cluster päänsärky sairaus

Klusterin päänsärkyä esiintyy syklisen kuvioita tai klustereita, joka antaa kunnon nimensä. Klusterin päänsärky on yksi tuskallista tyyppisiä päänsärky.

Cluster päänsärky yleisesti herättää sinut keskellä yötä kovaa kipua tai noin yksi silmä toisella puolella päätä.

oireet

Jaksoja usein iskujen, tunnettu cluster aikoja, voi kestää viikkoja tai kuukausia, yleensä seuraa remissio kausia, jolloin päänsärky iskut pysähtyy kokonaan. Vuoden remissio, ei päänsärkyä esiintyy kuukausia ja jopa vuosia.

Sietämätöntä kipua, sijaitsevat yleensä tai noin yksi silmä, mutta se voi säteillä muille alueille kasvojen, pään, niskan ja hartioiden; Yksipuolinen kipu; Levottomuus; Liiallinen vuotamista; Punoitusta silmään vaikuttaa puolella; Tukkoinen tai vuotava nenäkäytävä oman sieraimeen vaikuttaa puolella naamasi; Hikinen, kalpea iho (kalpeus) naamasi; Turvotusta silmän vaikutusalaan puolella kasvot; Riippuva silmäluomi

Onneksi klusterin päänsärky on harvinaista eikä hengenvaarallisia. Hoidot voivat auttaa tekemään klusterin päänsärky hyökkäyksiä lyhyempiä ja lievempiä. Lisäksi lääkkeet voivat auttaa vähentämään klusterin päänsärkyä.

Klusteri päänsärky iskee nopeasti, yleensä ilman varoitusta. Yhteinen merkkejä ja oireita ovat

Kipu klusterin päänsärkyä kuvataan usein teräviä, läpäisemään tai polttamalla. Ihmiset, joilla tämä ehto sanoa, että kipu tuntuu kuuma pokeri on juuttunut silmään tai silmän työnnetään ulos kolostaan.

Päänsärkyä esiintyy yleensä päivittäin, joskus useita kertoja päivässä .; Yksittäinen hyökkäys voi kestää 15 minuutista kolmeen tuntia .; Hyökkäykset usein tapahtuu samaan aikaan kullakin 24 tunnin päivä .; Suurin osa hyökkäyksistä tapahtuu yöllä, yleensä yhdestä kahteen tuntia sen jälkeen, kun menet nukkumaan.

Henkilöt, joilla on klusterin päänsärky näyttävät levoton. Ne voivat vauhti tai istua läpi hyökkäys. Toisin kuin ihmiset migreeni, ihmiset klusterin päänsärky yleensä välttää makuulla aikana hyökkäys, koska tämä kanta näyttää lisäävän kipua.

Äkillisen, voimakas päänsärky, usein kuin ukkosenjyrinän; Päänsärky kuumetta, pahoinvointia tai oksentelua, jäykkä niska, sekavuus, kouristukset, tunnottomuus tai puhuminen vaikeuksia, jotka voivat viitata joukko ongelmia, mukaan lukien aivohalvaus, aivokalvontulehdus, enkefaliitti tai aivokasvaimen; Päänsärky jälkeen pään vamma, vaikka se on pieni lasku tai kuhmu, varsinkin jos se pahenee; Äkillinen, voimakas päänsärky toisin kuin kaikki muut päänsärky olet kokenut; Päänsärky, joka saa asteittain huonompi yli päivää ja muutokset rakenteessa

syyt

Jotkut migreenin kaltaisia ​​oireita – kuten pahoinvointi, herkkyys valolle ja äänen, ja aura – voi esiintyä klusterin päänsärkyä, vaikka yleensä toisella puolella.

Klusteri ajanjakso kestää yleensä kuudesta viikosta 12 viikkoon. Alkamispäivä ja kesto kunkin klusterin aika voi olla johdonmukainen kaudesta toiseen. Esimerkiksi klusterin ajanjaksot voivat esiintyä kausiluonteisesti, kuten joka kevät tai joka syksy.

