kabergoliini (suun kautta)

ka-BER-goe-Leen

Yhdysvalloissa.

Saatavilla annostusmuodot

Terapeuttinen luokka: prolaktiinin erittymiseen Inhibitor

Farmakologiset Luokka: dopamiiniagonisti

Cabergoline hoidetaan erilaisia ​​lääketieteellisiä ongelmia, joita esiintyy liikaa prolaktiinihormoni tuotetaan. Sitä voidaan käyttää hoitoon tiettyjen kuukautisvaivat, hedelmällisyyteen ongelmia miehillä ja naisilla, ja aivolisäkkeen prolactinomas (kasvaimia aivolisäkkeen).

Se toimii lopettamalla aivojen tekemästä ja vapauttamalla prolaktiinihormonin aivolisäkkeestä. Kabergoliini käyttö on yleensä lopetetaan, kun prolaktiinitasot ovat normaalia 6 kuukautta. Se voidaan antaa uudelleen, jos oireet liikaa prolaktiini toistuisi.

kabergoliinia on saatavana vain lääkärin määräyksestä.

Päättäessään käyttää lääkettä, riskit lääkkeen ottamisen on punnittava hyvää se tekee. Tämä on päätös, sinä ja lääkäri arvioi. Sillä kabergoliini, seuraava tulee harkita

Kerro lääkärille, jos olet joskus ollut epätavallista tai allerginen reaktio kabergoliinia tai muita lääkkeitä. Kerro myös hoitohenkilökunnalle, jos sinulla on muita tyyppisiä allergiat, kuten elintarvikkeisiin, väriaineita, säilöntäaineita tai eläimiä. Ei-reseptilääkkeet, lue etiketti tai pakkauksessa ainekset varovasti.

Asianmukaiset tutkimuksia ei ole tehty suhteesta iän vaikutuksille kabergoliinin lapsiväestössä. Turvallisuutta ja tehoa ei ole varmistettu.

Asianmukaiset tutkimuksissa tähän mennessä ole osoittaneet geriatrisen tyypilliset ongelmat, jotka rajoittaisivat käyttökelpoisuutta kabergoliinin vanhuksilla. Kuitenkin iäkkäillä potilailla ovat todennäköisemmin ikään liittyvien maksa-, munuais- tai sydänvaivoja, mikä voi edellyttää varovaisuutta ja oikaisua annoksen saavilla potilailla kabergoliinia.

Tutkimukset viittaavat siihen, että tämä lääkitys voi muuttaa maidontuotannon tai koostumusta. Jos vaihtoehtona tämän lääkitystä ei ole määrätty, sinun pitäisi seurata lapsen sivuvaikutuksia ja riittävä maidon saanti.

Vaikka tietyt lääkkeet ei tulisi käyttää yhdessä ollenkaan, muissa tapauksissa kaksi eri lääkkeitä voidaan käyttää yhdessä, vaikka vuorovaikutus voi tapahtua. Näissä tapauksissa lääkäri saattaa haluta muuttaa annosta, tai muut varotoimenpiteet voi olla tarpeen. Kerro terveydenhuollon ammattilaiselle, jos käytät jotain muuta reseptiä tai nonprescription (over-the-counter [OTC]) lääketieteessä.

Tiettyjä lääkkeitä ei saa käyttää tai aikoihin syö ruokaa tai syö tietyntyyppisten elintarvikkeiden koska yhteisvaikutuksia voi esiintyä. Alkoholin tai tupakan tiettyjen lääkkeiden voi myös aiheuttaa yhteisvaikutuksia esiintyy. Keskustele hoitohenkilökunnan kanssa, käyttö lääkkeen ruoan kanssa, alkoholia tai tupakkaa.

Läsnäolo muut sairaudet voivat vaikuttaa käytön kabergoliinin. Muista kertoa lääkärille, jos sinulla on muita lääketieteellisiä ongelmia, erityisesti

Toteutettava kabergoliini täsmälleen lääkärin ohjeiden mukaan. Älä ota enemmän sitä, älä ota sitä useammin, ja älä ota sitä pidempään kuin lääkäri määräsi. Muuten voi lisätä mahdollisuus sivuvaikutuksia.

Voit ottaa kabergoliinia kanssa tai ilman ruokaa.

Annoksen kabergoliinin on erilainen eri potilailla. Noudata lääkärin määräyksestä tai ohjeet etiketissä. Seuraavat tiedot sisältävät ainoastaan ​​keskimääräistä annosta kabergoliinin. Jos annos on erilainen, älä muuta sitä, ellei lääkäri käskee tekemään niin.

Määrä lääkettä että otat riippuu vahvuus lääkkeen. Myös annosten lukumäärän otat joka päivä, sallitun ajan annosten välillä, ja aika lääkityksen riippuvat lääketieteellinen ongelma, johon käytät lääkettä.

