happomarjapensas

Yhteinen nimet: Happomarjat myös tunnetaan Oregon viinirypäle, Oregon barberry, Oregon grapeholly perään mahonia, Berberis, keltaisuus marja, woodsour, sowberry, Pepperidge Bush, ja hapan-selkärangan

Tehoa-turvaluokitus

Oo … Ethno tai muuta näyttöä tehosta.

turvallisuus luokitus

Barberry kasvaa luonnonvaraisena koko Euroopassa, mutta on kansalaistettu monilla alueilla Itä Yhdysvalloissa. M. aquifolium on pitkä ikivihreä pensas kotoisin Luoteis Yhdysvalloissa ja Kanadassa. Happomarjapensas on piikikäs, Holly kaltaiset lehdet ja on laajalti viljelty koristekasvina. Sen keltainen kukkien kukkia, sitten kehittyä punaisesta sinimusta pitkulainen marjoja.

Tehtaalla on pitkä käyttöhistoria, vuodelta keskiajalla. Salishan natiivi vanhimmat ovat käyttäneet M. aquifolium hoitoon akne ja natiivi Amerikan intiaanien hyödyntää Mahonia marjoja hoitoon keripukki. Keittäminen kasvi on käytetty hoitoon GI vaivoja ja yskää. Alkaloidi Berberiini sisällytettiin supistava in silmätipat, mutta sen käyttö on tullut harvinaisia.

Syötävän hedelmät on käytetty valmistamaan hilloja, hyytelöitä ja mehuja. Käyttö tehtaan perinteisen lääketieteen on rajoittanut karvas maku kuori ja juuri. Kuitenkin yli kolme tusinaa lääkkeiden käyttötarkoituksia happomarjapensas, kuten syövän, kolera, ja kohonnut verenpaine on lueteltu. Muita raportoituja käyttötarkoituksia M. aquifolium kuuluvat hoitoon seuraavat ehdot: kuume, kihti, munuaisten ja sapen sairaudet, reumaattinen oireet, ripuli, mahalaukun ruoansulatushäiriöt, ja ihosairaus.

M. aquifolium on arvostettu sen hilsettymän vaikutusten ja sen antibakteerinen, sienilääkkeet, tulehdusta, ja antioksidantti. Se on myös käytetty aknen hoitoon, ekseeman, ja Candida-infektio. Kasvialkaloideista on todettu olevan bakteereita, sieniä, anti-inflammatorisia, antioksidantti, ja antidiarrheal. Berberiini on kohdun nautintoaine. Kliininen tutkimus lääkkeiden käyttötavoista barberry on rajallinen.

Happomarjapensas marjoja ja juuri kuori on käytetty lähteinä berberiini. Päivittäinen annos 2 g marjoja on käytetty, mutta ei ole kliinisiä tutkimuksia, joilla osoitetaan barberry monipuolinen käyttötarkoituksiin

Happomarjapensas ei saa antaa potilaille, jotka ovat yliherkkiä M. aquifolium.

Dokumentoituja haittavaikutuksia (mukaan lukien kohdun piristäviä vaikutuksia). Vältä käyttöä.

Ei ole hyvin dokumentoitu.

Yliherkkyysreaktioita (esim, kirvely, kutina, punoitus) on esiintynyt joillakin potilailla käyttämällä ajankohtainen lääkemuotoja.

Myrkytysoireita on ominaista uneliaisuus, tokkuraisuus ja Daze, oksentelu ja ripuli, ja munuaistulehdus. Happomarjapensas on kontraindisoitu imetyksen aikana ja raskauden.

Viitteet