kaulavaltimotaudin

Kaulavaltimon tauti ilmenee, kun rasva talletukset (plakkeja) tukkia verisuonia, jotka toimittavat verta aivoihin ja pään (kaulavaltimoiden). Tukos lisää riskiä aivohalvaus, hätätilanne, joka syntyy, kun verenkierto aivoihin keskeytyy tai vakavasti vähentää.

Stroke riistää aivot happea. Muutamassa minuutissa, aivosolut alkavat kuolla. Aivohalvaus on neljänneksi yleisin kuolinsyy ja suurin syy pysyvä vamma Yhdysvalloissa

Kun lääkäriin

Kaulavaltimon tauti kehittyy hitaasti. Ensimmäinen merkki siitä, että olet tila voi olla aivohalvaus tai ohimenevä aivoverenkiertohäiriö (TIA). TIA on väliaikainen pulaa verenkiertoa aivoihin.

Mitä voit tehdä

Hoito kaulavaltimon tauti liittyy yleensä yhdistelmä elintapojen muutoksia, lääkitys ja joskus leikkausta.

Kysymykset kysyä lääkäriltä

Sen alkuvaiheessa, kaulavaltimon tauti usein ei tuota mitään merkkejä tai oireita. Ehto voi jäädä huomaamatta, kunnes se on tarpeeksi vakava riistää aivoihin verta, mikä aiheuttaa aivohalvaus tai TIA.

Mitä odottaa lääkäriltä

Merkkejä ja oireita aivohalvaus tai TIA sisältävät

Hakeudu ensiapuun, jos ilmenee merkkejä tai oireita aivohalvauksen. Vaikka ne kestävät vain lyhyen aikaa ja sitten tuntuu normaalia, mene lääkäriin heti. Olet ehkä kokenut TIA, tärkeä merkki siitä, että olet vaarassa täysimittainen aivohalvaus.

Keskustele lääkärisi kanssa, jos sinulla on riskitekijöitä kaulavaltimon tauti. Vaikka sinulla ei ole mitään merkkejä tai oireita, lääkäri voi suositella aggressiivinen hallintaa oman riskitekijöiden suojaa sinua aivohalvauksen. Seeing lääkäri varhain lisää mahdollisuuksia, että kaulavaltimon tauti löydetään ja käsitellään ennen invaliditeettiin aivohalvaus tapahtuu.

Kaulavaltimon tauti johtuu kertyminen plakkeja verisuonia, jotka toimittavat verta aivoihin. Plakit ovat möhkäleitä kolesteroli, kalsiumia, sidekudoksen ja muiden solun roskat, jotka kokoontuvat mikroskooppinen vahinkoa sivustojen valtimon. Tätä prosessia kutsutaan ateroskleroosin.

Kaulavaltimoiden jotka tukossa plakit ovat jäykkiä ja kapeita. Tukkeutunut kaulavaltimo on vaikeuksia tuottaa happea ja ravinteita elintärkeiden aivojen rakenteissa, jotka vastaavat oman day-to-day toimintaa.

Tekijöitä, jotka lisäävät riskiä kaulavaltimon tauti sisältävät

Kaulavaltimon tauti aiheuttaa noin 10 prosentista 20 prosenttiin lyöntiä. Aivohalvaus on lääketieteellinen hätätapaus, joka voi jättää sinulle pysyviä aivovaurioita ja lihasheikkous. Vaikeissa tapauksissa aivohalvaus voi olla kohtalokas.

Kaulavaltimon tauti voi johtaa aivohalvaukseen kautta

Voit kutsua lääkäri, joka on erikoistunut häiriöitä aivojen ja hermoston (neurologi).

Lisäksi kysymyksiä, että olet valmis kysyä lääkäriltä, ​​älä epäröi kysyä lisää kysymyksiä varaamiseksi.

Lääkäri saattaa kysyä useita kysymyksiä. Koska valmiita vastaamaan niihin voi tehdä aika mennä yli pistettä haluat viettää enemmän aikaa. Sinua saatetaan pyytää

Lääkäri todennäköisesti aloittaa perusteellinen sairaushistoria ja lääkärintarkastus. Tentti sisältää yleisesti kuuntelee varten swooshing äänen (bruit) päälle kaulavaltimon niskassa, ääni joka on ominainen kaventunut valtimoon. Lääkäri voi sitten testata fyysinen ja henkinen ominaisuuksia kuten lujuutta, muisti ja puhe.

Tämän jälkeen lääkäri voi suositella

Tavoitteena hoidettaessa kaulavaltimon tauti on estää aivohalvaus. Erityiskäsittelyt riippuu siitä, miten tukos teidän kaulavaltimoiden.

Jos tukos on lievä tai kohtalainen, lääkäri voi suositella

Jos tukos on vakava, tai jos olet jo ollut TIA tai aivohalvaus, lääkäri voi suositella poistamalla tukos valtimon. Vaihtoehtoja ovat

Estämiseksi tai hidastaa etenemistä kaulavaltimon tauti, pitävät näitä ehdotuksia

käydä lääkärin