coca (kokapensaat coca) on valittu

Luonnollinen Standard® Potilas Monograph, Copyright © 2016 (). Kaikki oikeudet pidätetään. Kaupalliseen jakeluun kielletty. Tämä monografia on tarkoitettu vain tiedoksi, eikä sitä pitäisi tulkita siten erityisiä lääkäriin. Sinun pitäisi kuulla pätevän terveydenhuollon tarjoaja ennen päätöksiä hoitojen ja / tai terveyttä.

Kokapensaan kasvin (kokapensaat coca), tai “coca” on kotoisin Andien alueella läntisessä Etelä-Amerikassa. Kokapensaan lehdistä on käytetty laajalti natiivi Etelä-Amerikan heimot tuhansia vuosia. On ehdotettu, että käyttö kokapensaan kasvin alunperin varattu papeille ja royalty muinaisessa Etelä-Amerikassa ja käytettiin uskonnollisiin tarkoituksiin.

Perinteisesti kokapensaan kasvituotteet on käytetty vähentää kipua, vähentää nälkää, ja niiden stimuloiva vaikutus. Kokaiini, yhdiste otettu kokan kasvi, on koukuttava nautintoaine.

Avain laadut

Vuoristotauti

Myöhään 19th century, kokaiinin ja paikallispuudutuksen popularisoi. Kokaiini löytänyt tiensä moniin eri tuotteita, kuten reseptilääkkeitä, lääketieteen, ja suosittu sooda juomia (alkuperäinen mukaan lukien Coca-Cola®). Nykyaikana kokaiinin käyttöä anestesiassa on rajoitettu, koska kielteisiä vaikutuksia kokaiinin ja riski riippuvuuden ja kuolema.

Kokapensaan lehdistä on käytetty hoitoon kokaiiniriippuvuuden. Kokapensaan lehdistä on myös käytetty rasituksenkestävyys ja hypoglykemia (matala verensokeri). Laittoman käytön kokaiinin on ollut kielteisiä vaikutuksia epäsosiaalista käyttäytymistä ja yleistä terveydentilaa. On vielä analysoitava tarkemmin.

Alla annokset perustuvat tieteelliseen tutkimukseen, julkaisuihin, perinteisen käytön tai asiantuntijalausuntojen. Monet yrtit ja lisäravinteet ole testattu, ja turvallisuutta ja tehokkuutta ei voida todistaa. Brands voidaan tehdä eri tavalla, vaihtelevalla ainesosia, jopa saman tuotemerkin. Alla annokset eivät välttämättä koske kaikkia tuotteita. Kannattaa lukea tuotemerkintöjen ja keskustella annoksia pätevän terveydenhuollon tarjoaja ennen hoidon aloittamista.

Juominen coca teetä on yleinen käytäntö useissa Etelä-Amerikan maissa. Coca teepussit sisältävät normaalisti noin yhden gramman lehtiä.

Kokaiiniriippuvuuden, pureskelu 100-200 grammaa kokapensaan viikossa noin 27 kuukauden aikana on käytetty.

nukutusaine

Liikuntaan suorituskyky, 15-16 grammaa kokapensaan lehdistä (tarjoamalla 0,4% -0,7% kokaiini) on pureskella yhden tunnin, rajaton “tai” tavallinen “määriä Coca lähtee chewers ja 4,5 grammaa ei-chewers on purtu yhdelle tunnin.

kokaiiniriippuvuuden

Hypoglykemia (alhainen verensokeri), tuntemattoman määrän kokapensaan lehdistä on pureskella kolmekymmentä minuuttia.

Liikunta suorituskyvyn

Ei ole todettu turvallisiksi tai tehokasta annosta coca lapsilla.

Hypoglykemia (matala verensokeri)

Käyttää perustuvat perinteeseen tai teoriaan

Nämä käyttötarkoitukset on testattu ihmisillä tai eläimillä. Turvallisuutta ja tehoa ei ole aina todistettu. Jotkut näistä edellytyksistä ovat mahdollisesti vakavia, ja olisi arvioitava pätevän terveydenhuollon tarjoaja.

Arvostelu perustelut

Alla käytöt perustuvat perinteeseen tai tieteellisiä teorioita. Usein he eivät ole testattu ihmisillä, sekä turvallisuutta ja tehoa ei aina ole todistettu. Jotkut näistä edellytyksistä ovat mahdollisesti vakavia, ja olisi arvioitava pätevän terveydenhuollon tarjoaja.