Useimmilla ihmisillä on episodimainen klusterin päänsärkyä. Vuonna episodimainen klusterin päänsärkyä, klusterin päänsärkyä esiintyy yhden viikon ajan vuodessa, seuraa kivuton remissiovaihe joka voi kestää niin kauan kuin 12 kuukautta ennen toisen klusterin päänsärky kehittyy.

Krooninen klusterin ajanjaksot voivat kestää yli vuoden, tai kipua jaksoja voi kestää alle kuukauden.

Aikana klusterin aikana

Riskitekijät

Kipu yleensä päättyy yllättäen kuin se alkaa, nopeasti alentuessa intensiteettiä. Sen jälkeen iskut, useimmat ihmiset ovat täysin vapaita kipua, mutta loppuun.

Sex. Miehet ovat todennäköisemmin päänsärkylääkkeitä .; Ikä. Useimmat ihmiset, joilla on klusterin päänsärkyä ensin kehittää häiriö vuotiaille 20 ja 50, vaikka tila voi kehittyä missä iässä tahansa .; Tupakointi. Monet ihmiset, jotka saavat klusterin päänsärky hyökkäyksiä tupakoitsijat .; Alkoholin käyttö. Alkoholi voi laukaista kohtauksen jos olet vaarassa klusteripäänsärky .; Suvussa. Jos vanhempi tai sisarus on koskaan ollut cluster päänsärky, saattaa olla lisääntynyt riski klusterin päänsärkyä.

Valmistautuminen varaamiseksi

Ota yhteys lääkäriin, jos olet juuri aloittanut kokea päänsärkylääkkeitä sulkea pois muita sairauksia ja löytää tehokkain hoito.

Treffi. Kartoittaminen päivämäärä ja kellonaika kunkin päänsärky voi auttaa tunnistamaan kuvioita .; Kesto. Kuinka kauan päänsärky viime ?; Intensiteetti. Arvioi päänsärky kipu asteikolla 1-10, jossa 10 on vakavin .; Liipaisimet. Luettelo mahdollisista laukaisee, jotka ovat saattaneet aiheuttaa päänsärky, kuten tietyissä elintarvikkeissa, ääniä, hajuja, liikuntaa tai oversleeping .; Oireet. Koitko edellisen oireita ?; Lääkehoito. Mitä lääkkeitä olet ryhtynyt? Listaa tahansa, mukaan lukien annostukset, vaikka he eivät liity päänsärky .; Helpotus. Oletko kokenut mitään kivunlievitystä, täydellisestä kivunlievitystä vailla?

Päänsärkyä, vaikka vakava, yleensä ei ole seurausta johonkin sairauteen, mutta päänsärkyä voi joskus osoittaa vakavaa taustalla sairaus, kuten aivokasvain tai repeämä heikentynyt verisuonen (aneurysma).

Mikä on todennäköisin syy minun oireet ?; Onko muita mahdollisia syitä minun oireet ?; Millaisia ​​testejä tarvitsen? Mitä nämä testit sulje pois ?; Onko tilani todennäköisesti tilapäistä tai kroonista ?; Mitä hoitoja on saatavilla? Kumpaa suosittelette ?; Mitä vaihtoehtoja ensisijainen lähestymistapa, että olet viittaa ?; Minulla on myös muita terveyttä. Miten voin parhaiten hoitaa heidät yhteen ?; Onko olemassa rajoituksia, jotka minun pitää noudattaa ?; Täytyykö nähdä asiantuntija ?; Onko yleinen vaihtoehto lääke olet määrättäessä ?; Mitkä ovat yleisiä sivuvaikutuksia lääkkeitä olet määrättäessä ?; Onko esitteitä tai muissa painotuotteissa että voin ottaa kotiini? Mitä sivustot suosittelette?

