Cimzia

Tuberkuloosi, invasiivisia sieni-infektioita, bakteeri-, virus- ja muita opportunisti-infektioita, jotkut kuolemaan johtavia, on havaittu potilailla, jotka saavat sertolitsumabipegoli. Potilaat tulisi tutkia tuberkuloosin riskitekijöitä ja testattava piilevän tuberkuloosi-infektion ennen aloittamista sertolitsumabipegolille ja hoidon aikana. Hoidolla tuberkuloosi-infektion on aloitettava ennen hoidon sertolitsumabipegolin. Tarkkaile saavilla potilailla sertolitsumabipegolia merkkejä ja oireita infektio mukaan lukien tuberkuloosi potilailla, jotka olivat kielteisiä piilevän tuberkuloosi-infektion. Lymfooma ja muiden pahanlaatuisten kasvainten jotkut kuolemaan johtavia, on raportoitu lapsipotilailla (ei esitetty tässä väestössä) käsiteltiin tuumorinekroositekijän (TNF) salpaajat.

Käyttää Cimzia

Terapeuttinen luokka: Immuunijärjestelmä vähentävää

Farmakologiset Luokka: monoklonaalinen vasta-aine fragmentti

Tämä lääke on saatavissa vain lääkärin määräyksestä.

Päättäessään käyttää lääkettä, riskit lääkkeen ottamisen on punnittava hyvää se tekee. Tämä on päätös, sinä ja lääkäri arvioi. Tätä lääkettä, seuraava tulee harkita

Kerro lääkärille, jos olet joskus ollut epätavallista tai allerginen reaktio lääkkeen tai muita lääkkeitä. Kerro myös hoitohenkilökunnalle, jos sinulla on muita tyyppisiä allergiat, kuten elintarvikkeisiin, väriaineita, säilöntäaineita tai eläimiä. Ei-reseptilääkkeet, lue etiketti tai pakkauksessa ainekset varovasti.

Asianmukaiset tutkimuksia ei ole tehty suhteesta iän vaikutuksille sertolitsumabi injektion lapsiväestössä. Turvallisuutta ja tehoa ei ole varmistettu.

Asianmukaiset tutkimuksissa tähän mennessä ole osoittaneet geriatrisen tyypilliset ongelmat, jotka rajoittaisivat hyödyllisyyttä sertolitsumabi injektion vanhuksilla. Kuitenkin tämä lääke voi aiheuttaa enemmän vakavia infektioita vanhuksilla, jotka voivat edellyttää varovaisuutta, jos potilas sertolitsumabi.

Ennen Cimzia

Ei ole olemassa tarkkoja tutkimuksia naisilla määrittämiseksi pikkulasten käyttö voi aiheuttaa vaaraa tätä lääkettä imetyksen aikana. Punnitse mahdolliset hyödyt suhteessa mahdollisiin riskeihin ennen tämän lääkitystä imetyksen.

Vaikka tietyt lääkkeet ei tulisi käyttää yhdessä ollenkaan, muissa tapauksissa kaksi eri lääkkeitä voidaan käyttää yhdessä, vaikka vuorovaikutus voi tapahtua. Näissä tapauksissa lääkäri saattaa haluta muuttaa annosta, tai muut varotoimenpiteet voi olla tarpeen. Kun käytät tätä lääkettä, on erityisen tärkeää, että terveydenhuollon ammattilainen tietää, jos käytät jotakin seuraavista lääkkeistä. Seuraavia yhteisvaikutuksia on valittu sen perusteella, niiden potentiaalinen merkitys ja eivät välttämättä kaiken kattava.

Käyttämällä tätä lääkettä on jokin seuraavista lääkkeistä ei yleensä suositella, mutta voi olla tarpeen joissakin tapauksissa. Jos molemmat lääkkeistä määrää yhdessä, lääkäri voi muuttaa annosta tai kuinka usein käyttää yhtä tai molempia lääkkeitä.

Tiettyjä lääkkeitä ei saa käyttää tai aikoihin syö ruokaa tai syö tietyntyyppisten elintarvikkeiden koska yhteisvaikutuksia voi esiintyä. Alkoholin tai tupakan tiettyjen lääkkeiden voi myös aiheuttaa yhteisvaikutuksia esiintyy. Keskustele hoitohenkilökunnan kanssa, käyttö lääkkeen ruoan kanssa, alkoholia tai tupakkaa.