Coca (mukaan lukien kokaiini) voivat nostaa verensokeria. Varovaisuutta on noudatettava käytettäessä lääkkeitä, jotka voivat myös muuttaa veren sokeria. Ihmiset huumeiden diabeteksen suun kautta tai insuliinia tulee seurata tarkasti pätevän terveydenhuollon ammattilaisen, kuten apteekkiin. Lääkitys ehkä muutettava.

Coca (mukaan lukien kokaiinin) voi aiheuttaa korkeaa verenpainetta. On noudatettava varovaisuutta ihmiset ottavat lääkkeitä, jotka nostaa verenpainetta.

Coca (mukaan lukien kokaiini) voivat myös vuorovaikutuksessa aineita, jotka vaikuttavat hermostoon, aineet, jotka aiheuttavat lihasten rappeutuminen, alkoholi, anestesia, kofeiini, kalsiumsuolat, kannabinoidit, hyönteismyrkyt, rautasuoloja, progestiinit, stimulantit, tai laihtuminen aineita.

Coca (mukaan lukien kokaiini) voivat nostaa verensokeria. Varovaisuutta on noudatettava käytettäessä yrttejä tai ravintolisiä, jotka voivat muuttaa veren sokeria. Veren glukoosipitoisuus saattaa vaatia valvontaa, ja annosta voi olla tarpeen säätää.

Coca (mukaan lukien kokaiinin) voi aiheuttaa korkeaa verenpainetta. Varovaisuutta on ihmiset käyttävät yrttejä ja ravintolisiä, nostaa verenpainetta.

Coca (mukaan lukien kokaiini) voivat myös vuorovaikutuksessa alkoholin, anestesia, kofeiinia sisältäviä yrttejä ja ravintolisiä, kalsiumsuolat, kupari-, yrtti ja lisäykset, jotka vaikuttavat hermostoon, hyönteisten häätöön, rauta, marihuana, phytoprogestin, stimulantit, tanniini sisältäviä yrtti ja lisäravinteet, tupakka, laihtuminen yrtit ja täydennykset, tai sinkki.

Tämä tieto perustuu järjestelmällinen katsaus tieteelliseen kirjallisuuteen ja sen vertaisarvioitujen ja muokata avustajat Natural Standard Research Collaboration ().

Monograph metodologia

Bazuco (Spanish), Bolivian koka, Bolivianischer Kokastrauch (saksa), Coca (Englanti, Ranska, Portugali, Espanja), kokapensaan lehdistä, coca tahna, kokaiini, kokaiinihydrokloridia, kokaiini kasvi, kokaiinin suolaa, erythroxylaceae (Family), Erythroxylon (entinen Suku), kokapensaat (suku), kokapensaat koka, kokapensaat coca var. coca, kokapensaat coca var. ipadu, erythroxylum novogranatense var. novogranatense, erythroxylum novogranatense var. truxillense, espadu (Portugali), honger-en-dorstboom (hollantilainen), Huanuco coca, Koka (puola, slovakki), koka Prava (Tsekkoslovakian), koka sort (Hollanti), kokacserje (Unkari), kokainovník pravý (Tsekkoslovakian), kokaplante (Danish), Kokastrauch (saksa), mamas coca (quechua), mumus (quechua), pitillo (Spanish).

Huomautus: On olemassa neljänlaisia ​​kasveja Coca kasvikuntaa että kasvatetaan tyypillisesti Etelä-Amerikassa, mukaan lukien E. Coca var. coca, E. novogranatense var. novogranatense, E. Coca var. ipadu, ja E. novogranatense var. truxillense.

Tämä monografia sisältää tietoa coca kasvien ja coca kasvituotteita, kuten kokan lehtiä, coca teehen, sekä kokaiinia. Kokapensaan lehdistä ja kokaiini ovat kaksi eri tuotetta. Kokaiini on yhdiste läsnä lehdet kokapensaan kasvin ja on koukuttava stimulantti, joka on mahdollisesti myrkyllisiä, erityisesti suuria määriä tai pitkäaikaiseen käyttöön. Kokaiinin väärinkäytön on lisännyt sairauden ja kuoleman.

Kasvu, myynti ja hallussapito kokaiinin ovat laittomia useimmissa maissa. Käsittelemätön kokapensaan saattaa kuitenkin olla laillinen joissakin Etelä-Amerikan maissa, koska käyttö kokapensaan lehdistä on perinteisesti katsottu olevan osa kulttuuria. Voit estää kokaiinin tuotanto, koka kasvi viljely on usein rajoitettu näissä maissa.

Tämä monografia ei sisällä tietoa reseptillä kokaiinihydrokloridin.

