brentuximab laskimoon

John Cunningham (JC) virusinfektio johtaa progressiivinen multifokaalinen leukoenkefalopatia (PML) ja kuolema voi esiintyä potilailla, jotka saavat brentuximab vedotin.

Käyttää brentuximab

Terapeuttinen luokka: Antineoplastiset Agent

Farmakologiset Luokka: Vasta Drug Konjugaatti

Brentuximab injektio käytetään myös potilailla, joilla on systeeminen anaplastinen suuri solujen lymfooma. Sitä käytetään, kun vähintään yksi muu hoito syöpälääkkeiden annettiin ja ei toiminut hyvin.

Brentuximab häiritsee syöpäsolujen kasvua, jotka sitten tuhotaan elin. Koska kasvun normaalin kehon solut, voidaan myös vaikuttaa brentuximab, muut vaikutukset myös esiintyä. Jotkut näistä voivat olla vakavia ja on ilmoitettava lääkärille. Muut vaikutukset, kuten ihottumaa, ei voi olla vakava, mutta voi aiheuttaa huolta. Jotkut vaikutukset eivät esiinny vasta kuukausia tai vuosia sen jälkeen, kun lääkettä käytetään.

brentuximab on annettava ainoastaan ​​tai valvonnassa lääkärille.

Päättäessään käyttää lääkettä, riskit lääkkeen ottamisen on punnittava hyvää se tekee. Tämä on päätös, sinä ja lääkäri arvioi. Sillä brentuximab seuraavat olisi harkittava

Kerro lääkärille, jos olet joskus ollut epätavallista tai allerginen reaktio brentuximab tai muita lääkkeitä. Kerro myös hoitohenkilökunnalle, jos sinulla on muita tyyppisiä allergiat, kuten elintarvikkeisiin, väriaineita, säilöntäaineita tai eläimiä. Ei-reseptilääkkeet, lue etiketti tai pakkauksessa ainekset varovasti.

Ennen brentuximab

Asianmukaiset tutkimuksia ei ole tehty suhteesta iän vaikutuksille brentuximab injektion lapsiväestössä. Turvallisuutta ja tehoa ei ole varmistettu.

Asianmukaiset tutkimuksia ei ole tehty suhteesta iän vaikutuksille brentuximab injektiona geriatrisen väestöstä. Turvallisuutta ja tehoa ei ole varmistettu.

Ei ole olemassa tarkkoja tutkimuksia naisilla määrittämiseksi pikkulasten käyttö voi aiheuttaa vaaraa tätä lääkettä imetyksen aikana. Punnitse mahdolliset hyödyt suhteessa mahdollisiin riskeihin ennen tämän lääkitystä imetyksen.

Vaikka tietyt lääkkeet ei tulisi käyttää yhdessä ollenkaan, muissa tapauksissa kaksi eri lääkkeitä voidaan käyttää yhdessä, vaikka vuorovaikutus voi tapahtua. Näissä tapauksissa lääkäri saattaa haluta muuttaa annosta, tai muut varotoimenpiteet voi olla tarpeen. Kun saat brentuximab, on erityisen tärkeää, että terveydenhuollon ammattilainen tietää, jos käytät jotakin seuraavista lääkkeistä. Seuraavia yhteisvaikutuksia on valittu sen perusteella, niiden potentiaalinen merkitys ja eivät välttämättä kaiken kattava.

Käyttämällä brentuximab tahansa seuraavista lääkkeistä ei ole suositeltavaa. Lääkäri voi päättää olla sinua hoitaa tämän lääkityksen tai muuttaa joitakin muita lääkkeitä otat.

Käyttämällä brentuximab tahansa seuraavista lääkkeistä ei yleensä suositella, mutta voi olla tarpeen joissakin tapauksissa. Jos molemmat lääkkeistä määrää yhdessä, lääkäri voi muuttaa annosta tai kuinka usein käyttää yhtä tai molempia lääkkeitä.

