claudication syyt

Katkokävely on useimmiten oire perifeerisen valtimotaudin. Vuonna perifeerinen valtimotauti verisuonia, jotka välittävät verta raajat ovat vaurioituneet, yleensä seurauksena ateroskleroosin. Ateroskleroosi voi kehittyä tahansa valtimoissa, erityisesti sydämessäsi. Kun ateroskleroosi vaikuttaa käsiä ja jalkoja, sitä kutsutaan perifeerinen valtimotauti.

Ateroskleroosi kaventaa verisuonia ja tekee niistä jäykempi ja kovempi. Tämä johtuu valtimoiden tukkeutua möhkäleitä rasvaa, kolesterolia ja muuta materiaalia, jota kutsutaan ateroskleroosiplakkien. Nämä plakit voi tehdä verisuonia niin kapea, että vähemmän verta pääsee virtaamaan niiden läpi. Tunnet kipua, koska jalkalihaksia saa tarpeeksi happipitoista verta. Happi on polttoaine, joka lihakset tarvitsevat ottamaan.

Ateroskleroosi ei ole ainoa mahdollinen syy oireisiin katkokävely. Muita tiloja, jotka liittyvät samanlaisia ​​oireita, jotka on otettava huomioon muun muassa spinaalistenoosi, perifeerinen neuropatia, tietyt tuki- ja liikuntaelinten vaivoista ja syvä laskimotukos.