bulimia nervosa tauti

Bulimia (boo-LEE-me-uh) nervosa, yleisesti kutsutaan bulimia, on vakava, mahdollisesti hengenvaarallinen syömishäiriö. Henkilöt, joilla on bulimia voi salaa humalahakuinen – syövät suuria määriä ruokaa – ja sitten Purge, yrittää päästä eroon ylimääräisiä kaloreita epäterveellinen tavalla. Esimerkiksi joku bulimia voi pakottaa oksentelua tai harjoittaa liiallinen liikunta. Joskus ihmiset puhdistaa syötyään vain pieni välipala tai normaalikokoisen aterian.

Bulimia voidaan luokitella kahdella tavalla

syyt

Kuitenkin nämä ongelmat ovat usein päällekkäisiä, ja pyrkimys eroon itse ylimääräisiä kaloreita on yleensä kutsutaan huuhtelua, ei väliä mitä menetelmää.

Huuhtelua bulimia. Säännöllisesti itse oksentamaan tai väärinkäytöstä laksatiiveja, diureetteja tai Peräruiskeet jälkeen bingeing .; Nonpurging bulimia. Voit käyttää muita menetelmiä Irrottautukaa kaloreita ja estää painonnousua, kuten paasto, tiukka laihduttaminen tai liiallista käyttöä.

Jos sinulla on bulimia, olet todennäköisesti uppoutunut oman painon ja kehon muodon. Voit arvioida itse vakavasti ja ankarasti itsensä koettu puutteita. Koska se liittyy minäkuvaan – eikä vain ruokaa – bulimia voi olla vaikea voittaa. Mutta tehokas hoito voi auttaa sinua tuntemaan paremmin itsestäsi, painottaa terveiden malleja ja kääntää vakavia komplikaatioita.

Bulimia merkkejä ja oireita voivat olla

Jos sinulla on bulimia oireita, hakea lääkärin apua mahdollisimman pian. Hoitamattomana bulimia voi vakavasti vaikuttaa oman terveyden.

Koska uppoutunut kehon muodon ja painon mukaan; Elävät pelossa lihoo; Tunne, että et voi ohjata ruokakäyttäytymiseen; Syöminen kunnes pisteen epämukavuutta tai kipua; Syö paljon enemmän ruokaa humalahakuinen episodi kuin normaalissa ateria tai välipala; Pakottaa itse oksentaa tai käyttää liikaa, jottei lihoo jälkeen bingeing; Väärinkäyttäjät laksatiiveja, diureetteja tai Peräruiskeet ruokailun jälkeen; Rajoittaminen kaloria tai välttää tiettyjä ruokia välillä binges; Käyttämällä ravintolisiä tai kasviperäisten tuotteiden kohtuuttoman laihtuminen

Puhu ensisijainen hoidon tarjoajalle tai mielenterveyden tarjoaja oman bulimia oireet ja tunteita. Jos olet haluton hakeutuvat hoitoon, uskoutua joku, mitä olet käymässä läpi, onko se ystävä tai rakastettusi, opettaja, uskon johtaja tai joku muu luotat. Hän voi auttaa ottaa ensimmäisen askeleen päästä onnistuneen bulimia hoitoa.

Jatkuvasti huolestuttavia tai valittavat lihavuudesta; Ottaa vääristynyt, liian negatiivinen elin kuva; Toistuvasti syöminen epätavallisen suuria määriä ruokaa yhdellä istumalla, etenkin elintarvikkeet henkilö yleensä välttää; Ei halua syödä julkisella tai toisten edessä; Menossa vessaan heti syömisen tai aterian yhteydessä; Kuntoilu liikaa; Ottaa haavaumat, arvet tai kovettumia sormille tai käsissä; Ottaa vaurioituneet hampaat ja ikenet

Riskitekijät

Jos luulet rakastettusi voi olla oireita bulimia, on avointa ja rehellistä keskustelua huolenaiheita. Et voi pakottaa joku hakemaan ammattiapua, mutta voit tarjota kannustusta ja tukea. Voit myös auttaa löytämään pätevä lääkäri tai mielenterveyden tarjoaja, tehdä ajanvarauksen, ja jopa tarjota lähteä mukaan.

