eturauhasen hyvänlaatuisen liikakasvun (BPH) tauti

Eturauhanen laajentuminen on yleinen sairaus kuin miehet vanhenevat. Kutsutaan myös eturauhasen hyvänlaatuisen liikakasvun (BPH), eturauhasen laajentuminen voi aiheuttaa kiusallinen virtsateiden oireita. Hoitamattomana eturauhasen laajentuminen voi estää virtauksen virtsan ulos virtsarakon ja aiheuttaa virtsarakon, virtsateiden tai munuaisten toimintahäiriöitä.

On olemassa useita tehokkaita hoitoja eturauhasen laajentumista, mukaan lukien lääkkeet, vähän invasiivisia hoitoja ja kirurgian. Valitsemaan paras vaihtoehto, sinulle ja lääkäri harkitsee oireesi, kokoa eturauhasen, muut sairaudet saatat olla ja mieltymyksiä.

oireet

Oireiden vakavuuden ihmisiä, joilla on eturauhasen laajentumisen vaihtelevat, mutta oireet ovat yleensä vähitellen pahenevat ajan myötä. Yhteinen merkkejä ja oireita BPH sisältävät

Toistuva tai kiireellinen tarve virtsata; Tihentynyt virtsaamistarve yöllä (nokturia); Vaikeus alkaa virtsaaminen; Heikko virtsasuihkussa tai virta, joka pysähtyy ja käynnistyy; Kuolaaminen lopussa virtsaaminen; Jännittyneisyys ja virtsaamista; Kyvyttömyys täysin tyhjentää rakon

Harvinaisempia oireita sisältävät

Koon eturauhasen ei välttämättä tarkoita oireita on huonompi. Jotkut miehet vain hieman laajentunut eturauhanen voi olla merkittäviä oireita, kun taas muut miehillä hyvin laajentuneen eturauhanen voi olla vain vähäisiä virtsateiden oireita.

Joillakin miehillä, oireet lopulta vakauttaa ja saattaa jopa parantaa ajan myötä.

Virtsatieinfektio; Kyvyttömyys virtsata; Verta virtsassa

Olosuhteet, jotka voivat aiheuttaa samankaltaisia ​​oireita aiheuttamat laajentuneen eturauhasen sisältää

Virtsatieinfektio; Eturauhasen tulehdus (eturauhastulehdus); Kaventaminen virtsaputken (virtsaputken kurouma); Arpia virtsarakon kaulan seurauksena edellinen leikkaus; Virtsarakon tai munuaiskiviä; Ongelmia hermoja, että valvonta virtsarakon; Eturauhassyöpä tai virtsarakon

syyt

Jos sinulla on virtsateiden ongelmia, keskustella niistä lääkärisi kanssa. Vaikka et löydä virtsateiden oireita kiusallinen, on tärkeää tunnistaa tai sulkea pois mitään taustalla olevia syitä. Hoitamaton, virtsateiden ongelmia saattaa johtaa tukkeutumisen virtsateiden.

Jos et voi siirtää virtsaa, hakeudu välittömästi lääkäriin.

Eturauhanen sijaitsee alla rakko. Putki, joka kuljettaa virtsaa virtsarakon ulos peniksen (virtsaputki) kulkee keskustan läpi eturauhasen. Kun eturauhanen laajenee, se alkaa estää virtsan kulkua.

Useimmat miehet ovat jatkaneet eturauhasen kasvua koko elämän. Monissa miehet, tämä jatkuva kasvu laajentaa eturauhasen riitä aiheuttamaan virtsateiden oireita tai merkittävästi estää virtsan kulkua.

Ei ole täysin selvää, mikä aiheuttaa eturauhasen suuremmaksi. Saattaisi kuitenkin johtua saldo sukupuolihormonien kuin miehet ikääntyessään.

Riskitekijät

Normaalikoossa, eturauhanen on noin kokoa ja muotoa pähkinän tai golfpallon. Kun laajentunut, eturauhasen voivat estää virtsan kulkua virtsarakon ja ulos virtsaputken.