Testit ja diagnoosi

Lisäksi, jos sinulla on ollut päänsärkyä, ota yhteyttä lääkäriin, jos kuvio muuttuu tai päänsärkyä yhtäkkiä tuntuu erilaiselta.

Hakeudu ensiapuun, jos jokin näistä oireita

Milloin alkaa oireita ?; Ovatko oireesi ollut jatkuvaa tai satunnaista ?; Älä oman oireita esiintyy samaan aikaan päivästä? Onko ne tapahtuvat saman kauden aikana vuosittain ?; Onko alkoholi näyttävät aiheuttaa oireita ?; Kuinka vakavia oireita ?; Mitä, jos mitään, tuntuu parantaa oireita ?; Mitä, jos mitään, ilmeisesti pahentaa oireita?

Tarkka syy klusterin päänsärkyä ei tiedetä, mutta poikkeavuudet hypotalamuksen todennäköisesti osansa. Cluster iskujen yleensä esiintyä clocklike säännöllisyys aikana 24 tunnin työpäivän, ja sykli klusterin kaudet usein seuraa vuodenaikoina.

Tietokonetomografia (CT) skannaus. CT käyttää useita röntgenkuvat luoda yksityiskohtainen poikkileikkauskuva kuvia aivoihin .; Magneettikuvaus (MRI). MRI käyttää voimakkaan magneettikentän ja radioaaltojen tuottaa yksityiskohtaisia ​​kuvia aivojen ja verisuonten.

Nämä mallit viittaavat siihen, että elimistön biologinen kello on mukana. Ihmisillä, biologinen kello sijaitsee hypotalamuksen, joka sijaitsee syvällä aivojesi keskustaan.

Poikkeavuuksia hypotalamuksen voi selittää ajoitus ja syklistä luonnetta klusterin päänsärky. Kuvantamistutkimukset ovat havainneet lisääntynyt aktiivisuus hypotalamuksen aikana klusterin päänsärky.

Happi. Lyhyesti hengittämästä 100 prosenttia happea maskin läpi vähintään nopeudella vähintään 12 litraa minuutissa antaa dramaattisen helpotusta useimmille, jotka käyttävät sitä. Tämän vaikutukset turvallinen, edullinen menettely voi tuntea 15 minuutin .; Varjopuolena happea on tarve kuljettaa happisylinteriin ja säädin teille, jotka voivat tehdä hoidon hankalaa ja saavuttamattomissa ajoittain. Pieni, kannettavat yksiköt ovat käytettävissä, mutta jotkut ihmiset silti löytää niistä epäkäytännöllisiä .; Triptaanit. Injektiona sumatriptaanin (Imitrex), jota yleisesti käytetään migreenin hoitoon, on myös tehokas hoito akuutin klusteripäänsärky .; Ensimmäinen injektio voidaan antaa taas lääketieteellisen valvonnan alaisena. Jotkut saattavat hyötyä käyttämällä sumatriptaania nenäsumutetta muodossa, mutta useimmiten se ei ole yhtä tehokas kuin ruiskeena ja se voi kestää kauemmin töihin. Sumatriptaanin käyttöä ei suositella, jos sinulla on kontrolloimaton korkea verenpaine tai sydänsairaus .; Toinen triptan lääkitys, tsolmitriptaani (Zomig), voidaan toteuttaa nenäsumutetta tai tabletin muodossa helpotusta klusterin päänsärky. Tämä lääkitys voi olla vaihtoehto, jos et voi sietää muita nopeavaikutteista hoidot .; Oktreotidi. Octreotide (Sandostatin), ruiskeena synteettinen versio aivojen hormoni somatostatiini, on tehokas hoito klusteripäänsärky .; Paikallinen anestesia. Turruttavaa vaikutus paikallispuudutteet, kuten lidokaiini (Xylocaine), voi olla tehokas cluster päänsärky kipu jotkut ihmiset annettuna nenän kautta (intranasaalisesti) .; Dihydroergotamiini. Laskimonsisäinen muoto dihydroergotamiini (D.H.E. 45) voi olla tehokas kipulääkettä joillekin ihmisille klusterin päänsärky. Tämä lääkitys on saatavilla myös inhaloitavaa (intranasaalisesti) muodossa nimeltään Migranal, mutta tässä muodossa ei ole osoittautunut tehokkaaksi .; Jos haluat annettu lääkitys kautta laskimoon (suonensisäisesti), sinun täytyy mennä sairaalaan tai lääkärin vastaanotolla on annettu lääkitys kautta laskimoon (suonensisäisesti).