Tiettyjä lääkkeitä ei saa käyttää tai aikoihin syö ruokaa tai syö tietyntyyppisten elintarvikkeiden koska yhteisvaikutuksia voi esiintyä. Alkoholin tai tupakan tiettyjen lääkkeiden voi myös aiheuttaa yhteisvaikutuksia esiintyy. Seuraavia yhteisvaikutuksia on valittu sen perusteella, niiden potentiaalinen merkitys ja eivät välttämättä kaiken kattava.

Käyttäen brentuximab, joilla on jokin seuraavista ei yleensä suositella, mutta voivat olla välttämättömiä joissakin tapauksissa. Jos sitä käytetään yhdessä, lääkäri voi muuttaa annosta tai kuinka usein käytät brentuximab, tai antaa sinulle erityisiä ohjeita käytöstä elintarvikkeiden, alkoholin tai tupakan.

Läsnäolo muut sairaudet voivat vaikuttaa käytön brentuximab. Muista kertoa lääkärille, jos sinulla on muita lääketieteellisiä ongelmia, erityisesti

Ennen kuin saivat brentuximab, varmista, että ymmärrät kaikki riskit ja hyödyt. On tärkeää, että voit työskennellä tiiviisti lääkärisi hoidon aikana.

Saat brentuximab kun olet sairaalassa tai syövän hoitoon keskus. Hoitaja tai muu koulutettu terveydenhuollon ammattilainen antaa sinulle brentuximab. brentuximab annetaan neulan läpi sijoitetaan laskimoon.

brentuximab on annettava hitaasti, joten neula pysyy paikallaan 30 minuuttia. Se annetaan tavallisesti 3 viikon välein, kunnes tilasi paranee. Voit myös saada lääkkeitä (esim parasetamoli, steroidi lääkkeet) auttaa estämään mahdollisia allergisia reaktioita injektion.

On erittäin tärkeää, että lääkäri tarkistaa edistymistä säännöllisin käyntejä varmistaa, että brentuximab toimii oikein. Verikokeet saattavat olla tarpeen tarkistaa toivottuja vaikutuksia.

Käyttämällä brentuximab raskauden aikana voi vahingoittaa sikiötä. Käytä tehokasta ehkäisymenetelmää pitää saamasta raskaaksi. Jos uskot raskaaksi käyttäen brentuximab, kerro heti lääkärille.

Älä käytä brentuximab yhdessä bleomysiinin (Blenoxane®). Käyttämällä näitä lääkkeitä yhdessä voivat aiheuttaa vakavia haittavaikutuksia, kuten yskää tai levoton hengitys.

Tarkista lääkäriltä heti, jos olet ottaa polttava, puutumista, pistelyä, tai kivulias tunnetta käsivarsissa, kädet, jalat, tai jalat. Nämä voivat olla oireita niin kutsuttu perifeerinen neuropatia.

brentuximab voi aiheuttaa vakavan haittavaikutuksen, infuusioreaktio. Tämä voi olla hengenvaarallinen ja vaatii välitöntä lääkärin hoitoa. Kerro lääkärille tai hoitajalle heti, jos sinulla on kuumetta, vilunväristykset, hengitysvaikeuksia, huimaus, pyörtyminen, tai rintakipua muutaman tunnin kuluttua saat sen.

brentuximab voi aiheuttaa vakavia allerginen reaktio nimeltä anafylaksia. Anafylaksia voivat olla hengenvaarallisia ja vaatii välitöntä lääkärin hoitoa. Soita lääkärille heti, jos sinulla on ihottumaa, kutinaa, käheys, hengitysvaikeudet, vaikeuksia niellä, tai turvotusta käsien, kasvojen tai suun kun saat brentuximab.

Oikea käyttö brentuximab

Tarkista lääkäriltä, ​​jos havaitset merkkejä kuume, vilunväristykset, kurkkukipu tai kivulias virtsaaminen. Nämä voivat olla oireita tartunnan johtuva alhainen valkosolujen.

