caduet (suullinen)

am-LOE-di-peen BES-i-luvun lopulla, a-tor-va-STAT-in KAL-see-um

Yhdysvalloissa.

Saatavilla annostusmuodot

Terapeuttinen luokka: kalsiuminestäjän / HMG-CoA-reduktaasin estäjän yhdistelmä

Farmakologiset Class: Amlodipiini

Kemiallinen luokka: Amlodipiini

Amlodipiini ja atorvastatiini on yhdistelmä kalsiuminestäjä ja HMG-CoA-reduktaasin estäjän (statiinin). Amlodipine käytetään yksin tai yhdessä muiden lääkkeiden hoitoon angina (rintakipu) tai korkea verenpaine. Korkea verenpaine lisää työtaakkaa sydämen ja verisuonet. Jos se jatkuu pitkään, sydän ja verisuonet eivät ehkä toimi oikein. Tämä voi vaurioittaa verisuonia aivojen, sydämen ja munuaisten, tuloksena on aivohalvaus, sydämen vajaatoiminta tai munuaisten vajaatoiminta. Ylläpitäminen alentaa verenpainetta voidaan vähentää aivohalvauksia ja sydänkohtauksia.

Atorvastatiini käytetään yhdessä oikea ruokavalio alentaa kolesterolia ja triglyseridien (rasva) veressä. Tämä lääke voi auttaa estämään lääketieteellisiä ongelmia (esim rintakipu, sydänkohtaus tai aivohalvaus), jotka johtuvat rasva tukkeutumisen verisuonia. Sitä voidaan myös käyttää estämään eräiden sydänsairauksien ja verisuonten ongelmia potilailla, joilla on riskitekijöitä sydämen ongelmia.

Tämä lääke on saatavissa vain lääkärin määräyksestä.

Päättäessään käyttää lääkettä, riskit lääkkeen ottamisen on punnittava hyvää se tekee. Tämä on päätös, sinä ja lääkäri arvioi. Tätä lääkettä, seuraava tulee harkita

Kerro lääkärille, jos olet joskus ollut epätavallista tai allerginen reaktio lääkkeen tai muita lääkkeitä. Kerro myös hoitohenkilökunnalle, jos sinulla on muita tyyppisiä allergiat, kuten elintarvikkeisiin, väriaineita, säilöntäaineita tai eläimiä. Ei-reseptilääkkeet, lue etiketti tai pakkauksessa ainekset varovasti.

Asianmukaiset tutkimuksia ei ole tehty suhteesta iän vaikutuksille amlodipiinin ja atorvastatiinin yhdistelmä lapsipotilailla. Turvallisuutta ja tehoa ei ole varmistettu.

Asianmukaiset tutkimuksia ei ole tehty suhteesta iän vaikutuksille amlodipiinin kohonneen verenpaineen alle 6-vuotiaille lapsille. Turvallisuutta ja tehoa ei ole varmistettu.

Atorvastatiini yksin on turvallinen käyttää pojilla ja jotkut tytöt 10-17 vuosi iässä hoitoon tietyntyyppisten korkea kolesteroli.

Teinityttöjen ottaen atorvastatiinia tulee neuvotella asianmukaisista ehkäisymenetelmää raskauden ehkäisyyn.

Asianmukaiset tutkimuksia ei ole tehty suhteesta iän vaikutuksille amlodipiinin ja atorvastatiinin yhdistelmän geriatrisen väestöstä. Turvallisuutta ja tehoa ei ole varmistettu.

Ei ole olemassa tarkkoja tutkimuksia naisilla määrittämiseksi pikkulasten käyttö voi aiheuttaa vaaraa tätä lääkettä imetyksen aikana. Punnitse mahdolliset hyödyt suhteessa mahdollisiin riskeihin ennen tämän lääkitystä imetyksen.

Vaikka tietyt lääkkeet ei tulisi käyttää yhdessä ollenkaan, muissa tapauksissa kaksi eri lääkkeitä voidaan käyttää yhdessä, vaikka vuorovaikutus voi tapahtua. Näissä tapauksissa lääkäri saattaa haluta muuttaa annosta, tai muut varotoimenpiteet voi olla tarpeen. Kun käytät tätä lääkettä, on erityisen tärkeää, että terveydenhuollon ammattilainen tietää, jos käytät jotakin seuraavista lääkkeistä. Seuraavia yhteisvaikutuksia on valittu sen perusteella, niiden potentiaalinen merkitys ja eivät välttämättä kaiken kattava.

Käyttämällä tätä lääkettä on jokin seuraavista lääkkeistä ei ole suositeltavaa. Lääkäri voi päättää olla sinua hoitaa tämän lääkityksen tai muuttaa joitakin muita lääkkeitä otat.

Käyttämällä tätä lääkettä on jokin seuraavista lääkkeistä ei yleensä suositella, mutta voi olla tarpeen joissakin tapauksissa. Jos molemmat lääkkeistä määrää yhdessä, lääkäri voi muuttaa annosta tai kuinka usein käyttää yhtä tai molempia lääkkeitä.