Läsnäolo muut sairaudet voivat vaikuttaa tämän lääkkeen. Muista kertoa lääkärille, jos sinulla on muita lääketieteellisiä ongelmia, erityisesti

Hoitaja tai muu koulutettu terveydenhuollon ammattilainen antaa sinulle tätä lääkettä. Tämä lääke annetaan laukaus ihon alla, yleensä vatsa (maha) tai reisien.

Tämä lääke tulee Lääkitys Guide. Lue ja noudata ohjeita huolellisesti. Kysy lääkäriltä, ​​jos sinulla on kysymyksiä.

Sertolitsumabi voidaan antaa myös kotona. Jos lääkkeen käyttämisen kotona, lääkäri tai sairaanhoitaja opettaa sinulle, miten valmistautua ja pistää lääkettä. Varmista, että osaat käyttää lääkettä.

Jos haluat käyttää esitäytetyn ruiskun

Annos tätä lääkettä on erilainen eri potilaille. Noudata lääkärin määräyksestä tai ohjeet etiketissä. Seuraavat tiedot sisältävät ainoastaan ​​keskimääräistä annosta tätä lääkettä. Jos annos on erilainen, älä muuta sitä, ellei lääkäri käskee tekemään niin.

Määrä lääkettä että otat riippuu vahvuus lääkkeen. Myös annosten lukumäärän otat joka päivä, sallitun ajan annosten välillä, ja aika lääkityksen riippuvat lääketieteellinen ongelma, johon käytät lääkettä.

Tämä lääke on annettava kiinteän aikataulun. Jos annos jää tai unohda käyttää lääkettä, ota yhteyttä lääkäriin tai apteekkiin ohjeita.

Pidä poissa lasten ulottuvilta.

Älä pidä vanhentuneita lääketieteen tai lääketieteen ei enää tarvita.

Kysy terveydenhuollon ammattilainen miten pitäisi hävittää mitään lääkettä et käytä.

Säilytä jääkaapissa. Ei saa jäätyä.

Suojaa lääke suoralta auringonvalolta. Pidä lääke alkuperäispakkauksessa, kunnes olet valmis käyttämään sitä.

Heitä pois ruiskut kova, suljettu säiliö (läpäistä) että neulat eivät säkissä kautta. Pidä tämä säiliö poissa lasten ja lemmikkieläinten.

Oikea käyttö Cimzian

On erittäin tärkeää, että lääkäri tarkistaa edistymistä säännöllisin käyntejä varmistaa, että tämä lääke toimii oikein. Verikokeet saattavat olla tarpeen tarkistaa toivottuja vaikutuksia.

Sertolitsumabi voi tilapäisesti alentaa määrä valkosolujen veressä, lisäämällä mahdollisuus saada infektio. Se voi myös alentaa verihiutaleiden määrää, jotka ovat tarpeen asianmukaista veren hyytymistä. Jos näin tapahtuu, on olemassa tiettyjä varotoimia voit ottaa, varsinkin kun verenkuva on alhainen, vähentää infektioriskiä tai verenvuotoa

Sinun täytyy olla ihotesti tuberkuloosin ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen. Kerro lääkärille, jos sinä tai joku kotona on koskaan ollut positiivinen reaktio tuberkuloosin ihotesti.

Samalla kun hoidetaan sertolitsumabi, ja hoidon lopettamisen jälkeen sen kanssa, ei ole mitään immunisointia (rokotteet) ilman lääkärin hyväksyntää. Sertolitsumabi saattaa alentaa elimistön vastustuskykyä ja rokote ei ehkä toimi yhtä hyvin tai saatat saada tartunnan rokotteen on tarkoitus estää. Lisäksi sinun ei pitäisi olla noin muita henkilöitä asuu taloudessanne, jotka saavat elävän rokotteen, koska on olemassa mahdollisuus ne voisivat siirtää viruksen sinulle. Joitakin esimerkkejä elävien rokotteiden kuuluvat tuhkarokko-, sikotauti, influenssa (nenän flunssa rokote), poliovirus (suullista), rotavirus, ja vihurirokko. Älä päästä lähelle niitä ja eivät pysy samassa huoneessa niiden kanssa kovin pitkään. Jos sinulla on kysyttävää, keskustele lääkärin.

Tarkista lääkäriltä heti, jos sinulla on oireita maksaongelmista kuten ihon tai silmien keltaisuus, värjäytyminen tummanruskeaksi virtsa, oikeanpuoleista vatsakipua, kuumetta, tai voimakas väsymys.