Hoidot ja huumeet

Toisin kuin migreeni ja jännitteitä päänsärkyä, klusterin päänsärky yleensä ei liity laukaisee, kuten elintarvikkeet, hormonaaliset muutokset tai stressiä. Jotkut ihmiset kokevat aura tai pahoinvointia samanlaisia ​​kuin migreeniin.

Kalsiuminestäjät. Kalsiumkanavan salpaaja verapamiili (Calan, Verelan, muut) on usein ensimmäinen valinta ehkäisemiseksi klusterin päänsärky. Verapamil käytetään usein yhdessä muiden lääkkeiden kanssa. Joskus Pidemmällä aikavälillä tarvitaan hallitsemaan krooninen cluster päänsärky .; Haittavaikutuksia ovat ummetus, pahoinvointi, väsymys, turvotus nilkoissa ja matala verenpaine .; Kortikosteroideja. Tulehdus alentava huumeita kutsutaan kortikosteroidit, kuten prednisonia, ovat nopeavaikutteinen ennaltaehkäiseviä lääkkeitä, jotka voivat olla tehokkaita monille ihmisille klusterin päänsärkyä .; Lääkäri voi määrätä kortikosteroideja jos klusterin päänsärky ehto on vasta viime aikoina alkanut tai jos mallia lyhyt klusterin kaudet ja pitkä remissions .; Vaikka kortikosteroidit saattavat usein olla hyvä lyhytaikainen vaihtoehto, vakavia sivuvaikutuksia, kuten diabetes, verenpainetauti ja kaihia tehdä niistä sopimattomia pitkäaikaiseen käyttöön .; Litiumkarbonaatti. Litiumkarbonaatti, jota käytetään kaksisuuntaisen mielialahäiriön hoitoon, voi olla tehokas estämään krooninen klusterin päänsärkyä, jos muut lääkkeet eivät ole estäneet päänsärkylääkkeitä .; Haittavaikutuksia ovat vapina, lisääntynyt jano ja ripulia. Lääkäri voi säätää annosta sivuvaikutusten minimoimiseksi .; Kun olet ottaen tämän lääkitystä, veren tarkistetaan säännöllisesti kehittää entistä-vakavia sivuvaikutuksia, kuten munuaisvaurion .; Nerve lohko. Pistäminen puuduttavaa ainetta (anestesia) ja kortikosteroidi alueelle ympärillä takaraivo hermo, joka sijaitsee takana pään, voi parantaa krooninen klusterin päänsärkyä .; Takaraivo hermo lohko voi olla hyötyä tilapäisen helpotuksen, kunnes pitkän aikavälin ennaltaehkäisevä lääkitys voimaan .; Torajyvät. Ergotamiini, saatavana tablettina, joka sijoitetaan kielen alle, voidaan ottaa ennen nukkumaan estää yöllä hyökkäyksiä .; Self-pistetään dihydroergotamiini (D.H.E. 45) voi myös olla hyödyllistä. Torajyvä lääkkeet voivat olla tehokkaita, jos otetaan aikaisin oman klusterin hyökkäyksiä, mutta niitä ei voida yhdistää triptans ja voidaan käyttää vain lyhyitä aikoja .; Melatoniinia. Tutkimukset osoittavat, että 10 milligrammaa melatoniinin otetaan illalla voisi harventaa klusterin päänsärky.

