Chiari epämuodostuma oireita

Tyyppi I; Type II

Chiari epämuodostuma tyyppi I

Chiari epämuodostuma tyypin II

Lääkärit luokitella Chiari epämuodostuma kolmeen tyyppiin, riippuen anatomian aivokudoksen joka siirtyy osaksi selkäydinkanavan, ja onko kehityshäiriöitä aivojen tai selkärangan ovat läsnä.

Chiari epämuodostuma tyyppi III

Monet ihmiset Chiari epämuodostuma ole mitään merkkejä tai oireita, eikä niitä tarvitse hoitoa. Heidän tilansa havaitaan vasta kun testeissä eivät liity niihin häiriöt. Kuitenkin, riippuen tyypistä ja vakavuudesta, Chiari epämuodostuma voi aiheuttaa useita ongelmia.

Kun lääkäriin

Yleisempi tyypit Chiari epämuodostuma ovat

Vuonna Chiari epämuodostuma tyypin I oireet ilmaantuvat yleensä aikana myöhään lapsuudessa tai aikuisiällä.

Chiari epämuodostuma tyypin II on yleensä huomattava ultraäänellä raskauden aikana. Se voidaan myös diagnosoitu syntymän jälkeen tai varhaislapsuudessa.

Vaikka nämä tyypit ovat vähemmän vakavia kuin harvinaisempia pediatrinen kaavake, tyyppi III, oireet silti voi olla elämää häiritseviä.

Päänsärkyä, usein vakavia, ovat klassisia oire Chiari epämuodostuma. Ne yleensä tapahtuvat äkillisesti yskä, aivastelu tai kovia. Henkilöt, joilla on Chiari epämuodostuma tyypin I myös kokea

Harvemmin ihmiset Chiari epämuodostuma voivat kokea

Vuonna Chiari epämuodostuma tyypin II, suuremman määrän kudosta ulottuu selkäydinkanavan verrattuna Chiari epämuodostuma tyyppi I

Oireita voivat olla ne, jotka liittyvät muoto selkärankahalkion kutsutaan myelomeningocele että lähes aina mukana Chiari epämuodostuma tyypin II. Vuonna myelomeningocele, selkäranka ja selkäydinkanavan ole suljettu kunnolla ennen syntymää.

Oireita voivat olla

Yhdessä vakavimmista tyypit kunnossa, Chiari epämuodostuma tyyppi III, osa alaselän osassa aivoja (pikkuaivot) tai aivorungon ulottuu epänormaalin aukon takana kallon. Tämä muoto Chiari epämuodostuma on diagnosoitu syntymän tai ultraääni raskauden aikana.

Tämäntyyppinen Chiari epämuodostuma on korkeampi kuolleisuus ja se voi myös aiheuttaa neurologisia ongelmia.

Jos sinulla tai lapsellasi on jokin oireita, jotka voivat liittyä Chiari epämuodostuma, ota yhteyttä lääkäriin arviointia varten.

Koska monet oireet Chiari epämuodostuma voi liittyä myös muita sairauksia, perusteellinen lääketieteellinen arviointi on tärkeää.

Niskakipu, Epävakaa kävely (tasapaino-ongelmia); Huono liikekoordinaatio (hienomotoriikan) puutuminen ja pistely käsissä ja jaloissa, huimaus, Nielemisvaikeuksia, joskus mukana vaientanut, tukehtuminen ja oksentelu; Näköhäiriöt (näön tai kahtena näkemistä ) Puhe ongelmia, kuten käheys

Korvien tai surinaa korvissa (tinnitus), heikkous, hidas sydämen rytmiä, selkärangan kaarevuus (skolioosi) liittyvät selkäydin vajaatoiminta Epänormaali hengitys, kuten Keski uniapnea, tyypillisiä jaksot hengitys lopettamisen unen aikana

Muutokset hengitys, nieleminen ongelmia, kuten vaientanut; Lyhyt alaspäin silmän liikkeitä; Heikkoudet aseiden