Koska useimmat ihmiset bulimia ovat normaali paino tai hieman ylipainoinen, se ei voi olla ilmeistä muille, että jotain on vialla. Punaisia ​​lippuja, että perhe ja ystävät voivat huomata sisältää

Tarkka syy bulimia on tuntematon. On monia tekijöitä, jotka voivat olla rooli kehitettäessä syömishäiriöt, kuten biologiaa, henkistä terveyttä, yhteiskunnallisiin odotuksiin ja muita asioita.

Tekijöitä, jotka lisäävät riskiä bulimia voi sisältyä

Bulimia saattaa aiheuttaa lukuisia vakavia ja jopa hengenvaarallisia komplikaatioita. Mahdollisia komplikaatioita ovat

komplikaatiot

Jos lääkäri epäilee sinulla on bulimia, hän toimii yleensä

On naisia. Tytöt ja naiset ovat todennäköisemmin bulimia kuin pojat ja miehet ovat .; Ikä. Bulimia alkaa usein myöhään teini tai varhaisessa aikuisiässä .; Biologia. Ihmiset, joilla on ensimmäisen asteen sukulaiset (sisarukset, vanhemmat tai lapset) syömishäiriö saattaa olla todennäköisesti kehittää syömishäiriö, mikä viittaa mahdolliseen geneettinen yhteys. On myös mahdollista, että puute aivojen serotoniini voi olla merkitystä. Ja ylipaino kuin lapsi tai teini-ikäinen voi lisätä riskiä .; Psykologisia ja emotionaalisia kysymyksiä. Psykologisia ja emotionaalisia ongelmia, kuten ahdistuneisuushäiriö tai heikko itsetunto, voi edistää syömishäiriöihin. Laukaisee bingeing voi kuulua stressi, huono body minäkuva, ruoka, rajoittava laihduttaminen tai tylsyydestä. Joissakin tapauksissa, traumaattisten tapahtumien ja ympäristön stressi voi olla vaikuttaneet tekijät .; Media ja yhteiskunnallinen paine. Tiedotusvälineet, kuten TV ja muotilehtiä, usein niissä paraati laiha malleja ja toimijoita. Nämä kuvat näyttävät rinnastaa ohuus menestystä ja suosiota. Mutta onko media kuvastavat yksinomaan sosiaalisia arvoja tai oikeastaan ​​ajaa ne ole selvää .; Urheilu, työ tai taiteellisen paineita. Urheilijat, näyttelijät, tanssijat ja mallit ovat suurempi riski syömishäiriöihin. Valmentajat ja vanhemmat voivat vahingossa nostaa riskiä kannustamalla nuorten urheilijoiden laihtua, ylläpitää keveys ja rajoittaa syöminen parantaa suorituskykyä.

Diagnoosi

Lääkäri voi myös pyytää lisätestejä auttaa paikantamaan diagnoosin, sulkea pois lääkärin syitä painon muutoksia ja tarkista, onko liittyvät komplikaatiot.

Kuivuminen, mikä voi johtaa suuriin lääketieteellisiä ongelmia, kuten munuaisten vajaatoiminta; Sydänvaivoja, kuten sydämen rytmihäiriöitä tai sydämen vajaatoiminta; Vaikea karies ja iensairauksien; Ei lainkaan tai epäsäännöllisiksi naisilla; Ruoansulatuskanavan ongelmia, ja mahdollisesti riippuvuutta laksatiiveja on suoliston liikkeitä; Ahdistus ja masennus; Väärinkäyttö alkoholin tai huumeiden; Itsemurha

Jotta diagnoosi bulimia, Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders (DSM-5), julkaissut American Psychiatric Association, luettelee nämä kohdat

Täydellinen fyysinen tentti; Veren ja virtsan testejä; Psykologinen arviointi, mukaan lukien keskustelu ruokailutottumuksiaan ja suhtautuminen elintarvikkeiden

hoito

Vakavuus bulimia määräytyy monta kertaa viikossa, että olet puhdistaa.

Vaikka et täytä kaikkia näitä kriteerejä, voit silti olla syömishäiriö. Älä yritä diagnosoida itse – saada ammattiapua, jos jokin syömishäiriö oireita.

