karboanhydraasinestäjä (suun kautta, parenteraalisesti) kuvaus ja tuotenimiä

Hiilihappoanhydraasin estäjät käytetään glaukooman hoitoon. Acetazolamide käytetään myös antikonvulsiivinen ohjataan tiettyjen kohtausten epilepsian hoidossa. On myös joskus käytetään estämään tai vähentää joitakin vaikutuksia vuorikiipeilijää, jotka kiivetä korkeuksissa, ja kohdella muita ehtoja kuin lääkärisi määrää.

Nämä lääkkeet ovat saatavissa ainoastaan ​​lääkärin määräyksestä.

Tämä tuote on saatavilla seuraavat annostusmuodot

Kerro lääkärille, jos olet joskus ollut epätavallista tai allerginen reaktio lääkkeitä tähän ryhmään tai muita lääkkeitä. Kerro myös hoitohenkilökunnalle, jos sinulla on muita tyyppisiä allergiat, kuten elintarvikkeisiin väriaineita, säilöntäaineita tai eläimiä. Ei-reseptilääkkeet, lue etiketti tai pakkauksessa ainekset varovasti.

Vaikka ei ole erityisiä tietoja verrataan käytöstä karboanhydraasinestäjät lapsilla käytettäväksi muissa ikäryhmissä, nämä lääkkeet ei odoteta aiheuttavan eri sivuvaikutuksia tai ongelmia lapsille kuin he aikuisilla.

Monet lääkkeet ei ole tutkittu erityisesti ikääntyneiden. Siksi se ei voi olla tiedossa, ovatko ne toimivat täsmälleen samalla tavalla he tekevät nuoremmilla aikuisilla. Vaikka ei ole erityisiä tietoja verrataan käytöstä karboanhydraasinestäjät vanhuksilla kanssa käytettäväksi muissa ikäryhmissä, nämä lääkkeet ei odoteta aiheuttavan eri sivuvaikutuksia tai ongelmia vanhusten kuin he nuoremmilla aikuisilla.

Tabletti, Kapseli laajennettu Release

Hiilihappoanhydraasin estäjien ei ole tutkittu raskaana olevilla naisilla. Kuitenkin tutkimukset eläimillä ovat osoittaneet, että karboanhydraasinestäjät aiheuttaa sikiövaurioita. Ennen lääkkeen, varmista, että lääkäri tietää, jos olet raskaana tai jos voit tulla raskaaksi.

allergiat

Karboanhydraasinestäjät saattaa kulkeutua äidinmaitoon. Näitä lääkkeitä ei suositella imetyksen aikana, koska ne saattavat aiheuttaa ei-toivottuja vaikutuksia imeväiset. Se voi olla tarpeen voit käyttää toista lääkettä tai lopettaa imetyksen aikana hoidon. Varmista, että olet keskustellut asiasta lääkärin kanssa.

pediatrinen

Vaikka tietyt lääkkeet ei tulisi käyttää yhdessä ollenkaan, muissa tapauksissa kaksi eri lääkkeitä voidaan käyttää yhdessä, vaikka vuorovaikutus voi tapahtua. Näissä tapauksissa lääkäri saattaa haluta muuttaa annosta, tai muut varotoimenpiteet voi olla tarpeen. Kun käytät jotakin näistä lääkkeistä, on erityisen tärkeää, että terveydenhuollon ammattilainen tietää, jos käytät jotakin seuraavista lääkkeistä. Seuraavia yhteisvaikutuksia on valittu sen perusteella, niiden potentiaalinen merkitys ja eivät välttämättä kaiken kattava.

geriatrinen

Käyttämällä tähän lääkeryhmään kuuluvat lääkkeet, joilla on jokin seuraavista lääkkeistä ei ole suositeltavaa. Lääkäri voi päättää olla kohdella sinulle lääkityksen tässä luokassa tai muuttaa joitakin muita lääkkeitä otat.

raskaus

Imetys

Lääkkeiden yhteisvaikutukset

Käyttämällä tähän lääkeryhmään kuuluvat lääkkeet, joilla on jokin seuraavista lääkkeistä ei yleensä suositella, mutta voi olla tarpeen joissakin tapauksissa. Jos molemmat lääkkeistä määrää yhdessä, lääkäri voi muuttaa annosta tai kuinka usein käyttää yhtä tai molempia lääkkeitä.

Muut vuorovaikutukset

Tiettyjä lääkkeitä ei saa käyttää tai aikoihin syö ruokaa tai syö tietyntyyppisten elintarvikkeiden koska yhteisvaikutuksia voi esiintyä. Alkoholin tai tupakan tiettyjen lääkkeiden voi myös aiheuttaa yhteisvaikutuksia esiintyy. Keskustele hoitohenkilökunnan kanssa, käyttö lääkkeen ruoan kanssa, alkoholia tai tupakkaa.

Muut sairaudet

Läsnäolo muut sairaudet voivat vaikuttaa lääkkeiden tämän luokan. Muista kertoa lääkärille, jos sinulla on muita lääketieteellisiä ongelmia, erityisesti

annostelu

Ota lääke vain ohjeiden mukaisesti. Älä ota sitä lisää ja älä ota sitä useammin kuin lääkäri määräsi. Voit tehdä saattaa lisätä haittavaikutusten lisäämättä tehokkuutta tätä lääkettä.

