CP-vamma opas – syyt, oireet ja hoitovaihtoehdot

Mikä se on?

CP-vamma on annettu nimi suuri joukko sairauksia, jotka vaikuttavat lihakset ja liikettä. Nämä häiriöt alkavat varhain ja johtuvat aivojen vammat tai ongelmia aivojen kehitystä ennen syntymää. Vaikka erityisiä aivovamma tai ongelma aiheuttaa aivovaurio ei heikennä, liikkumisen ongelmat voivat vaihdella ajan mittaan .; CP-vamma on aiheutunut vahinkoa osissa aivoja, jotka ohjaavat lihakset ja liikettä. On olemassa monia mahdollisia tapoja, joilla aivot voivat vahingoittua, kuten ongelmia raskauden aikana, infektion, aivohalvaus, geneettinen ongelmia, hapen puutteesta, vaikea keltaisuus tai sairauksia, jotka aiheuttavat aivojen kehittää epänormaalin .; CP-vamma voi myös esiintyä syntymän jälkeen, kuten silloin, kun on olemassa aivoinfektio tai pään vamma .; On neljä perustyyppiä CP-vamma; Spastinen – Stiff, vaikea liike; Dyskineettisiä tai athetoid – Tahaton ja hallitsematon liike; Ataxic – Huono koordinointi ja tasapaino; Mixed – yhdistelmä tämäntyyppisten

oireet

Oireita CP-vamma voi olla lievä, kuten jotkut kömpelyys, tai vakavampia, kuten ei voi liikkua ollenkaan. Jokainen lapsi aivovaurio on erilainen .; Varhaisia ​​oireita CP-vamma voi sisältyä; Vaikeus ruokinta – Lasten CP voi olla vaikeuksia koordinoida imee ja nieleminen .; Viiveet ulkonäkö moottorin normaalia välitavoitteiden – Esimerkiksi lapset, joilla on CP-vamma ei saa istua, ryömiä tai kävellä iässä ne tavallisesti edellytetään .; Velttoutta tai jäykkyys – Joillakin lapsilla aivovaurio on alhainen lihasjänteys, mikä vaikeuttaa heidän tehdä asioita, kuten pitävät päänsä ylös tai istua suorassa. Toiset ovat lihasjännityksen lisääntyminen, mikä kädet ja jalat jäykkä. Jäykkä lihakset saattavat ensin näkyä “scissoring” jalkojen imeväisiässä .; Trouble koordinointi liikkeet – Lasten CP voi tuntua hyvin kömpelö, tai joilla on vaikeuksia saada niiden kädet ja jalat tehdä, mitä he haluavat niitä.

Diagnoosi

Lapsesi lääkäri tarkistaa yksityiskohtainen lääketieteen ja kehityshäiriöitä historia ja historian raskauden ja toimitus, mukaan lukien lääkkeet ottanut äidin, infektiot ja sikiön liikkumista. Yksityiskohtainen suvussa, kuten äidin historiaa keskenmenon ja onko sukulaiset olivat samanlaiset olosuhteet, voi myös auttaa.

Kuinka kauan se kestää?

CP-vamma on yleensä pitkäkestoinen (krooninen) ehto, mutta se ei huonone. Jotkut lapset kärsivät vakavasti ja on elinikäinen vaikeuksia. Toiset voivat olla lieviä oireita CP-vamma vauvana, mutta myöhemmin kehittää normaalia lihaskuntoa ja motorisia taitoja. Vaikka nämä lapset voivat edelleen olla epänormaali syvä jännerefleksien, ne eivät voi kokea merkittävän liikkumisen ongelmia jokapäiväisessä elämässä.

Miten estää tämän terveydentila

Voit estää aivovaurio, lääkärit kannustaa raskaana saada säännöllisesti äitiyshuollon alkaa mahdollisimman varhain raskauden aikana. Koska syy useimmissa tapauksissa CP ei ole tiedossa, että on vaikea estää. Vaikka merkittäviä parannuksia synnytykseen vastasyntyneiden hoidon viime vuosina ilmaantuvuus aivovaurio ei ole vähentynyt. Enemmän syiden tutkimisen CP-vamma on välttämätöntä estää näiden sairauksien.

Miten käsitellä tätä terveydentila

Kattava hoito aivovaurio edellyttää asiantuntijatiimi auttaa maksimoimaan ja koordinoimaan liikettä, minimoida epämukavuutta ja kipua, ja estää pitkäaikaisia ​​komplikaatioita. Tämä ryhmä voi sisältää neurologin, joka on ortopedi, muut asiantuntijat sekä fyysinen, puhe ja toimintaterapeutti. Lisäksi sosiaalityöntekijät voivat antaa tukea perheitä, mikä auttaa tunnistamaan yksityisiä ja yhteiskunnan voimavaroja. Useimmat lapset aivovaurio hyötyvät varhain ja säännöllinen fysio- ja. Jotkut lapset tarvitsevat hammasraudat ja tukea näiden seisomaan ja kävelemään. Jotkut voivat olla kirurgisia toimenpiteitä, kuten jänne vapauttaa tai luun leikkaus (erityisesti lantion ja selkärangan). Jotkut myös hoito vähentää spastisuus, joka voi sisältää lääkkeet otetaan suun, injektiot lihakseen tai leikkaus. Lapsille kanssa dyskineettiset aivovaurio, lääkkeitä käytetään joskus auttamaan liikkumista ongelmia.

Kun vierailla lääkäri

Ota yhteyttä lääkäriin, jos lapsella on epänormaali lihasten sävy, lihasheikkous, pakkoliikkeitä tai ei saavuta normaalia kehityshäiriöitä virstanpylväitä odotettuun ikäryhmissä.

Ennuste

Näkymät ihmisiä aivovaurio riippuu vakavuudesta aivovaurio. Jotkut lapset ovat vain lieviä ongelmia lihaskuntoa ja mitään ongelmia päivittäisiä toimia, kun taas toiset eivät pysty määrätietoisesti siirtää mitä tahansa ruumiinosassa. Ihmisillä, joilla on vakava aivovaurio, moottori ongelmat johtavat usein lääketieteellisiä ongelmia, kuten usein ja vakavia infektioita, vaikeita hengitysvaikeuksia, ruokinta-intoleranssi, ja ihon rikkoutumista. Nämä lääketieteelliset komplikaatiot voivat johtaa usein sairaalahoitoa ja lyhentyä. Tuella ja hoito, vaikka monet ihmiset aivovaurio voi elää tervettä, onnellista elämää.