karsinoidioireyhtymään

Karsinoidioireyhtymään ilmenee, kun harvinainen syöpäkasvain kutsutaan karsinoidituumori erittää tiettyjä kemikaaleja verenkiertoon ja aiheuttaa erilaisia ​​oireita. Karsinoidikasvaimet esiintyy yleisimmin ruoansulatuskanavassa tai keuhkoissa.

Karsinoidioireyhtymään tyypillisesti esiintyy ihmisiä, jotka ovat karsinoidituumorit jotka ovat kehittyneet. Hoito karsinoidioireyhtymään edellyttää yleensä hoitoon syöpä. Kuitenkin, koska useimmat karsinoidituumorit eivät aiheuta karsinoidioireyhtymä ennen kuin ne on kehittynyt, hoito ei ehkä ole mahdollista. Näissä tapauksissa lääkkeet voivat lievittää karsinoidisyndrooma oireita ja tehdä mukavamman.

Kun lääkäriin

Oireita karsinoidisyndroomatapauksista riippuvat joihin kemikaaleja karsinoidituumori erittää verenkiertoon. Yleisimmät oireet karsinoidisyndroomatapauksista sisältävät

Mitä voit tehdä

Ihon punoitus. Iho naamaasi ja ylempi rinnassa tuntuu kuumalta ja vaihtaa väriä – vaihtelee vaaleanpunaisesta violetti. Huuhtelu jaksot voi kestää muutamasta minuutista muutamaan tuntiin tai kauemmin.

Mitä odottaa lääkäriltä

Huuhtelu voi tapahtua ilman näkyvää syytä, vaikka joskus se voi laukaista stressiä, liikunnan tai alkoholia.

Sovi tapaaminen lääkärisi kanssa, jos sinulla on oireita, jotka koskevat sinua.

Karsinoidioireyhtymään johtuu karsinoidituumori joka erittää serotoniinin tai muita kemikaaleja verenkiertoon. Karsinoidikasvaimet esiintyy yleisimmin ruoansulatuskanavaan, mukaan lukien mahalaukun, ohutsuolen, liite, paksusuolen ja peräsuolen, tai keuhkoihin.

Vain pieni osa karsinoidikasvaimissa erittävät kemikaaleja, jotka aiheuttavat karsinoidioireyhtymään. Useimmissa tapauksissa maksan tehokkaasti neutraloi kemikaalit, ennen kuin ne ehtivät kulkea kehon ja aiheuttaa oireita.

Kuitenkin, kun kehittynyt kasvain leviää (etäispesäkkeitä) maksaan itse, nämä kasvaimet erittävät kemikaaleja, joita ei ole neutraloitu ennen verenkiertoon. Useimmat ihmiset, jotka kokevat karsinoidioireyhtymään on kehittynyt syöpä on levinnyt maksaan.

Jotkut karsinoidikasvaimissa ei tarvitse olla edennyt aiheuttaa karsinoidioireyhtymään. Esimerkiksi karsinoidisyndrooman keuhkojen kasvaimet, jotka erittävät kemikaaleja verenkiertoon niin kauempana ylävirtaan maksan – ei suoraan maksaan, jossa kemikaaleja käsitellään ja poistetaan.

Karsinoidikasvaimissa suolistossa, toisaalta, erittää niiden kemikaalien veri täytyy ensin kulkea maksan ennen muualle elimistöön. Maksa yleensä neutraloi kemikaalit, ennen kuin ne voivat vaikuttaa muualle elimistöön.

Mikä aiheuttaa karsinoidikasvaimissa on epäselvä.

Ottaa karsinoidioireyhtymään voi aiheuttaa seuraavia komplikaatioita

Karsinoidioireyhtymän sydänsairaus. Jotkut ihmiset karsinoidioireyhtymä kehittää karsinoidioireyhtymän sydänsairaus. Karsinoidioireyhtymään aiheuttaa paksuuntumista sydänläppien, mikä vaikeuttaa ne toimisivat kunnolla. Tämän seurauksena, sydänläppien voi vuotaa.

Merkkejä ja oireita karsinoidioireyhtymän sydänsairaus ovat väsymys ja hengenahdistus aikana liikuntaa. Karsinoidikasvaimet sydänsairaus voi lopulta johtaa sydämen vajaatoimintaan.

Lääkäri voi suositella lääkitys sydämelle. Kirurginen korjaus vahingoittuneiden sydänläpät voi olla vaihtoehto pitkälle karsinoidioireyhtymän sydänsairauksia.

Suolen tukkeuma. Syöpä, joka leviää imusolmukkeisiin vieressä ohutsuolessa voi aiheuttaa kaventuminen ja kinking suolistostasi, joka johtaa suolitukos.

Merkkejä ja oireita suolitukos olla vaikea, kouristelua vatsakipu ja oksentelu. Leikkaus voi olla tarpeen lievittää tukos.

Karsinoidioireyhtymän kriisi. Carcinoid kriisi aiheuttaa vakavan episodi punastuminen, alhainen verenpaine, sekavuus ja hengitysvaikeuksia.

Karsinoidikasvaimet kriisi saattaa esiintyä Karsinoidikasvaimista kun he altistuvat tietyille laukaisee, kuten anestesiassa käytettiin leikkauksen aikana. Karsinoidikasvaimet kriisi voi olla kohtalokas. Lääkäri voi antaa sinulle lääkkeitä ennen leikkausta vähentää riskiä carcinoid kriisin.

Voit aloittaa näe perhelääkäri tai yleislääkäri, jos sinulla on merkkejä ja oireita karsinoidioireyhtymään. Sen perusteella, mitä lääkäriltä löytää, saatat olla tarkoitettu lääkäri, joka on erikoistunut syövän hoidossa (onkologi), sairaudet sisäeritysjärjestelmän (endokrinologian) tai kirurgi.