Kun klusterin jakso alkaa kuitenkin alkoholin kulutus voi nopeasti laukaista hirveä päänsärky. Tästä syystä monet ihmiset klusterin päänsärky välttää alkoholia ajaksi klusterin ajan.

Muita mahdollisia aiheuttajia muun muassa käyttämällä lääkkeitä, kuten nitroglyseriini, joka on huumeiden hoidetaan sydänsairauksia.

Lifestyle ja kotiin korjaustoimenpiteitä

Riskitekijöitä klusterin päänsärkyä sisältävät

Olet todennäköisesti aloittaa näkemästä perhelääkäri. Voit kuitenkin voidaan kutsua neurologin, lääkäri koulutettu hoidossa aivojen ja hermoston häiriöt, kuten päänsärky.

Kiinni säännöllisen nukkua aikataulu. Cluster ajanjakso voi alkaa, kun tapahtuu muutoksia normaaliin nukkua aikataulu. Aikana klusterin aikana seurata tavallisesta unen rutiinia .; Vältä alkoholia. Alkoholin kulutus, kuten olut ja viini, usein voi nopeasti laukaista päänsäryn aikana klusterin aikana.

Vaihtoehtoinen lääke

Koska nimitykset voi olla lyhyt, ja siellä on usein paljon puhua, se on hyvä idea olla hyvin valmistautunut varaamiseksi. Seuraavassa on joitakin tietoja, joiden avulla saat valmiina nimittämistä, ja mitä odottaa lääkäriltä.

Selviytyminen ja tuki

Yksi hyödyllisiä asioita voi tehdä on pitää päänsärky päiväkirjaa. Aina kun saat päänsärkyä, hiukkaakaan alas nämä yksityiskohdat, jotka voivat auttaa lääkäriä diagnosoimaan tietynlaista päänsärky ja löytää mahdollisia päänsärky laukaisee.

Aikasi lääkärin kanssa on rajoitetusti, joten valmistelee lista kysymyksiä voi auttaa sinua tekemään suurimman osan ajasta yhdessä. Listaa kysymyksiin tärkein vähiten tärkeä asia aika loppuu. Klusterin päänsärkyä, moniin peruskysymyksiin kysyä lääkäriltä ovat

Lisäksi kysymyksiä, että olet valmis kysyä lääkäriltä, ​​älä epäröi kysyä kysymyksiä aikana varaamiseksi.

ennaltaehkäisy

Lääkäri todennäköisesti pyytää sinua useita kysymyksiä. Koska valmiita vastaamaan niihin voi varata aikaa käydä läpi kaikki kohdat haluat viettää enemmän aikaa myöhemmin. Lääkäri voi pyytää

Cluster päänsärky on ominaista tyyppistä kipua ja rakenteessa hyökkäyksiä. Diagnoosi riippuu kuvaus hyökkäyksiä, kuten kipua, sijainti ja vakavuus teidän päänsärkyä, ja liittyvät oireet. Taajuus ja kesto päänsärkyä ovat myös tärkeitä tekijöitä.

Jos sinulla on krooninen tai toistuvia päänsärkyjä, lääkäri voi yrittää paikantaa tyypin ja syyn päänsärky käyttää tiettyjä lähestymistapoja.

Neurologinen tutkimus voi auttaa lääkäriä havaitsemaan fyysisiä merkkejä klusterin päänsärky. Joskus oppilas silmän saattaa näyttää pienemmältä tai silmäluomen voi droop, jopa kohtausten välillä.

Jos sinulla on epätavallista tai monimutkaisia ​​päänsärkyä tai epänormaali neurologinen tutkimus, lääkäri voi suositella muita testejä sulkea pois muita vakavia syitä pää kipua, kuten kasvain tai aneurysma. Yhteinen aivojen kuvantaminen testit sisältävät

Ei ole parannuskeinoa klusterin päänsärkyä. Hoidon tavoitteena on vähentää kivun voimakkuudessa, lyhentää päänsärky aikana ja estää hyökkäykset.

