Combivir (lamivudiini / tsidovudiini) käyttää, annostus, sivuvaikutuksia

Mikä on Combivir?

Combiviria käytetään HIV, joka aiheuttaa immuunikato (AIDS). Tämä lääkitys ei paranna HIV tai AIDS.

Älä ota Combiviria, jos olet joskus saanut allergisen reaktion Combivir tai lääkettä, joka sisältää lamivudiinia, tsidovudiinia tai emtrisitabiini, kuten: Atripla, Complera, Emtriva, Epivir, Epzicom, Retrovir, Triziviriä tai Truvada.

Tsidovudiini voi heikentää immuunijärjestelmää ja aiheuttaa infektion oireita (kuume, suun haavaumat, ihon haavaumat, flunssan oireet, kalpea iho). Veressä täytyy testata usein. Pitkäaikainen käyttö tsidovudiinin voi aiheuttaa lihasheikkoutta tai menetykseen lihaskudoksen muistuttavat “tuhlaa oireyhtymä” aiheuttama HIV.

Tärkeää tietoa

Jotkut ihmiset kehittävät maitohappoasidoositapauksia ottaen Combiviria. Varhainen oireet voivat pahentua ajan myötä ja tämä ehto voi olla hengenvaarallinen. Kiireellisten lääketieteellisen ohjeen saaminen, jos edes lieviä oireita, kuten: lihaskipua tai heikkous, tunnottomuus tai kylmän tunne käsiä ja jalkoja, hengitysvaikeuksia, vatsakipu, pahoinvointi oksentelu, hidas tai epätasainen syke, huimaus, tai tunne hyvin heikko tai väsynyt.

Tämä lääke voi aiheuttaa vakavan maitohappoasidoosiksi kutsutun tilan. Kiireellisten lääketieteellisen ohjeen saaminen, jos edes lieviä oireita, kuten: lihaskipua tai heikkous, tunnottomuus tai kylmän tunne käsiä ja jalkoja, hengitysvaikeuksia, vatsakipu, pahoinvointi oksentelu, Nopea tai epätasaista sydämen lyöntitiheys, huimaus, tai tunne hyvin heikko tai väsynyt.

Combivir voi myös aiheuttaa vakavia tai hengenvaarallisia vaikutuksia maksaan. Soita lääkäriltä kerralla, jos jokin näistä oireista ottaen Combivir: kipu ylä vatsassa, kutina, ruokahaluttomuus, tumma virtsa, savi-värinen uloste, tai keltaisuutta (ihon tai silmien). Lääkäri saattaa haluta tarkistaa maksan toiminnan useita kuukausia sen jälkeen, kun lopetat lääkityksen. Käy säännöllisesti lääkärin vastaanotolla.

Älä ota Combiviria, jos olet joskus ollut allerginen reaktio lääkettä, joka sisältää lamivudiinia, tsidovudiinia tai emtrisitabiini. Tämä sisältää Atripla, Combivir, Complera, Emtriva, Epivir, Epzicom, Retrovir, Stribild, Trizivir, ja Truvada.

Ennen lääkkeen

Jotkut ihmiset kehittävät hengenvaarallinen maitohappoasidoosiksi kutsuttu tila ottaen Combiviria. Saatat olla todennäköisesti kehittää maitohappoasidoosiin jos olet ylipainoinen tai on maksasairaus, jos olet nainen, tai jos olet ottanut HIV tai AIDS lääkkeitä pitkään. Keskustele lääkärin kanssa yksilöllisen riskin.

Combivir voi myös aiheuttaa vakavia tai kuolemaan johtavia maksasairaus. Kerro lääkärille, jos sinulla on maksasairaus, erityisesti hepatiitti B:

Älä ota Combiviria muiden lääke, joka sisältää lamivudiinia, tsidovudiinia tai emtrisitabiini. Tämä sisältää Atripla, Combivir, Complera, Emtriva, Epivir, Epzicom, Retrovir, Stribild, Trizivir, ja Truvada.

Voit varmistaa, että voit turvallisesti ottaa Combivir, kerro lääkärille, jos sinulla on jokin näistä ehdoista

munuaissairaus

haimasairauksia (etenkin lapsi lääkkeen); tai

jos ribaviriini hoitoon hepatiitti C

Ei tiedetä, onko Combivir vahingoittaa sikiötä. HIV voidaan siirtää vauvaa jos et ole kunnolla käsitelty raskauden aikana. Kerro lääkärille, jos olet raskaana tai suunnittelet raskautta hoidon aikana. Ottaa kaikki HIV-lääkkeet suunnattu ohjata infektio.

