kemialliset vastatoimia kemikaalit vaikuttavat hermostoon

Erilaisia ​​kemikaaleja tiedetään vaikuttavan hermostoon. Jotkut suoraan kohdistaa hermostoputken signalointireitteihin. Näitä ovat klassiset hermomyrkyt (esim Sarin, Soman, tabuuni, ja VX), organofosfaattitorjunta torjunta, ja jotkut eläinten toksiinien (esim botuliinitoksiini). Kemikaalit voivat myös vaikuttaa hermostoon epäsuorasti. Esimerkiksi metabolinen myrkyt (esim syanidi) häiritä soluhengitykseen, joka lopulta estää aivojen saamasta riittävästi happea ja energiaa. Jotkut vesicating aineet (esim sinappikaasu) näyttää olevan neurologisia vaikutuksia samoin, vaikka erityistä mekanismia, jolla ne vaikuttavat hermostoon ymmärretään huonosti.

Neurologiset oireet riippuvat kemiallisten, altistumisen taso, ja kulunut aika altistumisen jälkeen. Altistuminen hermomyrkyt, metabolinen myrkkyjä, tai voimakkaasta sinappikaasu voi laukaista kouristuksia ja tajunnan menetys. Muita akuutteja vaikutuksia hermo agentti myrkytys kuuluvat lihashalvaus kardiorespiratorinen masennus, massiivinen eritystä limakalvojen, silmien ärsytystä, ja epätarkka tai himmeä näkö. Muut akuutit vaikutukset altistumisen suuria annoksia sinappikaasu kuuluvat vaikutuksia käyttäytymiseen ja kognitiiviset vaikeudet. Hermomyrkyt ja aineenvaihdunnan myrkyt näyttävät myös vakavia pitkäaikaisia ​​neurologisia vaikutuksia, kuten hermorappeumaa mutta niitä ei ole tutkittu laajasti.

Fyysinen valtiot kemikaaleja, jotka vaikuttavat hermostoon ovat tärkeä tekijä vaatimukset kehittää tehokkaita vastatoimia. Vaikka joitakin kemikaaleja, jotka vaikuttavat hermostoon olemassa pääasiassa muodossa höyryn (esim syaanivetyä), toiset ovat rasvaiset nesteet, jotka ovat hyvin vaikea poistaa ympäristöstä ja erittäin myrkyllistä jopa minimaalisia tasolle (esim VX). Näiden pysyviä aineita, olisi ihanteellista saada esikäsittelyt, pitkäaikaisia ​​suojaavia vaikutuksia, jotka voidaan antaa etukäteen mahdollinen altistuminen henkilökunnalle, joka on kirjoitettava saastuneiden alueiden.