Aging. Eturauhanen laajentuminen aiheuttaa harvoin oireita miehillä nuorempia kuin 40 vuoden ikää Noin kolmasosa miehistä kärsii kohtalaisesta vakavia oireita iän 60, ja noin puolet niin iän 80 .; Perhehistoria. Ottaa veren sukulainen, kuten isä tai veli, joilla on eturauhasen ongelmia tarkoittaa olet enemmän todennäköisesti ongelmia .; Etninen tausta. Eturauhasen laajentuminen on harvinaisempaa Aasian miehillä kuin valkoiset ja mustat miehet. Mustat miehet saattavat kokea oireita nuorempina kuin valkoiset miehet .; Diabetes ja sydänsairaudet. Tutkimukset osoittavat, että diabetes sekä sydänsairauksia ja käyttö beetasalpaajien, saattavat lisätä riskiä BPH .; Lifestyle. Lihavuus lisää riskiä BPH, kun taas liikunta voi alentaa riskiä.

komplikaatiot

Riskitekijöitä eturauhanen laajentuminen sisältävät

Äkillinen kyvyttömyys virtsata (virtsaumpi). Saatat täytyy olla putki (katetri) työnnetään rakko tyhjentää virtsan. Jotkut miehet kanssa laajentuneen eturauhasen tarvitse leikkausta lievittää virtsaretentio .; Virtsatieinfektiot (virtsatieinfektioita). Kyvyttömyys täysin tyhjentää rakko voi lisätä infektioriskiä oman virtsateiden. Jos UTIs esiintyy usein, ehkä leikkaus poistaa osa eturauhasen .; Virtsakiviä. Nämä johtuvat yleensä kyvyttömyys täysin tyhjentää rakko. Virtsakiviä voi aiheuttaa tulehduksen, virtsarakon ärsytys, verta virtsassa ja estäminen virtsan virtauksen .; Virtsarakon vaurioita. Rakko, joka ei ole tyhjennetty kokonaan voi venyttää ja heikentää ajan myötä. Tämän seurauksena lihasvoima seinä virtsarakon enää sopimuksia kunnolla, minkä vuoksi on vaikeampaa täysin tyhjentää rakko .; Munuaisvaurioita. Paine virtsarakon on virtsaumpi voi suoraan vahingoittaa munuaisia ​​tai anna Virtsarakkotulehdukset saavuttaa munuaisiin.

Komplikaatiot laajentuneen eturauhasen voi sisältää

Tee lista oireet, mukaan lukien sellaiset, voi tuntua liity syy johon aikataulun nimityksestä .; Seurata, kuinka usein ja kun virtsata, onko tuntuu et tyhjentää rakko kokonaan, ja kuinka paljon nestettä juot .; Tee lista avain lääketieteellistä tietoa, mukaan lukien muut olosuhteet saatat olla .; Tee lista kaikista lääkkeistä, vitamiinit tai lisäravinteet, että olet parhaillaan .; Kirjoita lista kysymyksiä kysyä lääkäriltä.

Valmistautuminen varaamiseksi

Useimmat miehet laajentuneen eturauhasen eivät kehitä näitä komplikaatioita. Kuitenkin akuutti virtsaumpi ja munuaisvaurioita voi olla vakavia terveysuhkia.

Ottaa laajentuneen eturauhasen ei vaikuta riskiä sairastua eturauhassyöpään.

Onko laajentuneen eturauhasen tai jotain muuta todennäköisesti aiheuttaa minun oireita ?; Millaisia ​​testejä tarvitsen ?; Mitkä ovat hoitovaihtoehtoja ?; Miten voin hoitaa muut sairaudet sekä laajentuneen eturauhasen ?; Onko mitään rajoituksia seksuaalista toimintaa?

Saatat viitataan suoraan lääkäri, joka on erikoistunut virtsateiden kysymyksissä (urologi).

