kamelinmaito mahdollista jia-cov tartuntareitin, theernment tutkimus viittaa siihen,

Camel Milk Mahdolliset MERS-CoV Transmission Route, theernment Study ehdottaa

Tutkijat theernment ovat havainneet laboratoriotutkimuksissa että mers (MERS-CoV) pysyy stabiilina vähintään 72 tuntia pastöroimatonta maitoa dromedaari kamelit.

Aiempi tutkimus on todennut, että kamelit kuljettaa MERS-CoV, joka on aiheuttanut ainakin 92 kuolemantapausta ulos 228 vahvistanut ihmisten tapauksissa Pastöroimaton kamelinmaito kulutetaan säännöllisesti asukkaiden Arabian niemimaan, jossa virus todettiin ensimmäisen kerran vuonna 2012. Tutkijat eivät ole tunnistettu miten virus tartuttaa ihmisiä, ja theernment tutkijat tutkivat, onko maito voi olla mahdollinen tartunnan lähde.

Saastunut maitotuotteet ja suoria yhteyksiä eläinten utareet ovat tunnettuja siirtymisen reittejä bakteerien ja muiden virusten. Toistaiseksi kuitenkin MERS-CoV ei ole havaittu maitonäytteille, eivätkä tutkijat tiedä, onko maito saastuttamaa virus voi tarttua ihmisiin.

Aiemmat tutkimukset tiedemiesten theernment osa theernment, ovat osoittaneet, että MERS-CoV säilyy jopa 48 tuntia eri pinnoille. Nykyisessä tutkimuksessa theernment tutkijat lisätty tarttuvan annoksen viruksen maitonäytteiden saatu dromedaari kamelit, vuohia ja lehmiä. Lämpötila yhden näytteen sarja pidettiin 4 ° C: seen ja toisen 22 ° C: ssa näytteet kutakin jäädytettiin välittömästi -80 ° C, ja muut jäädytettiin 8, 24, 48 ja 72 tunnin jälkeen laimennuksen.

Tutkijat havaitsivat, että virus pitoisuus väheni ajan kuluessa näyte pidettiin ennen pakastusta, mutta vähemmän näytteissä pidettiin 4 ° C: ssa Itse asiassa ne määritetään, että kamelin ja lehmän maidon näytteitä pidettiin 4 ° C: ssa 72 tuntia ennen jäädyttämistä ei menettää huomattavan määrän tarttuva MERS-CoV. Näytteet pidettiin 22 ° C: ssa 48 tuntia ennen jäädyttämistä sisälsi vielä tarttuvaa virusta.

Sen jälkeen ryhmä toisti viruskonsentraatiossa testi maitonäytetutkimusta lämpökäsitelty 30 minuuttia 63 ° C: ssa eikä löytänyt tarttuvaa virusta, joka vahvistaa, että pastörointi voisi olla tehokas turvatoimenpide.

Theernment tutkijat aikovat tutkia kamelinmaito mahdollisena väylä, jota MERS-CoV leviää ihmisiä. Lisätietoja theernment tukeman tutkimuksen MERS-CoV ja muut koronavirukset on saatavilla theernment verkkosivuilla.

N van Doremalen et al. Vakaus mers (MERS-CoV) maidossa. Emerging Infectious Diseases DOI: 10,3201 / eid2007.140500 (2014).