Koska nimitykset voi olla lyhyt, ja koska siellä on usein paljon kentällä kattamaan se hyvä olla hyvin valmisteltu. Seuraavassa on joitakin tietoja, joiden avulla saat valmiiksi, ja tiedä mitä odottaa lääkäriltä.

Aikasi lääkärin kanssa on rajoitetusti, joten valmistelee lista kysymyksiä voi auttaa sinua tekemään suurimman osan ajasta yhdessä. Listaa kysymyksiin tärkein vähiten tärkeä asia aika loppuu. Sillä karsinoidioireyhtymä, moniin peruskysymyksiin kysyä lääkäriltä ovat

Lisäksi kysymyksiä, että olet valmis kysyä lääkäriltä, ​​älä epäröi kysyä muita kysymyksiä, kun ne tapahtuvat sinulle.

Lääkäri saattaa kysyä useita kysymyksiä. Koska valmiita vastaamaan niihin voi antaa aikaa myöhemmin koskemaan myös muita pisteitä haluat käsitellä. Lääkäri voi pyytää

Lääkäri arvioida oireet sulkea pois muita syitä ihon punoitusta ja ripulia. Jos mitään muita syitä löytyy, lääkäri voi epäillä karsinoidioireyhtymään.

Vahvista diagnoosi, lääkäri voi suositella lisätestejä, kuten

Hoitoon karsinoidioireyhtymään liittyy hoitavan oman syöpä ja se voi liittyä myös käyttää lääkkeitä hallita erityisiä oireita.

Hoidot voivat olla

Lääkehoito estää syöpäsolujen erittämällä kemikaaleja. Injektiot lääkkeet oktreotidi (Sandostatinia) ja lanreotidi (Somatuline Depot) voi vähentää oireita ja karsinoidioireyhtymä, kuten ihon punoitusta ja ripulia. Oktreotidi voi myös hidastaa kasvua karsinoidikasvaimissa.

Sivuvaikutukset oktreotidi että lanreotidi ovat ripuli, vatsakipu ja turvotus, joka voi häviävät ajan myötä.

Pysäytys verenkierron maksakasvaimia. Vuonna menettelyä kutsutaan maksan valtimo embolisaatiota, lääkäri lisätään katetrin kautta neulan lähellä nivus ja antaa sen jopa pääväylä, joka kuljettaa verta maksaan (maksan Valtimo).

Lääkäri ruiskuttaa partikkelit suunniteltu tukkia maksan valtimo, katkaisemalla verenkierron syöpäsolut ovat levinnyt maksaan. Terve maksasolut hengissä tukeutuen verta muissa suonissa.

Maksan valtimoiden embolization voi olla vaarallista ja menettely suoritetaan tyypillisesti vain erikoistuneissa keskuksissa. Keskustele hyödyt ja riskit lääkäriltä.

Killing syöpäsolut maksassa lämpöä tai kylmää. Radiotaajuusablaatiolla tuottaa lämpöä neula syöpäsolujen maksassa, mikä aiheuttaa solujen kuoleman. Kylmähoito on samanlainen, mutta se toimii jäädyttämällä kasvain.

Radiotaajuisen ablaatio ja cryotherapy ovat yleensä turvallisia, vaikka on pieni riski veren menetys ja infektio.

Keskustele lääkärin kanssa omahoidon toimenpiteitä, jotka voivat parantaa oireita. Omahoidon toimenpiteitä ei korvata hoitoa, mutta ne voivat täydentää sitä. Kysy lääkäriltä, ​​jos pitäisi

Vältä asioita, jotka aiheuttavat ihon punoitusta. Tiettyjä aineita tai tilanteita voi laukaista punastuminen, kuten alkoholia tai suuria aterioita. Jotkut ihmiset kokevat huuhtelu kun he tunne korosti tai järkyttää.

Seuraa mikä aiheuttaa punoitusta, ja yrittää välttää tilanteita, jotka laukaisevat punastuminen.

Saatat olla helpottunut vihdoin löytää vastauksen siihen, mitä on aiheuttanut teille oireita, mutta diagnoosi harvinainen sairaus, kuten karsinoidioireyhtymä, voi olla stressaavaa. Kuten kehittää tapa selviytyä syöpädiagnoosin, puhu terveydenhuollon tiimin siitä mitä tunnet ja harkita yrittää

Selvitä tarpeeksi karsinoidioireyhtymään tehdä päätöksiä oman huolellisesti. Kysy lääkäriltä kysymyksiä kunnossa. Pyydä jäseniä terveydenhuollon tiimin suositella resursseja josta saat lisätietoja.

Tietämättä tilasi voi mahdollistaa paremmin osallistumaan päätöksiä oman huolellisesti.

Puhua muille ihmisille karsinoidioireyhtymään. Tukiryhmiä ihmisille karsinoidioireyhtymä laittaa sinut ajan tasalla kanssa, jotka ovat kohdanneet samoja haasteita olet edessään.

Kysy lääkäriltäsi ryhmien omalla alueella. Karsinoidioireyhtymä on harvinaista, vaikka, joten voit joutua yhdistää ihmisiä ulkopuolella lähialueella.

Pidä itsestäsi huolta. Tee mitä voit ylläpitää terveellistä elämäntapaa. Syö ruokavalio täynnä hedelmiä ja vihanneksia. Kun siltä tuntuu, työvalo liikunta osaksi päivittäistä rutiinia.

Leikkaa ylimääräistä stressiä pois elämästäsi kun se on mahdollista. Hanki paljon unta, jotta tunnet levännyt kun heräät. Huolehdi kehon ja mielen, joten olet paremmin pysykää syövän hoitosuunnitelman.

käydä lääkärin