Tämä lääke voi aiheuttaa muita ei-toivottuja vaikutuksia, jotka voivat tapahtua vasta kuukausia tai vuoden kuluttua tämän lääkettä käytetään. Pieni joukko ihmisiä (myös lasten ja nuorten), jotka ovat käyttäneet tämäntyyppisiä lääkkeitä ovat kehittäneet tiettyjen syöpien (esim leukemia, ihosyöpä). Joillekin potilaille kehittyi harvinainen syöpätyyppi kutsutaan lymfooma. Keskustele lääkärin kanssa, jos sinulla on epätavallista verenvuotoa, mustelmia, tai heikkous, turvonneet imusolmukkeet kaulassa, kainaloissa tai nivusissa tai selittämätön laihtuminen. Myös tarkistaa lääkäriltä heti, jos iho on punainen, hilseilevä laikkuja tai esille kuoppia, jotka ovat täynnä mätä.

Tarkista lääkäriltä heti, jos sinulla on useampi kuin yksi näistä oireista: rintakipu, vähentynyt virtsaneritys, laajentuneet kaulan suonet, äärimmäinen väsymys, epäsäännöllinen hengitys, epäsäännöllinen syke, hengenahdistus, kasvojen turvotus, sormet, jalat, tai sääret, puristava tunne rinnassa, hengitysvaikeuksia, painonnousu, tai hengityksen vinkumista. Nämä voivat olla oireita sydämen kutsuttu sydämen vajaatoiminta.

Sertolitsumabi voi aiheuttaa vakavia allergisia reaktioita. Tarkista lääkäriltä heti, jos sinulla on ihottumaa, kutinaa, huimausta, pyörtymistä tai huimaus, kasvojen, kurkun, jalat, tai jalkojen tai levoton hengitys jälkeen saat lääkettä.

Varotoimet Vaikka käyttäminen Cimzia

Jotkut ihmiset käyttävät tätä lääkettä kehitetään lupus kaltaisia ​​oireita. Varmista, että lääkäri tietää, jos alat ottaa rintakipu, hengenahdistus, nivelkipu, tai ihottumaa posket tai aseita, jotka on herkkä auringolle.

Varmista, että kaikki lääkärin tai hammaslääkärin, joka kohtelee sinua tietää, että käytät tätä lääkettä. Tämä lääke saattaa vaikuttaa tuloksiin tiettyjen lääketieteellisten kokeiden.

Älä ota muita lääkkeitä, ellei niitä ole keskusteltu lääkärin kanssa. Tämä sisältää reseptiä tai nonprescription (over-the-counter [OTC]) lääkkeet ja kasviperäisten tai vitamiineja.

Yhdessä sen tarvitaan vaikutuksia, lääke voi aiheuttaa joitakin ei-toivottuja vaikutuksia. Vaikka kaikkia näitä haittavaikutuksia saattaa esiintyä, jos niitä ilmenee, ne saattavat vaatia hoitoa.

Tarkista lääkäriltä välittömästi, jos jokin seuraavista haittavaikutuksista ilmenee

Joitakin haittavaikutuksia voi esiintyä, jotka eivät yleensä tarvitse lääkärin hoitoa. Nämä haittavaikutukset voivat pois hoidon aikana kuin kehon sopeutuu lääkettä. Myös terveydenhuollon ammattilainen voi pystyä kertoa keinoja estää tai vähentää joitakin näistä haittavaikutuksista. Tarkista hoitohenkilökunnalle, jos jokin seuraavista haittavaikutuksista edelleen tai ovat haittaavia tai jos sinulla on kysyttävää niistä

Muut haittavaikutus saattaa myös esiintyä joillakin potilailla. Jos havaitset muita vaikutuksia, kysy terveydenhuollon ammattilainen.

Cimzia Side Effects

Cimzia (sertolitsumabi)

Saatavuus Rx Reseptilääke

Raskaus Luokka B Ei todistettu riski ihmisten

CSA Aikataulu N Ei hallitusti huume

Hyväksyntähistoria Kalenteri Drug historiaa FDA

Nivelpsoriaasin prednisoni, Humiraa, metotreksaatti, triamcinolone, deksametasoni, Decadron

Selkärankareuma prednisoni, naprokseeni, Humiraa, aspiriini, diklofenaakki, Celebrex

Nivelreuma Humiran, Plaquenil, hydroksiklorokiini, sulfasalatsiini, Enbrel, Remicade

Crohnin tauti Humira, budesonidi, atsatiopriini, Hyoskyamiini, Remicade, Lialda