Cipro käyttötarkoituksiin, annostus & sivuvaikutukset

Mikä on Cipro?

Cipro hoidetaan erilaisia ​​bakteeri-infektioita. Sitä käytetään myös kohdella ihmisiä, jotka ovat altistuneet pernarutto.

Cipro voidaan myös käyttää muihin tarkoituksiin ei lääkitystä oppaassa.

Sinun ei tule käyttää Cipro jos käytät myös titsanidiinin.

Tärkeää tietoa

Et välttämättä pysty käyttämään Cipro jos sinulla on lihassairaus. Kerro lääkärille, jos olet ollut myasthenia gravis.

Cipro saattaa aiheuttaa turvotusta tai repiminen jänteen (kuitu, joka yhdistää luut lihaksia kehossa), varsinkin Akilleen jänne on kantapää. Tämä vaikutus voi olla todennäköisempää, jos olet yli 60, jos otat steroidi lääkitystä, tai jos sinulla on ollut munuais-, sydän- tai keuhkosiirrännäisen.

Lopeta Cipro ja kutsua lääkäriltä kerralla, jos on äkillinen kipu, turvotus, mustelmat, arkuutta, jäykkyyttä, tai liike-ongelmia missään oman nivelet. Rest yhteinen kunnes saat sairaanhoidon tai ohjeita.

Sinun ei tule käyttää Cipro jos olet allerginen siprofloksasiinille tai jos

Ennen lääkkeen

käytät myös titsanidiinia; tai

olet allerginen muille fluorokinolonien (gemifloksasiini, levofloksasiini, moksifloksasiini, ofloksasiinin norfloksasiinin, ja muut).

Et välttämättä pysty käyttämään Cipro jos sinulla on lihassairaus. Kerro lääkärille, jos olet ollut myasthenia gravis.

Tämän varmistamiseksi mediicne on turvallinen, kerro lääkärille, jos olet

sydämen rytmihäiriöistä, varsinkin jos otat aineita sen hoitamiseksi

henkilökohtainen tai suvussa pitkä QT-oireyhtymä

jänne ongelmia, niveltulehdus tai muita yhteisiä ongelmia (etenkin lapsilla)

lihas- tai hermo häiriö

vaikeuksia niellä pillereitä

maksasairaus

munuaistauti (tai jos saat dialyysihoitoa)

kohtauksia tai epilepsiaa

historia pään vamma tai aivokasvain

diabetes (varsinkin jos ottaa suun kautta diabetes lääkitys)

alhainen veren kaliumpitoisuutta (hypokalemia)

Jos käytät verenohennuslääkettä (varfariinia, Coumadin) ja ovat “INR” tai protrombiiniajan testejä.

Cipro saattaa aiheuttaa turvotusta tai repiminen jänteen (kuitu, joka yhdistää luut lihaksia kehossa), varsinkin Akilleen jänne on kantapää. Tämä voi tapahtua hoidon aikana tai jopa useita kuukausia sen jälkeen, kun lopetat siprofloksasiinia. Jänne ongelmat saattavat olla todennäköisempää, jos olet yli 60, jos otat steroidi lääkitystä, tai jos sinulla on ollut munuais-, sydän- tai keuhkosiirrännäisen.

Hallitus raskauden luokka C. Ei tiedetä, onko Cipron vahingoittaa sikiötä. Kerro lääkärille, jos olet raskaana tai suunnittelet raskautta lääkityksen aikana.

Katso myös: Raskaus ja imetys varoitukset (tarkemmin)

Miten minun pitäisi ottaa Cipro?

Siprofloksasiini voi kulkeutua rintamaitoon ja voi vahingoittaa hoitokodissa vauva. Sinun ei pitäisi imettää lääkkeen käyttämisen.

Cipro otetaan yleensä 12 tunnin välein. Seuraa kaikkiin suuntiin oman lääkemääräystä etiketissä. Älä ota tätä lääkettä suurempia tai pienempiä määriä tai pidempään kuin suositeltu.

Ota lääke täysi lasillinen vettä (8 unssia). Juo useita ylimääräisiä lasillista nestettä päivässä, kun käytät Cipro. Siprofloksasiini voidaan ottaa kanssa tai ilman ruokaa, mutta ottaa se samaan aikaan joka päivä.