Tämä lääke voidaan ottaa aterioiden yhteydessä vähentää mahdollisuutta vatsavaivoja. Jos vatsavaivat (pahoinvointi ja oksentelu) jatkuu, tarkista lääkäriltäsi.

Tämä lääke voi aiheuttaa kasvua virtsaneritystä tai oman virtsaamistiheydessä. Jos jatkat lääkkeen joka päivä, nämä vaikutukset tulisi vähentää tai lopettaa. Pitääkseen lisääntyminen virtsassa vaikuttamatta yöunta

Kuitenkin se on parasta suunnitella annosta tai annosta aikataulun mukaisesti, joka ainakin vaikuttaa henkilökohtaisia ​​toimia ja nukkua. Kysy terveydenhuollon ammattilainen auttaa suunnittelemaan paras aika ottaa tätä lääkettä.

Annos lääkkeet tässä luokassa on erilainen eri potilaille. Noudata lääkärin määräyksestä tai ohjeet etiketissä. Seuraavat tiedot sisältävät ainoastaan ​​keskimääräinen annos näistä lääkkeistä. Jos annos on erilainen, älä muuta sitä, ellei lääkäri käskee tekemään niin.

Määrä lääkettä että otat riippuu vahvuus lääkkeen. Myös annosten lukumäärän otat joka päivä, sallitun ajan annosten välillä, ja aika lääkityksen riippuvat lääketieteellinen ongelma, johon käytät lääkettä.

Jos annos jää tätä lääkettä, ota se mahdollisimman pian. Kuitenkin, jos se on melkein aika ottaa seuraava annos, jätä unohtunut annos väliin ja palaa takaisin normaaliin annosteluaikatauluun. Älä kaksinkertaista annosta.

Pidä poissa lasten ulottuvilta.

Säilytä lääke suljetussa astiassa huoneenlämmössä, lämmöltä, kosteudelta ja suoralta auringonvalolta. Suojaa jäätymiseltä.

Vastaamaton annos

Älä pidä vanhentuneita lääketieteen tai lääketieteen ei enää tarvita.

varastointi

Tämä lääke voi aiheuttaa joillekin ihmisille uneliaisuutta, huimausta, pyörrytystä tai enemmän väsynyt kuin ne ovat normaalisti. Varmista, että tiedät miten reagoit tätä lääkettä ennen kuin ajat, käytä koneita tai tee mitään muuta, joka voi olla vaarallista, jos et ole valppaana.

On tärkeää, että lääkäri tarkistaa edistymistä säännöllisin käyntejä. Lääkäri saattaa haluta tehdä tiettyjä kokeita, onko lääke toimii oikein tai onko tiettyjä haittavaikutuksia voidaan esiintyviä tietämättäsi.

Tämä lääke voi aiheuttaa kaliumin menetystä kehosta. Tämän estämiseksi, lääkäri ehkä voit syödä tai juoda elintarvikkeita, jotka ovat korkea kaliumpitoisuus (esimerkiksi oranssi tai muu sitrushedelmämehujen) tai ottaa kalium täydentää. On erittäin tärkeää noudattaa näitä ohjeita. Lisäksi on tärkeää, ettei muuttaa ruokavaliota itse. Tämä on tärkeämpää, jos olet jo erityinen ruokavalio (kuten diabetes) tai jos käytät kalium täydentää. Extra kalium ei ehkä ole tarpeen, ja joissakin tapauksissa liikaa kalium voi olla haitallista.

Diabeetikoilla

Lääkäri saattaa haluta voit lisätä määrää nestettä juot, kun käytät tätä lääkettä. Tämä estää munuaiskiviä. Älä kuitenkaan lisätä määrää nesteitä juot ensin lääkärin kanssa.

Potilaille, jotka saavat asetatsoliamidia kuin antikonvulsiivinen

Yhdessä sen tarvitaan vaikutuksia, lääke voi aiheuttaa joitakin ei-toivottuja vaikutuksia. Vaikka kaikkia näitä haittavaikutuksia saattaa esiintyä, jos niitä ilmenee, ne saattavat vaatia hoitoa.

Tarkista lääkäriltä välittömästi, jos jokin seuraavista haittavaikutuksista ilmenee

Tarkista lääkäriltä mahdollisimman pian, jos jokin seuraavista haittavaikutuksista ilmenee

Myös tarkistaa lääkäriltä, ​​jos sinulla on muutoksia visio (erityisesti ongelmia nähdä kaukaisten kohteiden), kun aloitat lääkkeen ottamisen.

Joitakin haittavaikutuksia voi esiintyä, jotka eivät yleensä tarvitse lääkärin hoitoa. Nämä haittavaikutukset voivat pois hoidon aikana kuin kehon sopeutuu lääkettä. Myös terveydenhuollon ammattilainen voi pystyä kertoa keinoja estää tai vähentää joitakin näistä haittavaikutuksista. Tarkista hoitohenkilökunnalle, jos jokin seuraavista haittavaikutuksista edelleen tai ovat haittaavia tai jos sinulla on kysyttävää niistä

Muut haittavaikutus saattaa myös esiintyä joillakin potilailla. Jos havaitset muita vaikutuksia, kysy terveydenhuollon ammattilainen.