos olet koskaan nähnyt toisen lääkärin varten yskä, anna nykyinen lääkäri tietää, mitä testejä tehtiin, ja jos mahdollista, tuo raportit teille, mukaan lukien tulokset keuhkojen röntgenkuvauksessa, yskös kulttuurin ja keuhkojen toiminta testi.

Esimerkkejä kysymyksiä lääkäri voi pyytää, sisältää

Antibiootit. Keuhkoputkentulehdus yleensä johtuu virusinfektio, joten antibiootit eivät ole tehokkaita. Kuitenkin, lääkäri voi määrätä antibioottia, jos hän epäilee, että sinulla on bakteeri-infektio .; Yskänlääke. On parasta olla tukahduttaa yskä, joka tuo lima, koska yskä auttaa poistamaan ärsyttävät keuhkoista ja ilmakanavat. Jos yskä estää teitä nukkuva, voit kokeilla yskää hillitsevät nukkumaan mennessä .; Muut lääkkeet. Jos sinulla on allergioita, astmaa tai keuhkoahtaumatauti (COPD), lääkäri voi suositella inhalaattorin ja muita lääkkeitä vähentää tulehdusta ja avaa kaventuneet kohtia keuhkoihin.

Vuoden ensimmäisinä päivinä sairaus, se voi olla vaikea erottaa oireita keuhkoputkentulehduksen niistä, joilla on flunssan. Aikana fyysinen tentti, lääkäri käyttää stetoskooppi kuunnella tarkasti keuhkoihin kun hengität.

Vältä keuhko ärsyttävät. Älä tupakoi. Maskia, kun ilma on saastunutta tai jos olet alttiina ärsyttävät, kuten maalien tai puhdistusaineita voimakkaiden höyryjen .; Käytä ilmankostutinta. Lämmin, kostea ilma auttaa lievittämään yskää ja irrottaa limaa hengitysteitä. Mutta varmasti puhdistaa ilmankostutin mukaan valmistajan suositusten välttää bakteerien ja sienten vesisäiliö .; Tarkastellaan kasvonaamio ulkopuolella. Jos kylmän ilman pahentaa yskä ja aiheuttaa hengenahdistusta, laittaa kylmää ilmaa naamariin ennen lähtöä ulkopuolella.

Joissakin tapauksissa lääkäri voi ehdottaa

Spirometrin on diagnostinen laite, joka mittaa ilman määrä pystyt hengittämään sisään ja ulos, ja aika kuluu voit hengittää täysin, kun hengittää syvään.

Vältä tupakansavun. Tupakansavu lisää riskiä krooninen keuhkoputkentulehdus .; Get rokotetuilla. Monissa tapauksissa akuutti bronkiitti johtuvat influenssa, virus. Getting vuosittain influenssarokotteen voi suojata käyttäjää saada flunssa. Voit myös harkita rokotuksen, joka suojaa joidenkin keuhkokuume .; Pese kätesi. Voit vähentää riskiä kiinni virusinfektion, pese kädet usein ja saada tapana käyttää käsin sanitizers .; Käytä kirurgiset naamio. Jos sinulla on keuhkoahtaumatauti, kannattaa harkita yllään kasvonaamio työssä ja väkijoukkoja.

Testit ja diagnoosi

Useimmat akuutti bronkiitti ratkaista ilman lääketieteellistä hoitoa kahdessa viikossa.

Joissakin tilanteissa, lääkäri voi määrätä lääkkeitä, kuten

Jos sinulla on krooninen keuhkoputkentulehdus, saatat hyötyä keuhkojen kuntoutus – hengitys käyttää ohjelmaa, jossa hengitysteiden terapeutti opit hengittää helpommin ja lisätä kykyä käyttää.

Hoidot ja huumeet

Jos haluat apua tuntea paremmin, voit kokeilla seuraavia omahoidon toimenpiteitä

Voit vähentää riskiä keuhkoputkentulehdus noudattamalla näitä ohjeita

Lifestyle ja kotiin korjaustoimenpiteitä

ennaltaehkäisy

1

Alert: fluorokinoloneihin Bakteerilääkkeitä: Drug Safety Communication – FDA neuvoo rajoittaminen käytön tiettyihin Komplisoitumaton Infektiot

Lue lisää keuhkoputkentulehdus

Lisää keuhkoputkentulehdus

)