bunions tauti

Vaivaisenluu on luinen kuhmu, joka muodostaa yhteisestä juuressa oman isovarvas. Vaivaisenluu lomakkeita kun isovarvas työntää vastaan ​​seuraava varvas, pakottaen nivel isovarpaan saada isompi ja työntää ulos. Iho yli vaivaisenluu saattaa olla punainen ja kipeä.

Yllään tiukka, kapea kengät saattaa aiheuttaa bunions tai voisi tehdä niistä pahempi. Bunions voi myös kehittää seurauksena peritty rakenteellinen vika, stressiä jalka tai sairaus, kuten niveltulehdus.

oireet

Pienemmät bunions (bunionettes) voi myös kehittyä yhteisestä pikku varpaat.

Pullistumia kuhmu ulkopuolelle perustaa oman isovarpaan; Turvotus, punoitus tai arkuus ympäri isovarvas yhteinen; Paksuuntuminen ihon perustaa oman isovarpaan; Corns tai kovettumia – nämä kehittyvät usein silloin, kun ensimmäinen ja toinen varpaat päällekkäin; Pysyvät tai ajoittainen kipu; Rajoitettu liikkuvuus oman isovarpaan

Kun olet vaivaisenluu, sinun isovarvas yhteinen tulee suurennetaan, pakottaa se syrjäyttää vasten muita varpaita. Paine oman isovarvas yhteinen työntää sitä ulospäin yli normaalin profiilin oman jalka.

Oireita on vaivaisenluu sisältävät

Vaikka bunions usein vaadi lääketieteellistä hoitoa, ota yhteyttä lääkäriin tai lääkäri, joka on erikoistunut hoitoon jalka häiriöt (podiatrist tai ortopediset jalka asiantuntija) jos olet

Pysyvät isovarvas tai jalka kipu; Näkyvä kuhmu oman isovarvas yhteinen; Vähentynyt liikkuvuus oman isovarpaan tai jalka; Vaikeuksia löytää kengät, jotka sopivat kunnolla koska vaivaisenluu

Bunions kehittää, kun paineet laakerin ja siirtämällä painoa putoa nivelet ja jänteet jaloissa. Tämä epätasapaino paine tekee isovarvas yhteinen epävakaa, lopulta valamalla osat liitoksen kovaan nuppi että taas on kuin normaali muoto teidän jalka.

Peritty jalka tyyppi; Jalka vammat; Epämuodostumia läsnä syntymän (synnynnäinen)

syyt

Asiantuntijat eri mieltä siitä tiukka, korkeakorkoinen tai liian kapea kengät aiheuttavat bunions vai jalkineet yksinkertaisesti edistää vaivaisenluu kehitystä. Muita syitä ovat

Bunions voi liittyä tiettyjä niveltulehdus, erityisesti inflammatorinen tyyppejä, kuten nivelreuma. Ammatissa että tuo ylimääräistä stressiä jalat tai joka vaatii puet teräväkärkiset kengät voi myös olla syynä.

Nämä tekijät voivat lisätä riskiä bunions

Vaikka ne eivät aina aiheuta ongelmia, bunions ovat pysyviä, ellei kirurgisesti korjattu. Mahdollisia komplikaatioita ovat

Jos sinulla on ongelmia jalat, olet todennäköisesti aloittaa nähdä ensihoidon lääkäri. Ensihoidon lääkäri voi kirjoittaa lähetteen jalka erikoislääkärin (podiatrist tai ortopediset jalka asiantuntija).

Riskitekijät

Jotta suurimman osan ajasta lääkärisi kanssa, valmistelee lista kysymyksiä ennen vierailua. Kysymyksiin voisi kuulua

Korkokengät. Korkkarit pakottaa varpaat eteen, kengät, usein syrjäyttämisen varpaita .; Huonosti istuvat kengät. Ihmiset, jotka kenkiä, jotka ovat liian tiukka, liian kapea tai liian suippo ovat alttiimpia bunions .; Niveltulehdus. Kipu niveltulehdus voi muuttaa tapaa kävellä, mikä sinusta alttiimpi bunions .; Perinnöllisyys. Taipumus kehittää bunions voi olla läsnä, koska perinnöllinen rakenteellinen jalka vika.

komplikaatiot

Älä epäröi kysyä muita kysymyksiä.

Limapussitulehdus. Tämä kivulias tila ilmenee, kun pieni nesteen täyttämä tyynyt (bursae) että tyyny luut, jänteet ja lihakset lähellä niveliä tulehtuvat .; Hammertoe. Epänormaali mutka, joka tapahtuu keskellä niveleen varpaan, yleensä toe vieressä isovarpaan, voi aiheuttaa kipua ja painetta .; Metatarsalgia. Tämä ehto aiheuttaa kipua ja tulehdusta pallo teidän jalka.