Milloin alkaa ensiksi kokee virtsateiden oireita? Ne ovat olleet jatkuvasti tai satunnaisesti? Ovatko he vähitellen huonontunut ajan mittaan, tai he tekivät tulla äkillisesti ?; Kuinka usein virtsata päivän aikana, ja kuinka usein sinun ei tarvitse nousta yöllä virtsata ?; Oletko koskaan vuotanut virtsaa? Onko teillä usein tai kiireellisesti virtsata ?; Onko vaikea voit aloittaa virtsaamisen? Oletteko aloittaa ja lopettaa virtsatessa, tai tuntuu et tarvitse väsyttää virtsata? Onko se joskus tuntuu et ole täysin tyhjennetty rakko ?; Onko poltto virtsatessa, kipu rakko alueella tai verta virtsassa? Oletko ollut virtsatieinfektioita ?; Onko teillä suvussa eturauhasen liikakasvuun, eturauhasen syöpä tai munuaiskiviä ?; Oletko koskaan ollut mitään ongelmia saada ja ylläpitää erektiota (erektiohäiriöiden), tai muuta seksuaalista ongelmia ?; Oletko koskaan ollut leikkaus tai muu menettely, joka osallistuu lisätään välineen kautta kärki peniksen osaksi virtsaputkeen ?; Käytätkö verenohennuslääkkeitä, kuten aspiriini, varfariini (Coumadin) tai klopidogreeli (Plavix) ?; Kuinka paljon kofeiinia sinä kuluttaa? Mikä on nesteensaannin?

Älä epäröi kysyä lisää kysymyksiä varaamiseksi.

Lääkäri saattaa kysyä useita kysymyksiä. Koska valmiita vastaamaan niihin voi antaa sinulle enemmän aikaa käsitellä mitään huolenaiheita. Saatat kysytään

Digitaalinen peräsuolesta tentti. Lääkäri lisätään sormella peräsuoleen tarkistaa eturauhasen laajentumisen .; Virtsa testi. Näytteen analysoimiseksi virtsan voi auttaa sulkea pois infektion tai muita ehtoja, jotka voivat aiheuttaa samanlaisia ​​oireita .; Verikoe. Tulokset voivat osoittaa munuaisvaivoja .; Eturauhasen-antigeenin (PSA) verikoe. PSA on aine tuotetaan eturauhasen. PSA-pitoisuudet kasvavat, kun olet laajentuneen eturauhasen. Kuitenkin, kohonnut PSA-tasot voivat johtua myös viime menettelyjä, infektio, leikkaus tai eturauhasen syöpä .; Neurologinen tentti. Tämä lyhyt arvio henkistä toimintaa ja hermoston voi auttaa tunnistamaan syitä virtsatievaivoja muiden kuin eturauhasen liikakasvuun.

Testit ja diagnoosi

Lääkitys aloitetaan pyytämällä yksityiskohtaisia ​​kysymyksiä oireita ja tekee fyysinen tentti. Tämä ensimmäinen tentti on todennäköisesti sisältää

Virtsankulkua testi. Virtsata astiaan kiinnitetty koneeseen, joka mittaa vahvuus ja määrä virtsan kulkua. Testitulokset auttaa määrittämään ajan, jos ehto on saada paremmin tai huonommin .; Postvoid jäännöstilavuuteen testi. Tämä testi mittaa voitko tyhjentää rakko kokonaan. Testi voidaan tehdä ultraäänellä tai työntämällä katetri rakko kun virtsata mitata, kuinka paljon virtsaa on jäljellä rakko .; 24 tunnin virtsaamisen päiväkirja. Tallennus taajuus ja virtsaneritystä voi olla erityisen hyödyllistä, jos useampi kuin yksi kolmasosa päivittäinen virtsaneritys tapahtuu yöllä.

Tämän jälkeen lääkäri voi määrätä lisätutkimuksia auttaa vahvistamaan laajentuneen eturauhasen ja sulkea pois muita ehtoja. Nämä ylimääräiset testit voivat sisältää

Jos ehto on monimutkaisempi, lääkäri voi suositella

Hoidot ja huumeet

Monenlaisia ​​hoitoja on saatavilla laajentuneen eturauhasen, kuten lääkitys, vähän invasiivisia hoitoja ja kirurgian. Paras hoito valinta riippuu useista tekijöistä, mukaan lukien

Jos oireet ovat siedettäviä, saatat päättää lykätä hoitoa ja yksinkertaisesti seurata oireita. Joillekin miehille, oireet voivat helpottaa ilman hoitoa.