Sinä toistuvasti on jaksot syömisen epänormaalin suuri määrä ruokaa – enemmän kuin useimmat ihmiset syövät samalla aikaa ja samanlaisissa olosuhteissa, esimerkiksi kahden tunnin ajanjakson; Tuntuu puuttuvan valvonnan aikana bingeing, kuten kuinka paljon syöt ja onko voit lopettaa syömisen; Sinä eroon ylimääräiset kalorit välillä bingeing välttää painonnousua oksentelu, liiallinen liikunta, paasto, tai väärin laksatiiveja, diureetteja tai muita lääkkeitä; Sinä humalahakuisen ja purge vähintään kerran viikossa vähintään kolme kuukautta; Kehon muodon ja painon vaikuttaa tunteet itsetunnon liikaa; Sinulla ei ole anoreksia, syömishäiriö erittäin rajoittavia syöminen käyttäytymistä

Kun olet bulimia, ehkä useita erilaisia ​​hoito, vaikka yhdistämällä psykoterapian kanssa masennuslääkkeet voivat olla tehokkain voittamiseksi häiriö.

Kognitiivinen käyttäytymisterapia auttaa tunnistamaan epäterveellistä, negatiivisia uskomuksia ja käyttäytymismalleja ja korvata ne terveitä, positiivisia; Perhe-pohjainen terapia auttaa vanhempia puuttua lopettamaan teini epäterveellinen syöminen käyttäytymistä, sitten auttaa teini takaisin hallintaansa oman syöminen, ja lopuksi auttaa perhettä käsitellä ongelmia, bulimia voi olla teini kehitystä ja perhettä ; Ihmissuhteet psykoterapia, jossa käsitellään vaikeuksia oman läheisissä suhteissa, auttaa parantamaan viestintää ja ongelmanratkaisutaitoja

Hoito edellyttää yleensä joukkue lähestymistapaa, johon kuuluu sinulle, perheellesi, ensihoidon lääkärin tai muun terveydenhuollon tarjoaja sekä mielenterveyden tarjoaja ja ravitsemusterapeutin hoitoon perehtyneen syömishäiriöt. Saatat olla palveluohjaajaan koordinoida oman hoidon.

Tässä tarkastellaan bulimia hoitovaihtoehtoja ja näkökohdat.

Oireesi, jopa ne, jotka voivat tuntua liity syy varaamiseksi; Key henkilökohtaisia ​​tietoja, mukaan lukien suuria rasituksia ja viime elämä muuttuu; Kaikki lääkkeet, yrtit, vitamiinit tai muita lisiä olet ottaen, ja niiden annosta; Kysymykset kysyä lääkäriltä, ​​joten voit tehdä suurimman osan ajasta yhdessä

Vaihtoehtoinen lääke

Psykoterapia, joka tunnetaan myös nimellä talk hoito tai psyykkistä, liittyy keskustelemme bulimia ja siihen liittyviä kysymyksiä mielenterveyden tarjoaja. Todisteet osoittavat, että nämä tyypit psykoterapia auttaa parantamaan oireita bulimia

Millaisia ​​testejä tarvitsen? Tee nämä testit vaadi erityisiä valmistelua ?; Mitä hoitoja, ja joka teillä suositella ?; Onko yleinen vaihtoehto lääke olet määrättäessä minua ?; Miten hoito vaikuttaa minun paino ?; Näkyykö alkamis- uudelleen ?; Onko esitteitä tai muissa painotuotteissa voin olla? Mitä sivustot suosittelette?

Pyydä mielenterveyden tarjoaja, joka psykoterapia hän käyttää ja mitä todisteita on olemassa, joka osoittaa sen hyötyä hoidettaessa bulimia.

Masennuslääkkeet voivat auttaa vähentämään oireita bulimia, kun sitä käytetään yhdessä psykoterapian. Ainoa masennuslääkkeen nimenomaan hyväksynyt Food and Drug Administration hoitoon bulimia on fluoksetiini (Prozac), eräänlainen selektiivinen serotoniinin takaisinoton estäjä (SSRI), jotka voivat auttaa vaikka et ole masentunut.

Valmistautuminen tapaamisesta

Ravitsemusterapeutit ja muut terveydenhuollon tarjoajat voivat suunnitella syöminen suunnitelma auttaa sinua saavuttamaan terveen painon, tavanomaisesta ravinnosta ja hyvä ravinto. Jos sinulla on bulimia, saatat hyötyä lääketieteellisesti valvottu painonpudotusohjelmaa.

