kamomilla

Yhteinen nimet: On olemassa kaksi lajia kamomilla: Kamomilla tunnetaan Saksa, Unkari, villi tai aito kamomilla. Chamaemelum nobile kutsutaan yleisesti Englanti, Roman, Scotch, puutarha, nurmikko, makea, totta, tai yhteisiä kamomilla.

Tehoa-turvaluokitus

Oo … Ethno tai muuta näyttöä tehosta.

turvallisuus luokitus

M. chamomilla kasvaa pystyssä vuosittain, ja A. nobilis on hitaasti kasvava monivuotinen. Tuoksuva kukinnan päät Molempien laitosten kerätään ja kuivataan käytettäväksi teetä ja otteita. Ne kaikki kuuluvat Asteraceae (päivänkakkara) perhe.

Kamomilla levitetään ihon ja limakalvon ja tulehduksia ja ihosairauksia. Sitä voidaan hengittää varten kipeä kurkku, jota käytetään kylpyjä rauhoittaa peräaukon tai sukuelinten tulehdus, ja käytetään sisäisesti vatsan ja suoliston kouristukset ja tulehdussairauksien alueilla. Kuitenkin kliininen todiste tukemalla jokin näistä käyttötavoista kamomilla on rajallinen.

Tunnetut Rooman ajan sen lääkinnällisiä ominaisuuksia, kamomilla on käytetty antispasmodic ja rauhoittava kansanlääkinnässä hoidettaessa ruoansulatuskanavan ja reumasairaudet. Kamomilla teetä on käytetty hoitoon loismatotartuntoja ja hiusten väri ja hoitoaine. Haihtuvan öljyn on käytetty makua savukkeen tupakka. Kamomilla on hyödynnetty ihon pesu puhdistaa Haavojen, sekä lisätä sloughing nekroottisen kudoksen ja edistämään granulaatiokudoksen ja asianmukaista paranemista. Se on myös raportoitu olevan anti-inflammatorisia, antibakteerisia, supistava, ja deodorantti ominaisuuksia. Erilaisia ​​formulaatioita kamomilla on käytetty hoitamaan koliikkia, kystiitti, kuume, ilmavaivat, ja oksentelu.

Kamomilla on käytetty teetä eri olosuhteisiin ja ajankohtainen kerma. Tyypillisiä suun kautta annokset ovat 9-15 grammaa päivässä. Gargles tehty 8 g kamomillan kukkia 1000 ml: ssa vettä on käytetty kokeissa.

Älä käytä jos olet allerginen Tuoksukit siitepölyt.

Huonosti dokumentoitu haittavaikutuksia (esim vaikuttaa edullisesti kuukautiskierron, maineikkain abortive vaikutuksia kohdun nautintoaine). Vältä käyttöä raskauden aikana.

Ei ole kliinisiä tietoja käytöstä kamomilla imetyksen aikana.

Mahdollisia yhteisvaikutuksia on raportoitu varfariinin tai siklosporiinin. Koska varfariinia ja siklosporiinia on kapea terapeuttinen indeksi, potilailla jompikumpi näistä lääkkeistä yli vaatimattomia määriä tulisi välttää kamomilla samanaikaisesti.

Ei yhteisvaikutuksia aiheuttama rauhoittavia vaikutuksia tai antispasmodic ominaisuuksia kamomilla on raportoitu.

Käyttö teetä ja eteerinen öljy on johtanut anafylaktinen sokki, kosketusihottuma ja muut vakavia allergisia reaktioita. Henkilöt, jotka ovat allergisia asters, krysanteemit, Tuoksukit, ja muut jäsenet Asteraceae Daisy perhe tulisi välttää kamomilla.

Eläinten syötetään kamomilla osoitti muutamia haittavaikutuksia.

Viitteet