Peräsuolen kautta ultraääni. Ultraääniluotainjärjestelmän työnnetään peräsuoleen mitata ja arvioida eturauhasen .; Eturauhasen biopsia. Transrectal ultraääni ohjaa neuloja käytetään kestää kudosnäytteistä (koepaloja) ja eturauhasen. Tarkastellaan kudos voi auttaa lääkäriä diagnosoimaan tai sulkea pois eturauhassyövän .; Urodynaamiset ja paine virtaus tutkimuksia. Katetri on pujotettu läpi virtsaputki osaksi rakko. Vesi – tai harvemmin, ilma – hitaasti ruiskutetaan rakko. Lääkäri voi sitten mitata virtsarakon paineen ja määrittää, kuinka hyvin virtsarakon lihakset työskentelevät .; Cystoscopy. Valaistu, joustava cystoscope on laitettu sisään virtsaputken, jolloin lääkäri voi nähdä sisälle virtsaputken ja virtsarakon. Sinulle annetaan puudutus ennen tätä testiä .; Laskimoon pyelogram tai CT urogram. Merkkikaasua ruiskutetaan laskimoon. Röntgenkuvat tai TT tehdään sitten munuaiset, virtsarakko ja putket, jotka yhdistävät munuaiset rakko (ureters). Nämä testit voivat auttaa havaitsemaan virtsatiekivien, kasvaimia tai tukoksia yläpuolella virtsarakon.

Lifestyle ja kotiin korjaustoimenpiteitä

Lääkitys on yleisin hoito lieviä tai kohtalaisia ​​oireita eturauhasen laajentuminen. Vaihtoehtoja ovat

Vaihtoehtoinen lääke

Vähän invasiivisia tai kirurgisia hoito saattaa olla suositeltavaa, jos

Vähän invasiivisia tai kirurgisia hoito saattaa olla vaihtoehto, jos sinulla on

Mikä tahansa eturauhasen menettely voi aiheuttaa haittavaikutuksia. Riippuen menettelystä valitset, komplikaatioita saattaa sisältyä

Lisätietoa Eturauhasen liikakasvu (BPH)

On olemassa useita erilaisia ​​vähän invasiivisia tai kirurgisia hoitoa.

Valaistu laajuus on laitettu sisään virtsaputken ja kirurgi poistaa kaikki mutta ulompi osa eturauhasen. TURP yleensä lievittää oireita nopeasti, ja useimmat miehet on vahvempi virtsan virtaus pian sen jälkeen. Sen jälkeen TURP ehkä tilapäisesti tarvita katetrin tyhjentää rakko, ja voit tehdä vain valoa toimintaa, kunnes olet parantunut.

Lisää Eturauhasen hyvänlaatuinen liikakasvu (BPH)

Valaistu laajuus on laitettu sisään virtsaputken ja kirurgi tekee yhden tai kaksi pientä leikkaukset eturauhanen – helpottaa virtsan läpi virtsaputkeen. Tämä leikkaus voi olla vaihtoehto, jos sinulla on pieni tai kohtalaisen laajentunut eturauhanen, varsinkin jos on terveysongelmia, jotka tekevät muita leikkauksia liian riskialtista.

Lääkäri lisää erikoiselektrodia läpi virtsaputki osaksi eturauhasen alueelle. Mikroaaltoenergian elektrodin tuhoaa sisäosan laajentuneen eturauhanen, kutistaminen ja helpottaa virtsan kulkua. Tämä leikkaus käytetään yleensä vain pieni prostates erityisissä olosuhteissa, koska uudelleen käsittely saattaa olla tarpeen.

Tässä avohoidossa menettely, soveltamisala johdetaan oman virtsaputken, jolloin lääkäri voi sijoittaa neuloja osaksi eturauhanen. Radioaallot kulkevat neulat, lämmitys ja tuhoaa ylimääräinen eturauhasessa, joka estää virtsan kulkua.

Tämä menettely voi olla hyvä valinta, jos vuoto helposti tai on tiettyjä muita terveysongelmia. Kuitenkin, kuten TUMT, TONNIKALA ehkä vain osittain lievittää oireita ja se voi kestää jonkin aikaa ennen kuin huomaa tuloksia.