Käyttämällä tätä lääkettä on jokin seuraavista lääkkeet saattavat aiheuttaa lisääntynyt riski tiettyjä haittavaikutuksia, mutta käyttäen sekä lääkkeet saattavat olla paras hoito sinulle. Jos molemmat lääkkeistä määrää yhdessä, lääkäri voi muuttaa annosta tai kuinka usein käyttää yhtä tai molempia lääkkeitä.

Tiettyjä lääkkeitä ei saa käyttää tai aikoihin syö ruokaa tai syö tietyntyyppisten elintarvikkeiden koska yhteisvaikutuksia voi esiintyä. Alkoholin tai tupakan tiettyjen lääkkeiden voi myös aiheuttaa yhteisvaikutuksia esiintyy. Seuraavia yhteisvaikutuksia on valittu sen perusteella, niiden potentiaalinen merkitys ja eivät välttämättä kaiken kattava.

Käyttämällä tätä lääkettä on jokin seuraavista voi aiheuttaa lisääntynyt riski tiettyjen sivuvaikutuksia, mutta voivat olla välttämättömiä tietyissä tapauksissa. Jos sitä käytetään yhdessä, lääkäri voi muuttaa annosta tai kuinka usein käytät tätä lääkettä, tai antaa sinulle erityisiä ohjeita käytöstä elintarvikkeiden, alkoholin tai tupakan.

Läsnäolo muut sairaudet voivat vaikuttaa tämän lääkkeen. Muista kertoa lääkärille, jos sinulla on muita lääketieteellisiä ongelmia, erityisesti

Käytä tätä lääkettä vain lääkärin ohjeiden mukaisesti, vaikka tunnet hyvin ja eivät huomaa mitään rintakipu. Älä käytä enemmän sitä, älä käytä sitä useammin, ja älä käytä sitä pidempään kuin lääkäri määräsi.

Tämä lääke tulee potilaan tiedot insertti. Lue ja noudata ohjeita insertin huolellisesti. Kysy lääkäriltä, ​​jos sinulla on kysymyksiä.

Sen lisäksi, että lääkkeen käytön, hoidon korkean verenpaineen voi sisältää painonhallintaan ja muutos tyyppisiä elintarvikkeita syöt, erityisesti elintarvikkeita runsaasti natriumia (suolaa). Lääkäri kertoo, mitkä näistä ovat tärkeimpiä sinulle. Tarkista lääkäriltä ennen muuttamalla ruokavaliota.

Monilla potilailla, joilla on korkea verenpaine ei huomaa mitään merkkejä ongelma. Itse asiassa monet saattavat tuntea normaalia. On erittäin tärkeää, että otat lääkkeesi tarkasti käyttöohjeiden mukaan ja että pidät tapaamisista lääkäriltä vaikka tuntuu hyvin.

Muista, että tämä lääke ei paranna korkea verenpaine, mutta se auttaa hallitsemaan sitä. Siksi sinun on edelleen otettava se ohjeiden jos aiotaan alentaa verenpainetta ja pitää sitä alas. Saatat joutua ottamaan korkea verenpaine lääke loppuelämän. Jos korkea verenpaine ei hoideta, se voi aiheuttaa vakavia ongelmia, kuten sydämen vajaatoiminta, verisuonisairaus, aivohalvaus tai munuaissairaus.

Tabletti niellään kokonaisena. Älä riko, murskaa tai pureskella. Ota lääke ruoan kanssa tai ilman.

Tämä lääke toimii parhaiten, jos on vakiomäärä veressä. Auttaa pitämään tämän määrän vakiona, älä unohda yhtään annosta ja ottaa lääke samaan aikaan joka päivä.

Tämän lisäksi lääkettä, lääkäri saattaa muuttaa ruokavalio, joka on vähärasvainen, sokeria ja kolesterolia. Huolellisesti noudata lääkärin tilaukset mitään erityistä ruokavaliota.

Älä juo suuria määriä alkoholia atorvastatiinin kanssa. Tämä voi aiheuttaa ei-toivottuja vaikutuksia maksassa.

Kerro lääkärille, jos juot greippimehua. Juominen suuria määriä greippimehu (yli 1,2 litraa päivässä), kun taas lääkkeen saattaa lisätä lihas- ja voi aiheuttaa munuaisvaivoja.

Annos tätä lääkettä on erilainen eri potilaille. Noudata lääkärin määräyksestä tai ohjeet etiketissä. Seuraavat tiedot sisältävät ainoastaan ​​keskimääräistä annosta tätä lääkettä. Jos annos on erilainen, älä muuta sitä, ellei lääkäri käskee tekemään niin.

Määrä lääkettä että otat riippuu vahvuus lääkkeen. Myös annosten lukumäärän otat joka päivä, sallitun ajan annosten välillä, ja aika lääkityksen riippuvat lääketieteellinen ongelma, johon käytät lääkettä.