Älä ota tätä lääkettä on maitotuotteita, kuten maitoa tai jogurttia, tai kalsiumia mehua. Voit syödä tai juoda näiden tuotteiden osana säännöllistä ateria, mutta älä käytä niitä yksin, kun otetaan Cipro. Ne voisivat tehdä lääkityksen tehoa.

Ravista oraalisuspensio (nestemäinen) vähintään 15 sekuntia juuri ennen mitata annoksen. Mittaa neste erityisellä annoksesta mittalusikka tai lääkettä cup. Jos sinulla ei ole annoksesta mittalaite, pyydä apteekista yksi. Älä anna Cipron oraalisuspensio läpi syöttöputken.

Niellään neste pureskelematta lääke helmiä saatat huomata nesteeseen.

Käytä tätä lääkitystä koko määrätyn ajan. Oireet saattavat parantaa ennen infektio on tyhjennettävä. Ohittaminen annostusta lisätä riskiä edelleen infektio, joka on resistentti antibiooteille. Siprofloksasiini ei kohdella virusinfektio kuten flunssan tai flunssa.

Jos hoidetaan tippuri, lääkäri voi myös olet testattu syfilis, toinen sukupuolitauti.

Älä jaa tätä lääkitystä toisen henkilön (erityisesti lapsen), vaikka niillä on samat oireet teillä.

Säilytä huoneenlämmössä kosteudelta ja kuumuudelta. Älä anna nesteen lääke jäätyä. Hävitä käyttämättä jäänyt neste 14 päivän jälkeen.

Ota unohtunut annos heti kun muistat. Jätä unohtunut annos, jos se on melkein aika ottaa seuraava annos. Älä ota ylimääräisiä lääketieteen muodostavat Vastaamaton annos.

Mitä tapahtuu, jos kaipaan annos?

Saatat olla eräitä muita lääkkeitä, joita ei saa ottaa samaan aikaan kuin Cipro. Vältä seuraavia lääkkeitä kuluessa 6 tuntia ennen tai 2 tunnin kuluttua sen ottamisesta Cipro. Nämä muut lääkkeet voivat tehdä Siprofloksasiini paljon vähemmän tehokkaita, kun otetaan samanaikaisesti

Mitä tapahtuu, jos yliannostus?

antasidit, jotka sisältävät magnesiumia tai alumiinia (kuten Maalox, Mylanta tai Rolaids), tai haava lääke sukralfaatti (Carafate)

didanosiini (Videx) jauhe tai pureskeltavassa tablettien

Mitä pitäisi välttää?

vitamiinin tai kivennäisaineita, jotka sisältävät kalsiumia, rautaa tai sinkkiä.

Vältä kofeiinia, kun käytät Cipro, koska lääkitys voi tehdä vaikutukset kofeiinia vahvempi.

Vältä auringonvaloa tai solariumia. Cipro voi tehdä sinulle auringonpolttama helpommin. Suojavaatteita ja käyttää aurinkovoidetta (SPF 30 tai korkeampi), kun olet ulkona. Soita lääkärillesi, jos sinulla on vaikea polttava, punoitus, kutina, ihottuma tai turvotus oltuaan auringossa.

Cipro sivuvaikutuksia

Antibiootti lääkkeet voivat aiheuttaa ripulia, joka voi olla merkki uusi tartunnan. Jos sinulla on ripuli, joka on vetistä tai verinen, lopeta Cipro ja ota yhteyttä lääkäriin. Älä käytä anti-ripuli lääkettä, ellei lääkäri määrää.

Cipro voi heikentää ajattelua tai reaktioita. Ole varovainen, jos asema tai tehdä mitään, joka vaatii sinua olla valppaana.

Kiireellisten lääketieteellisen ohjeen saaminen, jos jokin näistä merkeistä allergisen reaktion Cipro: nokkosihottuma, tai ensimmäinen merkki ihottumaa; nopea syke, hengitysvaikeudet; kasvojen, huulten, kielen tai kurkun.

