karbidopa ja levodopa (suun kautta) varotoimenpiteet

On erittäin tärkeää, että lääkäri tarkistaa edistymistä säännöllisesti vierailuja sallia muutoksia annoksen ja tarkistaa ei-toivottuja vaikutuksia.

Älä ota tätä lääkettä, jos olet ottanut monoamiinioksidaasin (MAO) estäjä (esim feneltsiini, tranyylisypromiini, Nardil®, Parnate®) viimeisen 2 viikon aikana.

Älä lopeta tämän lääkkeen ensin lääkärin kanssa. Lääkäri saattaa haluta sinun vähitellen vähentää käytät ennen lopettamista kokonaan.

Tarkista lääkäriltä heti, jos olet ottaa kouristukset (kohtaukset), hengitysvaikeudet, nopea syke, korkea kuume, korkea tai matala verenpaine, lisääntynyt hikoilu, virtsarakon hallinnan, voimakas lihasjäykkyys, epätavallisen kalpea iho, tai väsymys. Nämä voivat olla oireita vakava tila kutsutaan neuroleptioireyhtymäksi (NMS).

Tämä lääke voi aiheuttaa huimausta, unelias, vaikeuksia liikkeitä ohjaavien tai vaikeuksia keskittyä tai näkemästä selvästi. Varmista, että tiedät miten reagoit tätä lääkettä ennen kuin ajat, käytä koneita tai tee muita töitä, jotka vaativat sinua olemaan hereillä, hyvin koordinoitua, tai pysty ajattelemaan tai nähdä hyvin.

On tärkeää, että lääkäri tarkastaa ihosi säännöllisesti merkkejä ihosyöpä kutsutaan melanooma. Jos havaitset epätavallista punainen, ruskea tai mustia pilkkuja iholla, keskustele lääkärin heti.

Jos kehittyy jokin epätavallinen tai epätavallisia ajatuksia ja käyttäytymistä saadessaan tätä lääkettä, muista keskustella lääkärin kanssa. Muut muutokset voivat olla sekavuus, paheneminen masennus, näköharhoja (näkemistä ole olemassa), itsemurha-ajatuksia, ja epätavallinen jännitystä, hermostuneisuus tai ärtyneisyys.

On mahdollista, että tumma väri (punainen, ruskea tai musta) voi näkyä syljestä, virtsasta, tai hien tämän lääkkeen ottamisen jälkeen. Väri voi aiheuttaa joitakin vaatteita tummumaan. Tämä on normaalia ja mitään syytä huoleen.

On mahdollista, että voit tulla pahoinvointia, varsinkin kun on ensin lääkkeen aloittamista.

Jotkut ihmiset, jotka ovat käyttäneet tätä lääkettä oli epätavallisia muutoksia niiden käyttäytymistä. Keskustele lääkärisi kanssa heti, jos alkaa ottaa ongelmia rahapelit tai lisääntynyt kiinnostus seksiä kun lääkkeen käyttämisen.

Ennen kuin mitään lääketieteellistä testit, kerro lääkäri vastuussa, että käytät tätä lääkettä. Tulokset joitakin testejä voi vaikuttaa tätä lääkettä.

Älä ota muita lääkkeitä, ellei niitä ole keskusteltu lääkärin kanssa. Tämä sisältää reseptiä tai nonprescription (over-the-counter [OTC]) lääkkeet ja kasviperäisten tai vitamiineja.