Yhdysvaltain elintarvike- ja lääkevirasto ei suoranaisesti säädellä yrttejä ja täydentää. Ei ole mitään takeita voimaa, puhtautta tai tuoteturvallisuuden ja vaikutukset voivat vaihdella. Kannattaa aina lukea tuoteselosteet. Jos sinulla on sairaus, tai muita lääkkeitä, yrttejä, tai lisiä, sinun pitäisi puhua pätevän terveydenhuollon tarjoaja ennen uuden hoidon. Keskustele terveydenhuollon tarjoaja välittömästi, jos sivuvaikutuksia.

Vältä ihmisiä, joilla on tunnettu allergia tai herkkyys coca (kokapensaat coca), sen ainesosien (mukaan lukien kokaiini), tai muut jäsenet sen kasvikuntaa.

Huomautus: Vältä kokapensaan teetä ja laittoman kokaiinin sisältäviä tuotteita, vaikka sitä käytetään tiettyjä lääkevalmisteita, kokaiini tuotti ulkopuolella lääketeollisuuden on laitonta useimmissa maissa kuten Yhdysvalloissa.

Coca (mukaan lukien kokaiini) voivat nostaa verensokeria. Varovaisuutta on diabeetikoilla tai hyperglykemiaa, ja niissä huumeiden, yrtit, tai täydennyksiä, jotka vaikuttavat veren sokeria. Veren glukoosipitoisuus saattaa olla tarpeen tarkkailla pätevä terveydenhuollon ammattilainen, kuten apteekista, ja lääkitys on ehkä muutettava.

Coca (mukaan lukien kokaiinin) voi aiheuttaa korkeaa verenpainetta. On noudatettava varovaisuutta ihmiset ottavat aineita, jotka vaikuttavat verenpaineeseen.

Vältä ihmisiä käyttämällä aineita, jotka vaikuttavat keskushermostoon.

Vältä ihmisiä, joilla on tunnettu allergia tai herkkyys coca (kokapensaat coca), sen ainesosien (mukaan lukien kokaiini), tai muut jäsenet sen kasvikuntaa.

Vältä kokaiinin tai kokapensaan tuotteet raskaana oleville naisille ja lapsille, koska puutteen vuoksi turvallisuutta todisteita.

Raportit osoittavat, että alkoholin, tupakan ja kokaiinin yhdessä lisäsi riskiä maksasairaus, sydän ongelmia, ja kuolema.

Kokaiinin käyttö raskauden aikana on lisääntynyt riski synnynnäisiä epämuodostumia, erottaminen istukan kohdusta, ennenaikainen synnytys, ja kuolema sikiö. Vältä kokaiinia imettävät naiset, kuten kokaiini on havaittu äidinmaidossa.

Coca (mukaan lukien kokaiini) voivat aiheuttaa sydämen rytmihäiriöitä, epänormaali pH tasoille alhainen veren happipitoisuus, ahdistuneisuus, valtimo repiminen, muutokset aivotoiminnan muutokset hengitys hinnat, muutokset hermosto, vilustumisoireet, kouristukset, cycloplegiassa (silmä halvaus ), vahinkoa nenä, kuolema, delirium, harhaluulot, hammasongelmia, ripuli, huimaus, huonovointisuus (tila huonovointisuus), elektrolyyttitasapainon häiriöitä, kuihtuminen (äärimmäinen laihtuminen), euforia, väsymys, verihyytymien sisällä verisuonia, hallusinaatiot, päänsärky, sydänkohtaus, sydämen komplikaatioita, sydämen vajaatoiminta, hematuria (verta virtsassa), Hakamatotartuntojen tauti, hyperrefleksia (overactive refleksit), hypertermia (lisääntynyt kehon lämpötila), heikentynyt työsuoritus, lisääntynyt sydämen syke, lisääntynyt sairaus, suolisto-ongelmia , ärtyneisyys, munuaissairaus, vaurioita suun sisällä, leukosytoosi (lisääntynyt veren valkosolujen), leukoedema (turvotus suun sisällä), maksatulehdus, nestehukkaa, alhaisempi albumiini veressä, alhaisempi kolesteroli, alempi hematokriitti ( osuus punasolujen), keuhkovaurioita, aliravitsemus, muistinmenetys, migreeni, mielialan vaihtelut, supistamaan verisuonia, pahoinvointi, tunnottomuus, psykoosi (psyykkinen häiriö), oppilas dilation, levottomuus, rabdomyolyysi (lihaskudoksen hajoaminen), kouristukset, sukupuolisen toimintahäiriö, iho-ongelmat, unettomuus, aivastelu, pienemmät kehon paino-suhde korkeuteen, pienempiä skinfold paksuus, vatsakrampit, aivohalvaus, tachypnea (tiheä hengitys), sairauksien leviämisen (via likainen neulat), vapina, haavaumia, tai oksentelua.