Jos olet raskaana, nimesi voidaan mainita raskausrekisteriin. Tämä on seurata raskauden lopputulos sekä arvioida mahdolliset vaikutukset Combivirin vauva.

Naiset, joilla HIV tai AIDS ei pitäisi imettää lasta. Vaikka vauva on syntynyt ilman HIV virus voidaan välittää vauvan rintamaidon.

Combiviria ei tule käyttää HIV: n hoitoon nuorilla painavat alle 66 kiloa.

Toteutettava Combivir täsmälleen lääkärin määräyksen mukaisesti. Seuraa kaikkiin suuntiin oman lääkemääräystä etiketissä. Älä ota tätä lääkettä suurempia tai pienempiä määriä tai pidempään kuin suositeltu.

Combivir voidaan ottaa ruoan kanssa tai ilman.

HIV / AIDS on yleensä hoidettu yhdistelmä huumeita. Käytä kaikki lääkkeet kuin lääkärin ohjeiden mukaan. Lue lääkitys opas tai potilas ohjeita jokaisen lääkitys. Älä muuta annosta tai lääkitystä aikataulua ilman lääkärin ohjeita. Jokainen henkilö HIV tai AIDS olisi pysyttävä edelleen hoidossa lääkärin.

Combivir voi alentaa verisoluja, jotka auttavat elimistöäsi torjumaan infektioita ja auttaa veren hyytymistä. Tämä voi helpottaa voit vuotamaan verta vamman tai sairastuvat on noin muita, jotka ovat sairaita. Veresi ehkä testata usein.

Jos sinulla on hepatiitti B voi kehittyä maksan oireita käytön lopettamisen jälkeen lääke, joka sisältää lamivudiinia. Lääkäri saattaa haluta tarkistaa maksan toiminnan useita kuukausia sen jälkeen, kun lopetat Combivir.

Säilytä huoneenlämmössä kosteudelta ja kuumuudelta.

Tavanomainen aikuisen annos HIV-infektiota

1 tabletti suun kautta kahdesti vuorokaudessa

Miten minun pitäisi ottaa Combiviria?

Tavanomainen aikuisen annos Nonoccupational Altistuminen

(Ei hallituksen hyväksymiä); Centers for Disease Control and Prevention (CDC) suositukset: 1 tabletti suun kautta 12 tunnin välein ja efavirentsin tai lopinaviiri-ritonaviiri; Kesto: 28 päivää; Profylaksia tulisi aloittaa mahdollisimman pian, 72 tunnin kuluessa altistuksesta.

Tavanomainen aikuisen annos HTP

(Ei hallituksen hyväksymiä); CDC suosituksia; Basic hoito HIV altistuksenjälkeiseen ennaltaehkäisyyn: 1 tabletti suun kautta 12 tunnin välein; Kesto: Yleensä 28 päivää mutta tarkka hoidon keston saattavat vaihdella toimielimen protokolla .; Hoito aloitetaan heti, mieluiten 1-2 tuntia altistuksenjälkeiseen.

Tavanomainen Pediatric annos HIV-infektiota

30 kg tai enemmän: 1 tabletti suun kautta kahdesti vuorokaudessa

Ota unohtunut annos heti kun muistat. Jätä unohtunut annos, jos se on melkein aika ottaa seuraava annos. Älä ota ylimääräisiä lääketieteen muodostavat Vastaamaton annos.

Vältä on lähellä ihmisiä, jotka ovat sairaita tai joilla on infektioita. Kerro lääkärille heti, jos ilmenee merkkejä infektiosta. Vältä toimista, jotka voivat lisätä verenvuotoriskiä tai vamman. Ole erityisen varovainen verenvuodon estämiseen parranajon tai hampaiden harjauksen.

Kun tämä lääke ei estä sinua HIV muihin ihmisiin. Ei ole suojaamattomassa yhdynnässä tai jakaa partateriä tai hammasharjaa. Keskustele lääkärin kanssa turvallisesta keinoja estää HIV-tartunnan aikana sukupuoleen. Jakaminen huumeiden tai lääkkeiden neuloja ole koskaan turvallista, jopa terve ihminen.

Kiireellisten lääketieteellisen ohjeen saaminen, jos merkkejä allergisen reaktion Combivir: nokkosihottuma; hengitysvaikeudet; kasvojen, huulten, kielen tai kurkun.