Joitakin kysymyksiä lääkäri voi pyytää teitä sisältävät

Mikä aiheuttaa minun jalka ongelmia ?; Onko tämä ehto todennäköisesti tilapäistä tai pysyvää ?; Mitä hoito lähestymistapa suosittelette ?; Olenko ehdokkaana leikkausta? Miksi tai miksi ei?; Ovat ylimääräisiä itsehoitoa vaiheita, jotka voivat auttaa?

Valmistautuminen varaamiseksi

Lääkäri voi tunnistaa vaivaisenluu tarkastelemalla jalka. Katsella isovarvas, kun sitä liikutetaan ylös ja alas auttaa lääkäriä määrittämään, jos liikerataa on rajoitettu. Lääkäri myös etsiä punoitusta tai turvotusta.

Kun fyysinen tentti, röntgensäteilyn oman jalka voi auttaa lääkäriä tunnistamaan syyn vaivaisenluu ja arvostella sen vakavuudesta.

Milloin alkaa ottaa jalka ongelmia ?; Kuinka paljon tuskaa teillä on oma jalka ?; Missä on tuskaa ?; Mitä, jos mitään, tuntuu parantaa oireita ?; Mitä, jos mitään, ilmeisesti pahentaa oireesi ?; Millaisia ​​kenkiä pukeudut?

Hoitovaihtoehdot vaihtelevat vakavuudesta vaivaisenluu ja määrän kipua se aiheuttaa.

Muuttaminen kengät. Wear tilava, mukavat kengät, jotka tarjoavat runsaasti tilaa varpaille .; Täyte ja teippaus tai splinting. Lääkäri voi auttaa nauhan ja pad jalka on normaalissa asennossa. Tämä voi vähentää stressiä vaivaisenluu ja lievittää kipua .; Lääkehoito. Parasetamoli (Parasetamoli, muut), ibuprofeeni (Advil, Motrin IB, muut) tai naprokseeni (Aleve) auttaa hallitsemaan kipua vaivaisenluu. Kortisoni injektioita voi myös olla hyödyllistä .; Shoe insertit. Vuoratut kupit ja kenkä insertit voivat auttaa jakamaan paineen tasaisesti, kun tanssittaa, vähentää oireesi ja estää oman vaivaisenluu pahenemista. Over-the-counter jalkatuet voi tarjota helpotusta joillekin ihmisille, vaikka toiset saattavat vaatia reseptiä ortooseista .; Hakeminen jäätä. Icing oman vaivaisenluu kun olet ollut jalkojen liian kauan voi lievittää kipua ja tulehdusta.

Nonsurgical hoitoja, jotka voivat lievittää kipua ja painetta vaivaisenluu sisältävät

Jos konservatiivinen hoito ei tarjota helpotusta oireita, saatat tarvita leikkausta. Tavoitteena vaivaisenluu leikkaus on lievittää kipua palauttamalla toe oikeaan asentoon.

Irrotus turvoksissa kudoksen ympärillä isovarvas yhteinen; Suoristus oman isovarvas poistamalla osa luun; Realigning pitkä luu välillä takaisin osa jalka ja isovarpaan, suoristamaan poikkeava kulma iso varvas yhteinen; Liittyminen luut hoidettavan yhteisiä pysyvästi

Testit ja diagnoosi

On olemassa useita kirurgisia toimenpiteitä varten bunions, eikä yksi tekniikka on paras kaikkiin ongelmiin.

Levitä nonmedicated vaivaisenluu pad luinen kolahtaa .; Käytä jään kaksi tai kolme kertaa päivässä auttaa vähentämään turvotusta jos vaivaisenluu tulehtuu tai kivulias .; Käytä kenkiä, joissa on laaja, syvä toe box .; Vältä kengät korkokengät yli 2 1/4 tuumaa (5,7 cm).

Kirurgisia toimenpiteitä bunions saattaa liittyä

On mahdollista saatat pystyä kävelemään oman jalka heti vaivaisenluu menettely. Kuitenkin täydellinen toipuminen voi kestää viikoista kuukausiin. Toistumisen estämiseksi, sinun on käytettävä asianmukaista kenkiä talteenoton jälkeen. On epätodennäköistä, että voit käyttää kapeampia kenkiä leikkauksen jälkeen.

Hoidot ja huumeet

Leikkaus ei suositella, ellei vaivaisenluu aiheuttaa sinulle usein kipua tai häiritsee päivittäistä toimintaa. Keskustele lääkärisi kanssa siitä, mitä voit odottaa jälkeen vaivaisenluu leikkauksen.

Nämä vinkit voivat tarjota helpotusta vaivaisenluu

Varmista, että kengät eivät kramppi tai ärsytä varpaat .; Valitse kengät, jossa on laaja toe box – olisi väli kärjen pisin varvas ja lopussa kengän .; Kengät olisi oltava muotoa jalat puristamatta tai painamatta mitään osa jalka .; Vältä pointy pohjantikka kengät.

Lifestyle ja kotiin korjaustoimenpiteitä

Ota yhteyttä lääkäriin, jos kipu jatkuu.

ennaltaehkäisy

Estämään bunions

)