Cipro saattaa aiheuttaa turvotusta tai repimällä (repeämä) jänne. Cipro voi myös olla vakavia vaikutuksia hermoja, ja saattaa aiheuttaa pysyviä hermovaurioita. Lopeta lääkkeen ja soittaa lääkäriltä kerralla, jos olet

merkkejä jänteen repeämä – äkillinen kipu, turvotus, mustelmat, arkuus, jäykkyys, liike ongelmia tai katkaiseva tai poksahtelua missään oman nivelet (loppu yhteinen kunnes saat sairaanhoidon tai ohjeita); tai

hermo oireet – puutuminen, pistely, polttava kipu, tai ovat herkempiä lämpötilan, kevyt, tai tunne kehon asento.

Lopeta Cipro ja kutsua lääkäriltä kerralla, jos olet

päänsärky ja rintakipu ja vaikea huimaus, pyörtyminen, nopea tai iskevät Sykkeiden

pahoinvointi, ylävatsakipu, kutina, ruokahaluttomuus, tumma virtsa, savi-värinen uloste, keltaisuutta (ihon tai silmien)

lihasheikkoutta tai hengitysvaikeuksia

ripuli, joka on Hailakka tai bloody

äkillistä heikkoutta tai sairauden tunne, kuume, vilunväristykset, kurkkukipu, suun haavaumat, helposti mustelmia tai verenvuotoa

masennus, sekavuus, aistiharhat, vainoharhaisuus, vapina, levottomuus tai ahdistuneisuus, epätavallinen ajatuksia tai käyttäytyminen, unettomuutta, painajaisia

takavarikkoa (vapinaan); tai

lisääntynyt paine skull– kova päänsärky, korvien soiminen, huimaus, pahoinvointi, näköhäiriöitä, kipua takana silmäsi.

Yhteinen Cipro haittavaikutuksia ovat

mahavaivat, oksentelu, lievä ripuli

emätin kutinaa tai vastuuvapauden

lievä huimaus; tai

lievä päänsärky.

Tämä ei ole täydellinen luettelo sivuvaikutuksia ja toiset voi ilmetä. Soita omaan lääkäriin saadakseen neuvoa haittavaikutuksista. Voit ilmoittaa sivuvaikutuksia hallitusten hallituksen 1088.

Mitkä muut lääkkeet vaikuttavat Cipro?

Kerro lääkärille kaikista lääkkeistä käytät, ja ne alat tai lopetat hoidon aikana Cipro, erityisesti

siklosporiini, metotreksaatti, metoklopramidi, omepratsoli, pentoksifylliini, fenytoiini, probenesidi, ropiniroli, sildenafiili, teofylliini

Cipro (siprofloksasiini)

diureetti tai “veden pilleri”

sydämen rytmin lääkitystä – amiodaroni, disopyramidi, dofetilidi, dronedaroni, prokainamidi, kinidiini, sotaloli, ja toiset

masennuksen hoitoon käytettävä lääke tai psyykkinen sairaus – amitriptylline, klomipramiini, klotsapiini, desipramiini, duloksetiini, iloperidoni, imipramiini, nortriptyliini, ja muut; tai

NSAID (steroideihin kuulumattomien tulehduskipulääkkeiden) – aspiriini, ibuprofeeni (Advil, Motrin), naprokseeni (Aleve), selekoksibi, diklofenaakki, indometasiini, meloksikaami, ja toiset.

Tämä lista ei ole täydellinen. Muut lääkkeet voivat olla vuorovaikutuksessa siprofloksasiini, kuten reseptiä ja over-the-counter lääkkeitä, vitamiineja, ja kasviperäisiä tuotteita. Kaikkia mahdollisia yhteisvaikutuksia lääkitystä oppaassa.

16.02.2014-04-13, 07:57:47

Raskaus Luokka C Riski ei voida sulkea pois

CSA Aikataulu N Ei hallitusti huume

Hyväksyntähistoria Kalenteri Drug historian hallitus

Virtsatieinfektio amoksisilliini, doksisykliini, Augmentin, Levaquin, levofloksasiini, Bactrim

Bakteeritartunta amoksisilliini, doksisykliini, atsitromysiini, metronidatsoli, Augmentin, klindamysiini

Lisäkivestulehdus, Sukupuolitauti doksisykliini, Levaquin, levofloksasiini, keftriaksoni, Rocephin, tetrasykliiniä

Sinuiitti prednisoni, amoksisilliini, atsitromysiini, Augmentin, klindamysiini, Levaquin