Tarkista lääkäriltä heti, jos sinulla on kipua tai arkuus ylä vatsassa, vaalea uloste, tumma virtsa, ruokahaluttomuus, pahoinvointi, oksentelu, tai keltainen silmien tai ihon. Nämä voivat olla oireita vaikea maksasairaus.

brentuximab voi aiheuttaa vakavia allergisia reaktioita kutsutaan tuumorilyysisyndrooma (TLS). Lääkäri voi määrätä lääkettä estämään tämän. Soita heti lääkärille, jos sinulla on lasku tai muutos virtsan määrä, nivelkipu, jäykkyys tai turvotus, alaselässä, sivu- tai vatsakipu, nopea painonnousu, jalkojen turvotus tai sääret, tai epätavallinen väsymys tai heikkous.

Vakavia ihoreaktioita voi esiintyä hoidon aikana brentuximab. Tarkista lääkäriltä heti, jos olet rakkuloita, kuorinta, tai irtoaminen ihoa, punainen ihovaurioita, vaikea akne tai ihottuma, haavaumat tai haavaumia iholla, tai kuume tai vilunväreet, kun käytät brentuximab.

brentuximab voi aiheuttaa harvinaisen ja vakavan aivotulehdus nimeltä progressiivinen multifokaalinen leukoenkefalopatia (PML). Keskustele lääkärin eduista käyttäen brentuximab ja riski tämän tartunnan. Tarkista lääkäriltä heti, jos sinulla on useampi kuin yksi näistä oireista: näköhäiriöt, koordinaatiokyvyn menetys, kömpelyys, muistin heikkeneminen, vaikea puhua tai ymmärtää, mitä muut sanovat, ja heikkous jaloissa.

brentuximab voi aiheuttaa uusia tai pahenevia keuhko-ongelmia. Kerro lääkärille heti, jos sinulla on yskää tai hengitysvaikeuksia saatuaan brentuximab.

Älä ota muita lääkkeitä, ellei niitä ole keskusteltu lääkärin kanssa. Tämä sisältää reseptiä tai nonprescription (over-the-counter [OTC]) lääkkeet ja kasviperäisten tai vitamiineja.

Yhdessä sen tarvitaan vaikutuksia, lääke voi aiheuttaa joitakin ei-toivottuja vaikutuksia. Vaikka kaikkia näitä haittavaikutuksia saattaa esiintyä, jos niitä ilmenee, ne saattavat vaatia hoitoa.

Varotoimet Vaikka käyttäminen brentuximab

Tarkista lääkäriltä tai hoitajalle välittömästi, jos jokin seuraavista haittavaikutuksista ilmenee

Joitakin haittavaikutuksia voi esiintyä, jotka eivät yleensä tarvitse lääkärin hoitoa. Nämä haittavaikutukset voivat pois hoidon aikana kuin kehon sopeutuu lääkettä. Myös terveydenhuollon ammattilainen voi pystyä kertoa keinoja estää tai vähentää joitakin näistä haittavaikutuksista. Tarkista hoitohenkilökunnalle, jos jokin seuraavista haittavaikutuksista edelleen tai ovat haittaavia tai jos sinulla on kysyttävää niistä

Muut haittavaikutus saattaa myös esiintyä joillakin potilailla. Jos havaitset muita vaikutuksia, kysy terveydenhuollon ammattilainen.

Saatavuus Rx Reseptilääke

Raskaus Luokka D positiivinen todiste riski

brentuximab Side Effects

brentuximab

CSA Aikataulu N Ei hallitusti huume

Hyväksyntähistoria Kalenteri Drug historiaa FDA

Lymfooma prednisoni, metotreksaatti, deksametasoni, Decadron, Revlimid, kortisoni, doksorubisiini, Deltasone, adriamysiinin, Velcade, Imbruvica

Hodgkinin lymfooma syklofosfamidi, doksorubisiini, Cytoxan, Opdivo, nivolumab, vinkristiini, etoposidi, adriamysiinin, bleomysiini, klorambusiili, karmustiini, dakarbatsiinilla