Varhainen maitohappoasidoosin oireista voi pahentua ajan myötä ja tämä ehto voi olla hengenvaarallinen. Kiireellisten lääketieteellisen ohjeen saaminen, jos edes lieviä oireita: lihaskipua tai heikkous, tunnottomuus tai kylmän tunne käsiä ja jalkoja, hengitysvaikeuksia, vatsakipu, pahoinvointi oksentelu, Nopea tai epätasaista sydämen lyöntitiheys, huimaus, tai tunne hyvin heikko tai väsynyt .

Combivir annosteluohjeitten

Soita lääkäriltä kerralla, jos olet

Mitä tapahtuu, jos kaipaan annos?

alhainen valkosolujen – kuume, ikenien turvotusta, kivulias suun haavaumat, kipua nielemisen, iho haavaumat, kylmä tai flunssan oireet, yskä, hengitysvaikeudet

alhainen punasolujen (anemia) – kalpea iho, pyörrytys tai hengenahdistusta, nopea syke, keskittymisvaikeuksia; tai

Mitä tapahtuu, jos yliannostus?

maksasairaus – pahoinvointi, ylävatsakipu, kutina, väsymys, ruokahaluttomuus, tumma virtsa, savi-värinen uloste, keltaisuutta (ihon tai silmien).

Combivir saattaa lisätä riskiä tiettyjen infektioiden tai autoimmuunisairaus häiriöt muuttamalla tapaa immuunijärjestelmää toimii. Oireet voivat ilmetä viikkoja tai kuukausia sen jälkeen, kun hoito aloitetaan Combivir. Kerro lääkärille, jos olet

ilmetä uuden infektion – kuume, yöhikoilu, imusolmukkeiden turpoaminen, suun haavaumat, ripuli, vatsakipu, laihtuminen

Mitä pitäisi välttää ottaen Combiviria?

rintakipu (varsinkin kun hengittää), kuiva yskä, hengityksen vinkuminen, hengästyneisyys

huuliherpes, hankauma sukuelinten tai peräaukon alueella

nopea syke, ahdistuneisuus tai ärtyneisyys, heikkous tai pistelevä tunne, tasapaino-ongelmia tai silmien liikkeiden

vaikeuksia puhua tai nielemisvaikeuksia, vaikea alaselän kipu, virtsarakon tai suolen valvontaa; tai

turvotusta kaulan tai kurkun (laajentuneessa kilpirauhanen), kuukautiskierron muutokset, impotenssi, menetys seksuaalisen kiinnostuksen.

Yhteinen Combivir haittavaikutuksia ovat

päänsärky

pahoinvointi, ripuli

väsymys, yleinen sairauden tunne

kylmä oireita, kuten nenän tukkoisuus, aivastelu, sinus kipu, yskä; tai

muutoksia muoto tai sijainti rasvaa (erityisesti kädet, jalat, kasvot, kaula, rinnat, ja runko).

Tämä ei ole täydellinen luettelo sivuvaikutuksia ja toiset voi ilmetä. Soita omaan lääkäriin saadakseen neuvoa haittavaikutuksista. Voit ilmoittaa sivuvaikutuksia hallitusten hallituksen 1088.

Kerro lääkärille kaikista lääkkeistä käytät, ja ne alat tai lopetat hoidon aikana Combivir, erityisesti

doksorubisiini

gansikloviiri

interferoni alfa (Alferon® A, Infergen, introni A, Rebetron)

ribaviriini

stavudiini; tai

tsalsitabiinia.

Tämä lista ei ole täydellinen. Muut lääkkeet voivat olla vuorovaikutuksessa lamivudiinin ja tsidovudiinin, kuten reseptiä ja over-the-counter lääkkeitä, vitamiineja, ja kasviperäisiä tuotteita. Kaikkia mahdollisia yhteisvaikutuksia lääkitystä oppaassa.

10.04.2015-11-02, 02:24:49 P.

Combivir haittavaikutuksia

Raskaus Luokka C Riski ei voida sulkea pois

Mitkä muut lääkkeet vaikuttavat Combivir?

Combivir (lamivudiini / tsidovudiini)

CSA Aikataulu N Ei hallitusti huume

Hyväksyntähistoria Kalenteri Drug historian hallitus

HTP Truvada, Atripla Vireadia, lamivudiini, Isentress, tsidovudiini, abakaviiri, tenofoviiri

HIV-infektio Truvada, Atripla, Stribild Vireadia, Norvir, Complera PREZISTAa, lamivudiini

Nonoccupational Exposure Truvada, Atripla Vireadia, lamivudiini, tsidovudiini, abakaviiri, tenofoviiri, Kaletra