Jos annos jää kabergoliini, ota se mahdollisimman pian. Kuitenkin, jos se on melkein aika ottaa seuraava annos, jätä unohtunut annos väliin ja palaa takaisin normaaliin annosteluaikatauluun. Älä kaksinkertaista annosta.

Kuitenkin, jos se on melkein aika ottaa seuraava annos, tarkista lääkäriltä nähdä, jos voit tuplata annoksen.

Säilytä lääke suljetussa astiassa huoneenlämmössä, lämmöltä, kosteudelta ja suoralta auringonvalolta. Suojaa jäätymiseltä.

Pidä poissa lasten ulottuvilta.

Älä pidä vanhentuneita lääketieteen tai lääketieteen ei enää tarvita.

On tärkeää, että lääkäri tarkistaa edistymistä säännöllisin käyntejä kun käytät kabergoliinia varmistaa, että kabergoliini toimii oikein. Veri ja muut testit sydämeen voidaan tarvita tarkistamaan toivottuja vaikutuksia.

Varmista, että lääkäri tietää, jos olet raskaana tai suunnittelet raskautta. Kerro lääkärille heti, jos uskot olevasi raskaana milloin tahansa, kun käytät kabergoliinia. Jos olet raskaana, varmista, että lääkäri tietää, jos sinulla on myös korkea verenpaine. Sinä ja lääkäri tulisi keskustella onko tulee jatkaa kabergoliinin raskauden aikana.

kabergoliini voi aiheuttaa joillekin ihmisille tulla uneliaisuutta, huimausta, tai valppauden kuin ne ovat normaalisti. Varmista, että tiedät miten reagoit kabergoliinin ennen ajat, käytä koneita tai tee muita töitä, jotka vaativat sinua olemaan hereillä.

Huimaus, tai pyörtyminen voi esiintyä, varsinkin kun saat ylös makuulta tai istuma-asennosta. Getting hitaasti saattaa auttaa.

Tarkista lääkäriltä heti, jos sinulla on oireita pyörtyminen, aistiharhoja (näkö-, kuulo- tai tuntoharhat eivät ole siellä), huimaus, nenän tukkoisuus tai sydämentykytys.

kabergoliini voi lisätä riskiä on vakavia sydän-, munuais-, keuhko- tai vatsavaivoja. Tarkista lääkäriltä heti, jos olet rintakipua tai tiukkuus; äärimmäinen väsymys; alaselässä tai kyljessä kipu; kiinteä tai arkuus mahassa; jatkuva yskä; hengenahdistus; levoton hengitys; tai turvotusta käsissä, nilkkojen, säärien tai jalkojen.

Kerro myös lääkärille, jos sinulla on pitkittynyt yskä yhdessä hengenahdistusta tai vaikeuksissa hengitys kun käytät kabergoliinia. Tämä voisi olla oireita vakava keuhkojen sairaus nimeltä keuhkofibroosi.

Jotkut ihmiset, jotka ovat käyttäneet kabergoliini ollut epätavallisia muutoksia niiden käyttäytymistä. Keskustele lääkärin kanssa, jos alkaa ottaa ongelmia rahapelit tai lisääntynyt sukupuolivietti käytettäessä kabergoliinia.

Älä ota muita lääkkeitä, ellei niitä ole keskusteltu lääkärin kanssa. Tämä sisältää reseptiä tai nonprescription (over-the-counter [OTC]) lääkkeet ja kasviperäisten tai vitamiineja.

Yhdessä sen tarvitaan vaikutuksia, lääke voi aiheuttaa joitakin ei-toivottuja vaikutuksia. Vaikka kaikkia näitä haittavaikutuksia saattaa esiintyä, jos niitä ilmenee, ne saattavat vaatia hoitoa.

Tarkista lääkäriltä välittömästi, jos jokin seuraavista haittavaikutuksista ilmenee

Kiireellisten apua välittömästi, jos jokin seuraavista yliannostuksen yhteydessä

Joitakin haittavaikutuksia voi esiintyä, jotka eivät yleensä tarvitse lääkärin hoitoa. Nämä haittavaikutukset voivat pois hoidon aikana kuin kehon sopeutuu lääkettä. Myös terveydenhuollon ammattilainen voi pystyä kertoa keinoja estää tai vähentää joitakin näistä haittavaikutuksista. Tarkista hoitohenkilökunnalle, jos jokin seuraavista haittavaikutuksista edelleen tai ovat haittaavia tai jos sinulla on kysyttävää niistä

Muut haittavaikutus saattaa myös esiintyä joillakin potilailla. Jos havaitset muita vaikutuksia, kysy terveydenhuollon ammattilainen.