Bulimia voidaan yleensä hoitaa ulkopuolella sairaalan. Mutta jos sinulla on vakava muoto ja vakavia terveydellisiä komplikaatioita, saatat tarvita sairaalahoitoa. Jotkin syömishäiriö ohjelmat voivat tarjota hoitopäivän sijaan sairaalahoidon.

Kuinka kauan olet ollut huolissaan oman painon ?; Harrastatko liikuntaa? Jos näin on, kuinka usein ?; Oletko löytänyt mitään muuta tapaa laihtua ?; Onko teillä mitään fyysisiä oireita ?; Oletko koskaan oksentanut koska olit epämiellyttävän täynnä ?; Oletko koskaan ottanut lääkkeitä laihtuminen ?; Luuletko ruokaa usein ?; Oletko koskaan syödä salassa ?; Onko joku perheenjäsenten koskaan ollut oireita syömishäiriö, tai on jokin todettu syömishäiriö?

Lifestyle ja kotiin korjaustoimenpiteitä

Vaikka useimmat ihmiset bulimia eivät toipua, joidenkin mielestä, että oireet eivät katoa kokonaan. Jaksot bingeing ja puhdistamiseen voi tulla ja mennä läpi vuoden, riippuen elämän olosuhteiden, kuten toistumisen aikoina korkea stressiä.

Selviytyminen ja tuki

Jos huomaat takaisin humalahakuinen tyhjennysjaksoa, “booster” istuntojen kanssa terveydenhuollon tarjoajat voivat auttaa selviämään kriisistä ennen syömishäiriö kierukoiksi käsistä uudelleen. Oppiminen positiivinen tapoja selvitä, luoda terve suhteita ja hallita stressi voi estää uusiutumisen.

Ravintolisät ja kasviperäisiä tuotteita, joiden tarkoituksena on tukahduttaa ruokahalua tai tuen laihtuminen voi väärinkäyttää ihmiset syömishäiriöitä. Painonlasku täydentää tai yrttejä voi olla vakavia sivuvaikutuksia ja vaarallisesti vuorovaikutuksessa muiden lääkkeiden. Jos käytät ravintolisiä tai yrttejä, keskustella mahdollisista riskeistä lääkärin kanssa.

Seuraavassa on joitakin tietoja, joiden avulla saat valmiina nimittämistä, ja mitä odottaa lääkäriltä tai muu terveydenhuollon tarjoaja.

ennaltaehkäisy

Ennen nimittämistä, tehdä luettelo

Kysy perheenjäsen tai ystävä mukaasi, jos mahdollista. Joku, joka liittyy muistat jotain, olet jäänyt tai unohtunut. Perheenjäsen voi myös voitava antaa lääkärille tarkempi käsitys kodin elämää.

Lue lisää Bulimia nervosa

Lisää Bulimia nervosa

Joitakin kysymyksiä kysyä lääkäriltä tai muu terveydenhuollon tarjoaja kuuluu

Älä epäröi kysyä lisää kysymyksiä varaamiseksi.

Lääkäri tai muu terveydenhuollon tarjoaja todennäköisesti kysyä useita kysymyksiä, kuten

Lääkäri lisäkysymyksiä perustuu omaan vastauksia, oireet ja tarpeet.

Vaikka et voi hoitaa bulimia oman lisäksi ammattikäyttöön, seuraa näitä itsehoito vinkkejä bulimia

Voi olla vaikea selviytyä bulimia, kun olet osuma ristiriitaisia ​​viestejä median, kulttuurin, valmentajat, perhe, ja ehkä omia ystäviä tai ikäisensä. Joten miten selvitä sairaus, joka voi olla tappava, kun olet myös saada viestejä, jotka on ohut on merkki menestyksestä?

Jos sinulla on bulimia, sinun ja perheesi voi löytää tukea ryhmien hyödyllistä rohkaisua, toivoa ja neuvoja selviytymistä. Ryhmän jäsenet voivat todella ymmärtää, mitä olet käymässä läpi, koska he ovat olleet siellä. Kysy lääkäriltä, ​​jos hän tietää ryhmän omalla alueella.

Jos olet vanhempi joku bulimia, voit syyttää itseäsi lapsesi syömishäiriö. Mutta syömishäiriöt on monia syitä, ja vanhemmuuden tyyli ei pidetä ensisijainen syy. On parasta keskittyä siihen, miten voit auttaa lasta nyt.

