bulimia opas – syyt, oireet ja hoitovaihtoehdot

Mikä se on?

Tärkeimmät ominaisuudet syömishäiriö, bulimia nervosa, ovat; Toistuvat ahmiminen .; Korvaavat käyttäytyminen estää painonnousua .; Liioiteltu uppoutunut kehon muodon ja painon.

oireet

Oireita bulimia ovat; Äärimmäinen huoli kehon painon tai kehon muodon .; Syöminen suuria määriä ruokaa lyhyessä ajassa (ahmiminen), yleensä salaa .; Ahmiminen joka seuraa itseaiheutettu oksentaminen, lääkityksen käyttö (laksatiiveja, diureetteja, peräruiskeet tai peräpuikkoina) tai paasto, rajoittava laihduttaminen tai liiallista käyttöä.

Diagnoosi

Keskeinen ominaisuudet bulimia nervosa ovat ahmiminen ja kiinnostukseen painon tai kehon kuva. Vaikea ahmimiskohtauksia esiintyy säännöllisesti sekä tunne hallinnan menetys. Henkilö suorittaa jalostetut käyttäytyminen, kuten huuhtelu, liikunta tai liiallinen laihduttaminen. Mene lääkäriin, jos tunnet huolissaan tällaisia ​​ajatuksia ja käyttäytymistä kytketty ruokaa ja paino.

Kuinka kauan se kestää?

Bulimia voi kestää jonkin aikaa, esimerkiksi aikana stressiä tai elämän siirtyminen, tai se voi jatkua useita vuosia. Noin neljäsosa yksilöiden bulimia paranevat ilman hoitoa. Hoidon, yli puolet parantamiseksi.

Miten estää tämän terveydentila

Ei ole tiedossa tapa estää bulimia. Hoito voi olla helpompaa, jos ongelma on havaittu aikaisin.

Miten käsitellä tätä terveydentila

Syömishäiriö on monimutkainen yhdistelmä fyysisiä ja emotionaalisia ongelmia. Siksi terveydenhuollon tarjoajat yrittävät järjestää hoitoa, joka voi käsitellä näitä ongelmia kattavasti.

Kun vierailla lääkäri

Ota yhteys terveydenhuollon ammattilainen (lääkäri, ohjaaja, psykiatri), jos on oireita bulimia. Jos et tuntuu mahdolliselta, puhua luotettava ystävä tai perheenjäsen about your huolenaiheita ja pyytää heitä ottamaan yhteyttä joku sinulle.

Ennuste

Monet ihmiset bulimia takaisin, varsinkin jos niiden tilaa hoidetaan varhain. Toisin kuin potilailla, joilla on anoreksia nervosa, potilailla, joilla on bulimia ovat paljon vähemmän todennäköisesti vaativat sairaalahoitoa. Pitkäaikaisissa seurantatutkimuksissa, peräti 70 prosenttia ihmisistä, joilla tämä häiriö täysin lopettaa joilla bulimia oireita. Jotkut eivät jatkaa taistelua syöminen ongelmia eriasteisia.