Cogan oireyhtymä opas – syyt, oireet ja hoitovaihtoehdot

Mikä se on?

Cogan oireyhtymä on harvinainen, reuma- sairaus, tulehdus korvat ja silmät. Cogan oireyhtymä voi johtaa näön vaikeuksia, kuulon menetyksen ja huimaus. Ehto voi myös liittyä verisuoni- tulehdus (eli neutropenia) muissa kehon alueille, jotka voivat aiheuttaa suuria elinvaurioita tai pienessä määrässä tapauksia, jopa kuoleman. Se yleisimmin esiintyy henkilön 20s tai 30s. Syy ei ole tiedossa. Kuitenkin yksi teoria on, että se on autoimmuunisairaus, jossa elimistön immuunijärjestelmä virheellisesti hyökkää kudosta silmän ja korvan .; oireet; Yleisimpiä oireita Cogan oireyhtymä kuuluu; Punainen, kivulias, valoherkkä silmät tai näön hämärtyminen; Kuulon heikkeneminen, joka voi tulla syvä ja pysyvä; Vertigo (tunne huoneen spinning, voidaan kutsua huimaus); Huono tasapaino; Pahoinvointi, oksentelu; Kuume, väsymys, laihtuminen

oireet

Yleisimpiä oireita Cogan oireyhtymä kuuluu; Punainen, kivulias, valoherkkä silmät tai näön hämärtyminen; Kuulon heikkeneminen, joka voi tulla syvä ja pysyvä; Vertigo (tunne huoneen spinning, voidaan kutsua huimaus); Huono tasapaino; Pahoinvointi, oksentelu; Kuume, väsymys, laihtuminen

Diagnoosi

Lääkäri diagnosoi Cogan oireyhtymä todettuaan tyypillisiä yhdistelmä ongelmia, jotka liittyvät tähän tautiin silmiin ja sisäkorvan. Kunnes sekä silmän ja sisäkorvan vaikuttaa diagnoosin olla epävarmaa. Kumpikin alue voi vaikuttaa ensin, tai silmän ja korvan ongelmia voi kehittyä samanaikaisesti.

Kuinka kauan se kestää?

Cogan oireyhtymä on krooninen (pitkäaikainen) tauti. Oireet tulevat ja menevät, tai hyvin hoidossa, mutta yleensä sairaus pitkittyy tai jopa elinikäinen.

Miten estää tämän terveydentila

Ei ole mitään keinoa estää Cogan oireyhtymä.

Miten käsitellä tätä terveydentila

Lievä silmäsairaus voidaan hoitaa anti-inflammatoriset lääkkeet, kuten steroidit ja tulehduskipulääkkeiden, jotka silmään. Jos nämä lääkkeet eivät toimi riittävän hyvin, oraaliset antibiootit, kuten doksisykliini (myydään monia tuotenimiä), voidaan suositella, mikäli infektio aiheuttaa silmätulehdus.

Kun vierailla lääkäri

Jos koet merkittäviä näkö- tai äänimerkki ongelmia tai vaikeuksia tasapainossa, ota yhteys terveydenhuollon ammattilainen voidaan arvioida, varsinkin jos oireet jatkuvat.

Ennuste

Monet ihmiset Cogan oireyhtymä on pysyvä näkö- tai kuulovaurioita. Ehto on kohtalokas alle 10%: lla potilaista. Kuitenkin useimmat potilaat pystyvät hallitsemaan oireita ja raja komplikaatioita hoitoon.