Pysykää hoitosuunnitelman. Älä ohita terapia istuntoihin ja yritä eksy aterian suunnitelmia, vaikka ne olet epämukavaksi .; Lisätietoja bulimia. Opetus tilasi voi valtuuttaa voit ja motivoivat sinua kiinni hoitosuunnitelmaasi .; Hanki oikea ravinto. Jos et syö hyvin tai olet usein huuhtelua, on todennäköistä, elimistö ei saada kaikki ravintoaineet se tarvitsee. Syöminen säännöllisesti eikä rajoittamalla ruoan saanti on ensimmäinen askel voittamisessa bulimia. Keskustele lääkärin asianmukainen vitamiineja ja kivennäisaineita .; Pysyä yhteydessä. Älä eristää itseäsi huolehtiva perheenjäseniä ja ystäviä, jotka haluavat nähdä saat terve. Ymmärtämään, että he ovat paras etu mielessään ja vaaliminen, huolehtiva suhteet ovat terveellistä sinulle .; Ole kiltti itsellesi. Vastusta voimakasta halua painaa itse tai tarkistaa itseäsi peilistä usein. Nämä voivat tehdä vain ruokkivat ajaa säilyttää epäterveellisiä tapoja .; Ole varovainen liikunnan. Kerro terveydenhuollon tarjoaja millaista liikuntaa, jos lainkaan, on sopiva sinulle, varsinkin jos käyttää liikaa polttaa jälkeiseen humalahakuinen kaloria.

Tässä muutamia ehdotuksia tukemiseen lapselle

Muista, että syömishäiriöt vaikuttavat koko perhe, ja sinun täytyy pitää huolta itsestäsi, too. Jos tuntuu, että et selviytyä hyvin teini sairaus, saatat hyötyä ammatillinen neuvonta. Tai kysy lääkäriltäsi noin tukiryhmiä lasten vanhemmille syömishäiriöitä.

Muistuttaa itse mitä terveellinen paino on kehosta .; Vastusta kiusausta ruokavaliota tai jätä aterioita, jotka voivat laukaista ahmiminen .; Älä verkkosivustoille puoltavat tai kirkastaa syömishäiriöt .; Tunnista hankalia tilanteita, jotka ovat todennäköisesti laukaista ajatuksia tai käyttäytymismalleja, jotka voivat edistää oman bulimia ja kehittää suunnitelma niiden käsittelemiseksi .; On suunnitelma paikallaan selviytyä ahdistusta takaiskuja .; Etsi myönteisiä roolimalleja, jotka voivat auttaa lisäämään itsetuntoa .; Etsi miellyttävä harrastukset, jotka voivat auttaa häiritä sinua ajatuksia bingeing ja huuhtelua .; Rakenna itsetunto antamalla anteeksi itse keskittyen positiivinen, ja antaa itsellesi luottoa ja kannustusta.

Vaikka ei ole varma tapa estää bulimia, voit ohjata jonkun kohti terveellisempiä käyttäytyminen ja ammattikäyttöön ennen kuin tilanne pahenee. Näin voit auttaa

Oireet ja hoito

1

Pyydä lastasi mitä voi tehdä auttaakseen. Esimerkiksi kysy jos lapsesi haluaa sinun suunnitella perheen parissa aterioiden jälkeen vähentää kiusausta puhdistaa .; Kuunnella. Anna lapsen ilmaista tunteita .; Aikataulu säännöllinen perhe ruoka-ajoista. Syöminen rutiini aikoina on tärkeää vähentää ahmiminen .; Anna teini tietää huolia teillä. Mutta tähän ilman saattamista syyttää.

 1

Foster ja vahvistamaan terveen kehon kuvan lapsesi, riippumatta heidän tai -muotoon .; Keskustele lastenlääkäri. Lastenlääkärit voi olla hyvät mahdollisuudet tunnistaa varhaiset viitteet syömishäiriö ja auttaa estämään sen kehitystä .; Jos huomaat sukulainen tai ystävä, joka näyttää olevan ruoan kysymyksiä, jotka voivat johtaa tai ilmoittaa syömishäiriö, harkitse kannustavasti puhuu henkilö näistä asioista ja kysy, miten voit auttaa.

)