Korkea energiaa laser tuhoaa tai poistaa umpeen eturauhasessa. Laserhoito yleensä lievittää heti ja on pienempi riski haittavaikutuksia kuin tekee nonlaser leikkausta. Laserhoito voidaan käyttää miehillä, joilla ei pitäisi olla muita eturauhasen menettelyt, koska ne vievät verta ohentavia lääkkeitä.

Vaihtoehdot laserhoito sisältävät

Tässä kokeellinen virtsaputkeen menettelyn erityisiä tunnisteita käytetään puristamaan puolin eturauhasen lisätä virtsan virtausta. Pitkän aikavälin tietoa tehokkuudesta tätä menettelyä ei ole saatavilla.

Tässä koejärjestelyjen verenkierto tai eturauhasen selektiivisesti peittyä, jolloin eturauhasen koko pienenee. Pitkän aikavälin tietoa tehokkuudesta tätä menettelyä ei ole saatavilla.

Koon eturauhasen; Ikäsi; Yleistä terveydentilaa; Määrä epämukavuutta tai vaivata koet

Kirurgi tekee viillon Alavatsassasi tavoittaa eturauhasen ja poistaa kudosta. Avoin prostatektomia tehdään yleensä, jos sinulla on hyvin suuri eturauhasen, virtsarakon vahinkoa tai muita riskitekijöitä. Leikkaus vaatii yleensä lyhyen sairaalahoidon ja liittyy suurempi riski tarvitsevat verensiirtoa.

Your jatkohoidon riippuu tiettyä tekniikkaa käytetään hoitoon eturauhasen liikakasvuun.

Alfasalpaajia. Nämä lääkkeet rentoutua virtsarakon kaulan lihaksia ja lihassyiden eturauhasen, jolloin virtsaaminen helpottuu. Alfasalpaajia – johon sisältyy alfutsosiini (Uroxatral), doksatsosiinia (Cardura), tamsulosiini (Flomax), ja silodosiini (Rapaflo) – toimivat yleensä nopeasti miehillä suhteellisen pieni prostates. Haittavaikutuksia voi olla huimaus ja harmiton sairaus, jossa siemennestettä menee takaisin rakkoon sijasta pois kärki penis (taaksepäin siemensyöksy) .; 5-alfa-reduktaasi-inhibiittorit. Nämä lääkkeet kutistuu eturauhasen estämällä hormonaalisia muutoksia, jotka aiheuttavat eturauhasen kasvua. Nämä lääkkeet – joihin kuuluu finasteridi (Proscar) ja dutasteridi (Avodart) – voi kestää jopa kuusi kuukautta olisi tehokasta. Haittavaikutuksia ovat retrogradinen ejakulaatio .; Yhdistelmä lääkehoito. Lääkäri saattaa suositella ottaen alfa esto ja 5-alfa-reduktaasin estäjää samanaikaisesti jos jompikumpi lääkitys ei yksin tehokas .; Tadalafiili (Cialis). Tutkimukset viittaavat siihen, tämä lääkitys, jota käytetään usein erektiohäiriölääkkeitä, myös hoitaa eturauhasen laajentuminen. Kuitenkin tämä lääkitys ei rutiininomaisesti käytetään BPH ja on yleensä määrätty vain miehiä, jotka myös kokevat erektiohäiriö.

Lääkäri saattaa suositella rajoittamalla raskainta ja liiallinen liikunta seitsemän päivää, jos olet laserirrotus, virtsaputken neula ablaatio tai transurethral mikroaaltouuni terapiassa. Jos sinulla on auki tai robotti-avusteisen prostatektomia, ehkä rajoittaa toimintaa kuusi viikkoa.

Kumpi menettely olet, lääkäri todennäköisesti ehdottaa, että juot runsaasti nesteitä jälkeenpäin.

Auttaa hallitsemaan oireita laajentuneen eturauhasen, yritä

Food and Drug Administration ei ole hyväksynyt mitään kasviperäisten lääkkeiden hoitoon laajentuneen eturauhasen.