Koska kipu klusterin päänsärky syttyy äkillisesti ja saattaa häviävät lyhyessä ajassa, cluster päänsärky voi olla vaikea arvioida ja hoitaa, koska se vaatii nopeavaikutteista lääkitys.

Jotkin akuutin lääkityksen voi tarjota joitakin kivunlievityksen nopeasti. Perustuu viimeisimpiin tutkimuksiin, hoitojen alla ovat osoittautuneet tehokkaimmaksi akuutti ja ehkäisevä hoito klusterin päänsärky.

Nopeavaikutteista hoitokeinot lääkäriltä ovat

Happi. Lyhyesti hengittämästä 100 prosenttia happea maskin läpi vähintään nopeudella vähintään 12 litraa minuutissa antaa dramaattisen helpotusta useimmille, jotka käyttävät sitä. Tämän vaikutukset turvallinen, edullinen menettely voi tuntua 15 minuutin kuluessa.

Varjopuolena happea on tarve kuljettaa happisylinteriin ja säädin teille, jotka voivat tehdä hoidon hankalaa ja saavuttamattomissa ajoittain. Pieni, kannettavat yksiköt ovat käytettävissä, mutta jotkut ihmiset silti löytää niistä epäkäytännöllisiä.

Triptaanit. Injektiona sumatriptaanin (Imitrex), jota yleisesti käytetään migreenin hoitoon, on myös tehokas hoito akuutin klusterin päänsärky.

Ensimmäinen injektio voidaan antaa taas lääketieteellisen valvonnan alaisena. Jotkut saattavat hyötyä käyttämällä sumatriptaania nenäsumutetta muodossa, mutta useimmiten se ei ole yhtä tehokas kuin ruiskeena ja se voi kestää kauemmin töihin. Sumatriptaanin käyttöä ei suositella, jos sinulla on kontrolloimaton korkea verenpaine tai sydänsairaus.

Toinen triptan lääkitys, tsolmitriptaani (Zomig), voidaan toteuttaa nenäsumutetta tai tabletin muodossa helpotusta klusterin päänsärky. Tämä lääkitys voi olla vaihtoehto, jos et voi sietää muita nopeavaikutteista hoitoja.

Dihydroergotamiini. Laskimonsisäinen muoto dihydroergotamiini (D.H.E. 45) voi olla tehokas kipulääkettä joillekin ihmisille klusterin päänsärky. Tämä lääkitys on saatavilla myös inhaloitavaa (intranasaalisesti) muodossa nimeltään Migranal, mutta tässä muodossa ei ole osoittautunut tehokkaaksi.

Jos haluat annettu lääkitys kautta laskimoon (suonensisäisesti), sinun täytyy mennä sairaalaan tai lääkärin vastaanotolla on annettu lääkitys kautta laskimoon (suonensisäisesti).

Ennaltaehkäisevä hoito alkaa puhkeamista klusterin episodi, jonka tavoitteena on tukahduttaa hyökkäyksiä.

Mitkä lääketieteen käyttää usein riippuu pituudesta ja säännöllisyys jaksot. Ohjauksessa lääkärille, lääkkeet voidaan kapenevat pois kun ennakoitu kesto klusterin episodi päättyy.

Kalsiuminestäjät. Kalsiumkanavan salpaaja verapamiili (Calan, Verelan, muut) on usein ensimmäinen valinta ehkäisemiseksi klusterin päänsärky. Verapamil käytetään usein yhdessä muiden lääkkeiden kanssa. Joskus Pidemmällä aikavälillä tarvitaan hallitsemaan krooninen klusterin päänsärky.

Haittavaikutuksia ovat ummetus, pahoinvointi, väsymys, turvotus nilkoissa ja matala verenpaine.