Vältä kokaiinin tai coca kasvituotteiden raskaana oleville naisille. Kokaiinin käyttö raskauden aikana on lisääntynyt riski synnynnäisiä epämuodostumia, erottaminen istukan kohdusta, ennenaikainen synnytys, ja kuolema sikiö. Vältä kokaiini imettäville naisille, koska kokaiinia on todettu äidinmaidossa.

Vastasyntyneiden altistuvat kokaiinin, kuulo-ongelmia ja heikentynyt vastauksia ympäristössä havaittiin.

Buck, A. A., Sasaki, T. T., Hewitt, J. J., ja Macrae, A. A. Coca pureskelua ja terveyteen. Epidemiologinen tutkimus keskuudessa asukkaiden Perun kylä. Am J Epidemiol. 1968 syyskuu, 88 (2): 159-177., Caris, L., Anthony, CB, Ríos-Bedoya, CF, ja Anthony, JC Behavioral ongelmat ja esiintyminen tupakan, kannabiksen ja coca tahna tupakointi Chilessä: näyttöä perustuvat monimuuttuja vasteen malleja koulun tutkimustietoja. Drug Alcohol Depend. 2009 syyskuu 1104 (1-2): 50-55. Epub 2009 toukokuu 14, Das, G. kokaiinin väärinkäyttö Pohjois-Amerikassa: virstanpylväs historiassa. J Clin Pharmacol. 1993 Apr, 33 (4): 296-310., Fairley, H. B. [anestesia Inca Empire]. Rev Esp Anestesiol Reanim. 2007 Nov, 54 (9): 556-562., Favier, R., Caceres, E., Guillon, L., Sempore, B., Sauvain, M., Koubi, H., ja Spielvogel, H. Coca pureskelua liikuntaan: hormonaalista ja aineenvaihdunnan vasteita nonhabitual chewers. J Appi Physiol. 1996 Nov, 81 (5): 1901-1907.; Favier, R., Caceres, E., Koubi, H., Sempore, B., Sauvain, M., ja Spielvogel, H. vaikutukset coca pureskella hormonaalista ja metabolinen vasteet pitkäaikaiskäytössä submaksimaalinen harjoituksen. J Appi Physiol. 1996 Feb, 80 (2): 650-655., Galarza Guzmán, M., Peñaloza Imaña, R., Echalar Afcha, L., Aguilar Valerio, M., Spielvogel, H., ja Sauvain, M. [vaikutukset coca pureskella glukoosirasituskokeen]. Medicina (B Aires). 1997,57 (3): 261-264.; Grzybowski A. Kokaiini ja silmä: historiallinen katsaus. Ophthalmologica. 2008,222 (5): 296-301. Epub 2008 kesäkuu 20., Hanna, J.M. vaikutukset coca pureskella harjoitus ketsua Perussa. Hum Biol. 1970 Feb, 42 (1): 1-11.; Hurtado-Gumucio, J. Coca lehtien pureskelu kuin terapiaa kokaiinin huoltoa. Ann Med Interne (Pariisi). 2000 Oct, 151 täydennysosa B: B44-B48.; Lippi, G., Plebani, M., ja Cervellin, G. kokaiinin vuonna akuutti sydäninfarkti. Adv.Clin.Chem. 2010,51: 53-70., Middleton, R. M., ja Kirkpatrick, M. B. Kliininen kokaiinin. Katsaus riskit ja hyödyt. Drug Saf. 1993 Sep, 9 (3): 212-217., Sharkey, J., Ritz, M. C., Schenden, J. A., Hanson, R. C., ja Kuhar, M. J. kokaiini estää kolinergisiin muskariinireseptoreihin sydämen ja aivojen. J Pharmacol Exp Ther. 1988 syyskuu, 246 (3): 1048-1052.; Spielvogel, H., Caceres, E., Koubi, H., Sempore, B., Sauvain, M., ja Favier, R. Effects of Coca pureskella aineenvaihdunnan ja hormonaaliset muutokset aikana lajitellut vähitellen harjoituksen maksimiin. J Appi Physiol. 1996 Feb, 80 (2): 643-649., Zimmerman, J. L. kokaiini myrkytyksen. Crit Care Clin 2012,28 (4): 517-526.

Tämä näyttöön perustuva monografia valmistettiin Natural Standard Research Collaboration