Jos annos jää tätä lääkettä, ota se mahdollisimman pian. Kuitenkin, jos se on melkein aika ottaa seuraava annos, jätä unohtunut annos väliin ja palaa takaisin normaaliin annosteluaikatauluun. Älä kaksinkertaista annosta.

Älä ota tätä lääkettä, jos se on yli 12 tuntia, koska menetit viimeisen annoksen jälkeen.

Säilytä lääke suljetussa astiassa huoneenlämmössä, lämmöltä, kosteudelta ja suoralta auringonvalolta. Suojaa jäätymiseltä.

Pidä poissa lasten ulottuvilta.

Älä pidä vanhentuneita lääketieteen tai lääketieteen ei enää tarvita.

On tärkeää, että lääkäri tarkistaa edistymistä säännöllisin käyntejä. Näin lääkärisi varmistaa lääkkeen toimii kunnolla alentaa kolesterolia ja triglyseridipitoisuus ja verenpaine, ja päättää, jos tulee jatkaa sitä. Verikokeet saattavat olla tarpeen tarkistaa toivottuja vaikutuksia.

Käyttämällä tätä lääkettä raskauden aikana voi vahingoittaa sikiötä. Käytä tehokasta ehkäisymenetelmää pitää saamasta raskaaksi. Jos uskot raskaaksi lääkkeen käyttö, kerro heti lääkärille.

Soita lääkärille heti, jos sinulla on selittämättömiä lihaskipuja, arkuutta tai heikkoutta. Nämä voivat olla oireita vakava lihaksen ongelmia, kuten myopatiaa tai immuunivälitteistä nekrotisoiva myopatia (IMNM).

Soita heti lääkärille, jos sinulla on tumma virtsa, kuume, lihaskrampit tai kouristukset, lihaskipu tai jäykkyyttä tai epätavallinen väsymys tai heikkous. Nämä voivat olla oireita vakava lihas ongelma nimeltä rabdomyolyysi, joka voi aiheuttaa munuaisvaivoja.

Varmista, että kaikki lääkärin tai hammaslääkärin, joka kohtelee sinua tietää, että käytät tätä lääkettä. Saatat joutua lopettamaan tätä lääkettä, jos sinulla on suuri leikkaus tai vamma.

Huimaus, tai pyörtymistä saattaa myös ilmetä, jos liikunta tai jos sää on kuuma. Raskas hikoilu voi kadota liikaa vettä ja tuloksena alhainen verenpaine. Ole erityisen varovainen harjoituksen aikana tai kuumalla säällä.

Tämä lääke voi pahentaa oireita angina (rintakipu) tai lisätä riskiä sydänkohtaus tietyillä potilailla, joilla on vakava sydän- tai verisuonisairaus. Tarkista lääkäriltä heti, jos sinulla on kipua rintakehässä, joka on huonompi kuin tavallista, hengitysvaikeuksia, pahoinvointia tai oksentelua, kipua tai epämukavuutta sylissäsi, leuan, selkä tai niska, pyörrytystä, tai olet hikoilu.

Jos olet käyttänyt tätä lääkettä säännöllisesti useita viikkoja, älä yhtäkkiä lopeta sitä. Lopettaminen yhtäkkiä voi aiheuttaa rintakipua tai korkea verenpaine palata tai pahentua. Tarkista lääkäriltä paras tapa vähentää asteittain määrää käytät ennen lopettamista kokonaan.

Älä ota muita lääkkeitä, ellei niitä ole keskusteltu lääkärin kanssa. Tämä sisältää reseptiä tai nonprescription (over-the-counter [OTC]) lääkkeet ja kasviperäisten tai vitamiineja.

Yhdessä sen tarvitaan vaikutuksia, lääke voi aiheuttaa joitakin ei-toivottuja vaikutuksia. Vaikka kaikkia näitä haittavaikutuksia saattaa esiintyä, jos niitä ilmenee, ne saattavat vaatia hoitoa.

Tarkista lääkäriltä välittömästi, jos jokin seuraavista haittavaikutuksista ilmenee

Kiireellisten apua välittömästi, jos jokin seuraavista yliannostuksen yhteydessä

Joitakin haittavaikutuksia voi esiintyä, jotka eivät yleensä tarvitse lääkärin hoitoa. Nämä haittavaikutukset voivat pois hoidon aikana kuin kehon sopeutuu lääkettä. Myös terveydenhuollon ammattilainen voi pystyä kertoa keinoja estää tai vähentää joitakin näistä haittavaikutuksista. Tarkista hoitohenkilökunnalle, jos jokin seuraavista haittavaikutuksista edelleen tai ovat haittaavia tai jos sinulla on kysyttävää niistä

Muut haittavaikutus saattaa myös esiintyä joillakin potilailla. Jos havaitset muita vaikutuksia, kysy terveydenhuollon ammattilainen.