Kortikosteroideja. Tulehdus alentava huumeita kutsutaan kortikosteroidit, kuten prednisonia, ovat nopeavaikutteinen ennaltaehkäiseviä lääkkeitä, jotka voivat olla tehokkaita monille ihmisille klusterin päänsärkyä.

Lääkäri voi määrätä kortikosteroideja jos klusterin päänsärky ehto on vasta viime aikoina alkanut tai jos mallia lyhyt klusterin kaudet ja pitkä remissions.

Vaikka kortikosteroidit saattavat usein olla hyvä lyhytaikainen vaihtoehto, vakavia sivuvaikutuksia, kuten diabetes, verenpainetauti ja kaihia tehdä niistä sopimattomia pitkäaikaiseen käyttöön.

Litiumkarbonaatti. Litiumkarbonaatti, jota käytetään kaksisuuntaisen mielialahäiriön hoitoon, voi olla tehokas estämään krooninen klusterin päänsärkyä, jos muut lääkkeet eivät ole estäneet klusterin päänsärkyä.

Haittavaikutuksia ovat vapina, lisääntynyt jano ja ripulia. Lääkäri voi säätää annosta sivuvaikutusten minimoimiseksi.

Kun olet ottaen tämän lääkitystä, veren tarkistetaan säännöllisesti kehittää entistä-vakavia sivuvaikutuksia, kuten munuaisvaurioita.

Nerve lohko. Pistäminen puuduttavaa ainetta (anestesia) ja kortikosteroidi alueelle ympärillä takaraivo hermo, joka sijaitsee takana pään, saattaa parantaa kroonista klusterin päänsärkyä.

Takaraivo hermo lohko voi olla hyötyä tilapäisen helpotuksen, kunnes pitkän aikavälin ennaltaehkäisevä lääkitys voimaan.

Torajyvät. Ergotamiini, saatavana tablettina, joka sijoitetaan kielen alle, voidaan ottaa ennen nukkumaan estää yöllä hyökkäyksiä.

Self-pistetään dihydroergotamiini (D.H.E. 45) voi myös olla hyödyllistä. Torajyvä lääkkeet voivat olla tehokkaita, jos otetaan aikaisin oman klusterin hyökkäyksiä, mutta niitä ei voida yhdistää triptans ja voidaan käyttää vain lyhyitä aikoja.

Muut ennaltaehkäisevä lääkitys käyttää klusterin päänsärky kuuluvat kouristuksenestotehoon lääkkeet kuten valproaattia (Depakote) ja topiramaatti (Topamax).

Harvoin, lääkärit voivat suositella leikkausta ihmisiä, joilla on krooninen cluster päänsärky, jotka eivät löydä helpotusta aggressiivinen hoito tai jotka eivät siedä lääkkeitä tai niiden sivuvaikutuksia.

Kirurgisia toimenpiteitä cluster päänsärky yrittää vahingoittaa hermoradoissa ajatellaan olevan vastuussa kivun, yleisimmin kolmoishermon, joka palvelee alueen takana ja ympärillä silmään.

Kuitenkin pitkän aikavälin hyödyt kirurgia ovat kiistetty. Lisäksi, koska mahdollisten komplikaatioiden – myös lihasten heikkous leuan tai tuntopuutos tietyillä alueilla kasvojen ja pään – sitä harvoin huomioon.

Kuten tutkijat lisätietoja syitä klusterin päänsärky, he voivat kehittää-selektiivisiä hoitoja varten kunnossa.

Tutkijat tutkivat mahdollinen hoitoa kutsutaan takaraivo hermoärsytykseen. Tässä menettelyssä, kirurgi implantit elektrodien takana pään ja liittää ne pienen sydämentahdistin kaltainen laite (generaattori). Elektrodit lähettää impulsseja edistää alueen takaraivo hermo, joka voi estää tai lievittää kipua signaaleja.

