coca (kokapensaat coca) tausta

Luonnollinen Standard® Potilas Monograph, Copyright © 2016 (). Kaikki oikeudet pidätetään. Kaupalliseen jakeluun kielletty. Tämä monografia on tarkoitettu vain tiedoksi, eikä sitä pitäisi tulkita siten erityisiä lääkäriin. Sinun pitäisi kuulla pätevän terveydenhuollon tarjoaja ennen päätöksiä hoitojen ja / tai terveyttä.

Kokapensaan kasvin (kokapensaat coca), tai “coca” on kotoisin Andien alueella läntisessä Etelä-Amerikassa. Kokapensaan lehdistä on käytetty laajalti natiivi Etelä-Amerikan heimot tuhansia vuosia. On ehdotettu, että käyttö kokapensaan kasvin alunperin varattu papeille ja royalty muinaisessa Etelä-Amerikassa ja käytettiin uskonnollisiin tarkoituksiin.

Perinteisesti kokapensaan kasvituotteet on käytetty vähentää kipua, vähentää nälkää, ja niiden stimuloiva vaikutus. Kokaiini, yhdiste otettu kokan kasvi, on koukuttava nautintoaine.

Myöhään 19th century, kokaiinin ja paikallispuudutuksen popularisoi. Kokaiini löytänyt tiensä moniin eri tuotteita, kuten reseptilääkkeitä, lääketieteen, ja suosittu sooda juomia (alkuperäinen mukaan lukien Coca-Cola®). Nykyaikana kokaiinin käyttöä anestesiassa on rajoitettu, koska kielteisiä vaikutuksia kokaiinin ja riski riippuvuuden ja kuolema.

Kokapensaan lehdistä on käytetty hoitoon kokaiiniriippuvuuden. Kokapensaan lehdistä on myös käytetty rasituksenkestävyys ja hypoglykemia (matala verensokeri). Laittoman käytön kokaiinin on ollut kielteisiä vaikutuksia epäsosiaalista käyttäytymistä ja yleistä terveydentilaa. On vielä analysoitava tarkemmin.

Tämä näyttöön perustuva monografia valmistettiin Natural Standard Research Collaboration