Kaksisuuntainen mielialahäiriö hoidot ja lääkkeet

Lääkehoito

Sivuvaikutukset

Hoito on parhaiten ohjaa psykiatri taitava hoidettaessa kaksisuuntaisen ja niihin liittyviä häiriöitä. Saatat olla hoitoryhmän, joka sisältää myös psykologi, sosiaalityöntekijä ja psykiatrinen sairaanhoitaja.

Löytää oikea lääkitys

Riippuen sinun tarvitsee, hoito voi muun muassa

Ensisijainen hoidot kaksisuuntainen mielialahäiriö sisältävät lääkkeet ja psykologinen (psykoterapia), ja se voi sisältää koulutuksen ja tukiryhmiä.

Useita lääkkeitä käytetään kaksisuuntaisen mielialahäiriön hoitoon. Tyypit ja annokset lääkitys määrätty perustuvat sinun oireita.

Lääkkeet voivat sisältää

Keskustele lääkärin tai mielenterveyden tarjoaja sivuvaikutuksia. Jos haittavaikutuksia näyttävät sietämätöntä, saatat olla houkutus lopettaa lääkitystä tai vähentämään annosta itse. Älä tee sitä. Saatat kokea vieroitusoireita tai oireet saattavat palata.

Sivuvaikutukset usein parantaa, kun löytää oikea lääkitys ja annoksia, jotka toimii sinulle, ja elimistö sopeutuu lääkkeitä.

Löytää oikea lääkitys tai lääkitys saat todennäköisesti kestää jonkin ja erehdyksen. Jos jokin ei toimi hyvin sinulle, on olemassa useita muita kokeilemaan.

Tämä prosessi vaatii kärsivällisyyttä, sillä jotkut lääkkeet täytyy viikoista kuukausiin tulee täysimääräisesti voimaan. Yleensä vain yksi lääkitystä muutetaan kerrallaan niin, että lääkäri voi tunnistaa, mitkä lääkkeet toimivat lievittää oireita kanssa vähiten kiusallinen haittavaikutuksia. Lääkehoito voi myös joutua muuttamaan, koska oireesi muuttuvat.

Useita lääkkeitä kaksisuuntaisen mielialahäiriön voi liittyä synnynnäisiä epämuodostumia. Keskustella näistä asioista lääkärin kanssa

Psykoterapia on elintärkeä osa kaksisuuntainen mielialahäiriö hoito ja voidaan tarjota yksilön, perheen tai ryhmän asetuksia. Useita hoito voi olla hyödyllinen. Nämä sisältävät

Riippuen tarpeisiin, muut hoidot voivat lisätä masennuksen hoito, kuten

Hoidot lapsille ja nuorille yleensä päätetään tapauskohtaisesti tapauskohtaisesti, riippuen oireista, lääkityksen sivuvaikutukset ja muut tekijät.

Lääkehoito ja raskaus

Psykoterapia

Muita hoitovaihtoehtoja

Hoito lapsille ja nuorille