kalsiumlisien: riskitekijä sydänkohtaus?

Jotkut lääkärit ajattelevat on mahdollista, että ottaen kalsium täydentää voi lisätä riskiä saada sydänkohtaus. Muut lääkärit uskovat, että Kalsiumlisät on vain vähän tai ei lainkaan vaikutusta oman sydänkohtauksen riskiä.

Monet ihmiset ota kalsiumlisää hoitoon tai ehkäisyyn luuston sairaus, kuten osteoporoosia. Se ajatus, että kalsiumin nämä lisäykset voivat tehdä tiensä rasva plakkeja valtimoissa – niin kutsuttu ateroskleroosin – aiheuttaneet plakkien kovettua ja lisätä sydänsairauksien riskiä.

2013 tutkimuksessa National Institutes of Health viittaa on lisääntynyt riski sydänkohtaus, aivohalvaus tai muita sydän- ja verisuonitauteja ottamasta kalsiumlisät miehille vain. Muut tutkimukset viittaavat on lisääntynyt riski sekä miehille että naisille.

Lisätutkimusta tarvitaan ennen lääkärit tiedä vaikutusta kalsium täydentää voi olla sinun sydänkohtauksen riskiä. Kalsium lisäravinteet että jotkut lääkärit ovat huolissaan ovat yleensä ne, jotka sisältävät ainoastaan ​​kalsiumia. Kuitenkin lisää tutkimusta tarvitaan myös vaikutusten määrittämiseksi täydentää yhdistämällä kalsiumia ja D-vitamiinia Kalsium ravinnon lähteitä, kuten maito- ja vihreät lehtivihannekset, ei ole huolenaihe.

Nykyiset suositukset saa tarpeeksi kalsiumia ihmisille, joilla on tai on riskitekijöitä, osteoporoosin eivät ole muuttuneet. Kuten minkä tahansa terveysongelma, on tärkeää keskustella lääkärisi määrittää, mikä on sopivin teidän tapauksessa.

Kanssa