Useat pienet tutkimukset takaraivolevyjen hermoärsytykseen havaittu, että menettely vähensi kipua jotkut joilla on krooninen klusterin päänsärkyä.

Samanlaisia ​​tutkimus on käynnissä, ja DBS-hoito. Tässä menettelyssä, lääkärit implantti elektrodin hypotalamuksen alue aivoissa liittyy ajoitus klusterin kaudet. Your kirurgi kytkee elektrodin generaattoriin, joka muuttaa aivojen sähköisiä impulsseja ja saattaa lievittää kipua.

Syvä aivojen hypotalamuksen voi tarjota helpotusta ihmisille, joilla on vakava, krooninen klusterin päänsärkyä, joita ei ole onnistuneesti hoidettu muiden lääkkeiden.

Tutkijat tutkivat muun tyyppisiä aivojen ja hermoärsytykseen ehkäisemiseksi ja hoitamiseksi klusterin päänsärkyä.

Seuraavat toimenpiteet voivat auttaa välttämään klusterin hyökkäys aikana klusteri syklin

Koska klusterin päänsärkyä voi olla niin tuskallista, voi olla houkutus kokeilla vaihtoehtoisia tai täydentäviä hoitoja lievittää kipua.

Tutkimus ihmisiä cluster päänsärky yritti useita vaihtoehtoisia hoitoja – kuten Akupunktiot, terapeuttinen kosketus, kiropraktiikka ja homeopatia – todettu, että alle 10 prosentin mielestä näitä hoitoja tehokas.

Jotkut luonnon lääkkeet voivat olla kokeilemisen arvoista kuitenkin. Eräässä tutkimuksessa, ote kudzu, viiniköynnöksen lajia alun perin löydetty Aasian maissa, osoitettiin lievittää intensiteetti, taajuus ja kesto klusterin päänsärky hyökkäyksiä. Kuitenkin kudzu uute ei laskenut pituus klusterin aikana.

Melatoniini on myös osoittanut kohtuullisen tehokas hoidettaessa yöllä hyökkäyksiä.

Living with cluster päänsärky voi olla hyvin vaikeaa. Klusterin päänsärkyä voi olla pelottavaa teille ja perheen ja ystävien. Hankalat iskut voi tuntua sietämätön.

Sen lisäksi, että fyysisiä oireita, krooninen kipu, joka usein liittyy klusterin päänsärky hyökkäyksiä voidaan tehdä sinulle ahdistunut tai masentunut. Viime kädessä se voi vaikuttaa vuorovaikutus ystävien ja perheen, tuottavuutta työssä, ja yleinen laatu elämäsi.

Puhuminen terapeutin voi auttaa selviytymään vaikutuksista klusterin päänsärky. Tai ehkä rohkaisua ja ymmärrystä päänsärky tukiryhmä. Vaikka tukiryhmät eivät sovi kaikille, he voivat olla hyviä tietolähteitä.

Voit myös löytää tukiryhmät ovat hyvä paikka voit jakaa kokemuksia ja kuulla muiden ryhmän jäsenten kokemuksia. Jos olet kiinnostunut, lääkäri voi pystyä suositella ryhmän omalla alueella.

Koska syy klusterin päänsärky on tuntematon, ei voi estää ensimmäisen esiintymän. Kuitenkin ehkäisevä strategia on ratkaiseva hallintaan klusterin päänsärky, koska vain yrittää akuuttien iskujen lääkkeet voivat tuntua toivottomalta.

Ehkäisy voi auttaa harventaa ja vakavuus klusterin hyökkäykset ja riski lääkityksen liikakäyttöä päänsärkyä. Ennaltaehkäisevä lääkkeet voivat myös tehostaa akuutin lääkkeitä.

Lisäksi voi auttaa vähentämään riskiä tulevia hyökkäyksiä välttämällä alkoholia ja nikotiinia, joka usein aiheuttaa klusterin päänsärkyä.

)