Tutkimukset kasviperäisiä hoitoja kuin kohtelu laajentuneen eturauhasen tulokset ovat olleet kirjavia. Eräässä tutkimuksessa todettiin, että sahapalmun ote oli yhtä tehokas kuin finasteridi lievittämään oireita BPH, vaikka eturauhasen määriin ei alennettu. Mutta myöhemmin lumekontrolloidussa ei löytänyt näyttöä siitä, että näki Palmetto on parempi kuin lumelääke.

Oireesi ovat keskivaikea tai vaikea; Lääkitys ei ole helpottunut oireita; Sinulla on virtsateiden tukkeuma, virtsakiviä, verta virtsassa tai munuaisvaivoja Haluat lopullinen käsittely

Muut kasviperäisiä hoitoja – kuten beta-sitosteroli otteita, pygeum ja raiheinästä – on ehdotettu hyödyllisiä vähentää laajentuneen eturauhasen oireita. Mutta turvallisuutta ja tehoa näistä hoidoista ei ole näytetty toteen.

Jos otat rohdosvalmisteet, kerro lääkärille. Tietyt kasviperäisiä tuotteita saattavat lisätä verenvuotoriskiä tai häiritä muiden lääkkeiden olet ottaen.

Hoitamaton virtsatieinfektio; Virtsaputken ankara tauti; Historia eturauhasen sädehoidon tai virtsateiden leikkausta; Neurologinen sairaus, kuten Parkinsonin tautia tai multippeliskleroosia

1

)

Semen virtaa taaksepäin rakkoon sijasta ulos penis aikana siemensyöksyä; Tilapäinen vaikeuksia virtsaaminen; Virtsatieinfektio; verenvuoto; Erektiohäiriö; Hyvin harvoin, menetys virtsarakon hallinnan (inkontinenssi)

Ablatiivi menettelyjä. Nämä menettelyt höyrystyä obstruktiivista eturauhasessa lisätä virtsan virtausta. Esimerkkejä ovat photoselective höyrystyminen eturauhasen (PVP) ja holmium laserirrotuksen eturauhasen (HoLAP). Kuluvat menettelyt voivat aiheuttaa ärsyttävää virtsateiden oireita leikkauksen jälkeen, joten harvoissa tilanteissa toisessa resektio menettely voidaan tarvita jossain vaiheessa .; Enucleative menettelyjä. Enucleative menettelyjä, kuten holmium laser enucleation eturauhasen (HoLEP), yleensä poista kaikki eturauhasen kudoksen estää virtsan kulkua ja estää regrowth kudosta. Poistettu kudos voidaan tutkia eturauhassyövän ja muut ehdot. Nämä menettelyt ovat samanlaisia ​​avata eturauhasen.

Rajoita juomien illalla. Älä juo mitään tunti tai kaksi ennen nukkumaanmenoa, jotta vältetään keski-of-the-iltana matkoja wc .; Rajoittaa kofeiinia ja alkoholia. Ne voivat lisätä virtsan tuotantoa, ärsyttää virtsarakon ja pahentaa oireita .; Rajoittaa decongestants tai antihistamiineja. Nämä lääkkeet kiristää bändi lihasten ympärille virtsaputken että valvonta virtsaneritys, minkä vuoksi on vaikeampaa virtsata .; Mene kun ensin tuntuu halu. Odottaa liian kauan saattaisi overstretch virtsarakon lihasten ja aiheuttaa vaurioita .; Aikataulu kylpyhuone käyntiä. Yritä virtsata säännöllisin aikoina – kuten neljästä kuuteen tuntia päivän aikana – ja “uudelleenkouluttaa” virtsarakon. Tämä voi olla erityisen hyödyllistä, jos sinulla on vaikea taajuus ja kiireellisyys .; Noudattaa terveellistä ruokavaliota. Liikalihavuus liittyy eturauhasen liikakasvuun .; Pysyvät aktiivisina. Toimettomuus vaikuttaa virtsan säilyttämisestä. Pienikin määrä liikuntaa voi vähentää virtsan aiheuttamat ongelmat laajentuneen eturauhasen .; Virtsata – ja sitten virtsata uudelleen hetken kuluttua. Tämä käytäntö tunnetaan kaksinkertainen virtsaamisen .; Pysyä lämpimänä. Kylmempi lämpötila voi aiheuttaa virtsan säilyttämisestä ja lisätä kiireellisyys virtsata.