botulismi

Botulismi on harvinainen, mutta vakava tila aiheuttaman toksiinien -bakteerin Clostridium botulinum.

Kolme yhteistä muotoja botulismi ovat

elintarvikeperäinen botulismi

Kaikenlaiset botulismi voi olla kohtalokas ja pidetään hätätilanteissa.

haavabotulismi

Merkit ja oireet elintarvikkeiden välityksellä botulismi tyypillisesti alkaa välillä 12 ja 36 tuntia sen jälkeen, kun toksiini joutuu kehon. Mutta alusta oireet voivat vaihdella muutamasta tunnista useisiin päiviin, riippuen määrästä toksiinia niellään. Merkkejä ja oireita elintarvikeperäisten botulismi sisältävät

imeväisbotulismin

Useimmat ihmiset, jotka kehittävät haavabotulismi suonensisäisiä huumeita useita kertoja päivässä, joten on vaikea tietää varmasti, miten kauan kestää merkkejä ja oireita kehittyä, kun toksiini tulee kehon. Haavabotulismi merkkejä ja oireita ovat

Kun lääkäriin

Jos imeväisbotulismin liittyy elintarvikkeiden, kuten hunaja, ongelmat alkavat yleensä 18 ja 36 tunnin kuluttua toksiini siirtyy vauvan ruumis. Merkkejä ja oireita ovat

Tietyt oireet eivät yleensä esiinny kanssa botulismi. Esimerkiksi botulismi ei yleensä nostaa verenpainetta tai sydämen sykettä, tai aiheuttaa kuumetta tai sekavuutta. Kuitenkin joskus, haavabotulismi voi aiheuttaa kuumetta.

Hakeuduttava välittömästi lääkärin hoitoon, jos epäilet, että sinulla on botulismi. Varhainen hoito parantaa selviytymismahdollisuuksia, ja vähentää riskiä komplikaatioita.

Etsitään sairaanhoidon välittömästi voi myös varoitetaan terveysviranomaisia. Niitä voidaan sitten pystyä pitämään muut ihmiset syövät saastunutta ruokaa.

Vauvat saavat imeväisbotulismin kun kuluttaa bakteeri-itiöitä, jotka sitten kasvavat ja lisääntyvät niiden suolistossa ja tehdä myrkkyjä. Lähde imeväisbotulismin voi olla hunajaa, mutta se on todennäköisemmin altistumista pilaantuneesta bakteereilla.

Lähde elintarvikeperäisten botulismi on usein koti-säilykkeitä, jotka ovat vähän happoa, kuten vihreät pavut, maissi ja punajuuret. Yhteinen lähde sairauden Alaskassa on käynyt äyriäisiä. Kuitenkin tauti on myös esiintynyt alkaen chili, folio-kääritty uuniperunat ja öljy infusoida valkosipulia.

Kun syöt toksiini, se häiritsee hermojen toimintaa aiheuttaen halvaantumiseen.

Kun C. botulinum bakteerit päästä haavaan – mahdollisesti aiheuttama vahinko et ehkä huomaa – ne voivat lisääntyä ja tuottaa toksiinia. Haavabotulismi on kasvanut viime vuosikymmenten aikana ihmiset pistää heroiinia, joka voi sisältää bakteeri-itiöitä. Itse asiassa tämän tyyppinen botulismi on yleisintä ihmiset pistää musta terva heroiinia.

Saatat ihmetellä, miten jokin niin myrkyllisiä voisi koskaan olla hyödyllistä, mutta tutkijat ovat havainneet, että lamaannuttavan vaikutuksen botulinumtoksiinin tekee hyödyllinen joissakin tapauksissa.

Botuliinitoksiini on käytetty vähentämään kasvojen ryppyjä estämällä supistuminen lihasten ihon alla ja sairauksia, kuten silmäluomen kouristukset ja vaikea kainalo hikoilu. Kuitenkin on ollut harvinaiseen vakavia sivuvaikutuksia, kuten lihasten halvaus joka ulottuu hoidetulla alueella, jossa käytetään botuliinitoksiinia lääketieteellisistä syistä.

Koska se vaikuttaa lihasten hallintaa koko kehon, botuliinitoksiini voi aiheuttaa monia komplikaatioita. Eniten välitöntä vaaraa on, että et voi hengittää, mikä on yleisin kuolinsyy botulismi. Muita komplikaatioita, jotka voivat vaatia kuntoutus, voi sisältyä

Saatat ensin nähdä ensihoidon lääkäri. Kuitenkin, saat todennäköisesti lähetetään sairaalaan välittömästi hoitoon. Sairaalassa, luultavasti myös nähdä lääkäri, joka on erikoistunut neurologian (neurologi) tai tartuntatauteja.

imeväisbotulismin

elintarvikeperäinen botulismi

haavabotulismi

Onko hyötyä botuliinitoksiinia?

Mitä voit tehdä

vastamyrkky

antibiootit

hengitys apu

Kuntoutus

Käytä kunnollisia purkitus tekniikat

Valmista ja säilyttää ruokaa turvallisesti

imeväisbotulismin

haavabotulismi

Sillä botulismi, moniin peruskysymyksiin kysyä lääkäriltä ovat

Älä epäröi kysyä lääkäriltä muita aiheellisia kysymyksiä.

Mitä odottaa lääkäriltä

Lääkäri saattaa kysyä useita kysymyksiä, kuten

Diagnosoida botulismi, lääkäri tutkii sinut merkkejä lihasten heikkous tai halvaantuminen, kuten roikkuvat silmäluomet ja heikko ääni. Lääkäri myös kysyä elintarvikkeet olet syönyt viime päivinä, ja kysyy, on saattanut altistua bakteereille läpi haavan.

Tapauksissa Mahdollisten imeväisbotulismin, lääkäri voi pyytää, jos lapsi on syönyt hunajaa viime aikoina ja on ollut ummetusta tai hitaus.

Analyysi verta, ulosteesta tai oksentamaan todisteita toksiinia voi auttaa vahvistamaan tai pikkulapsen elintarvikevälitteiset botulismi diagnoosi, mutta koska nämä kokeet voivat kestää päiviä, lääkärin kliininen tutkimus on ensisijainen keino diagnoosin.

Tapauksissa elintarvikeperäisten botulismi, lääkärit joskus siivota ruoansulatuskanavan oksettamalla ja antamalla lääkitys aiheuttaa suoliston liikkeitä. Jos olet botulismi haavassa, lääkäri voi joutua poistamaan infektoituneen kudoksen kirurgisesti.

Jos todetaan varhain kanssa elintarvikeperäinen tai haavabotulismi, pistetään antitoksiini vähentää komplikaatioita. Antitoksiini kiinnittyy myrkkyä, joka on vielä liikkeellä verenkiertoon ja pitää vahingoittamasta hermoja.

Antitoksiinilla ei kuitenkaan kääntää vahinko, joka on tehty. Onneksi hermot eivät uudistua. Monet ihmiset toipua täysin, mutta se voi kestää kuukausia ja laajennettu kuntoutusta.

Erityyppinen antitoksiinilla, joka tunnetaan nimellä botulismi immunoglobuliinivalmisteet, hoidetaan imeväisille.

Antibiootit suositellaan hoitoon haavabotulismi. Näitä lääkkeitä ei suositella muuntyyppisissä botulismi, koska ne voivat jouduttaa vapauttaa myrkkyjä.

Jos sinulla on hengitysvaikeuksia, tarvitaan luultavasti mekaaninen tuuletin jopa useita viikkoja, koska vaikutukset toksiinia vähitellen vähentää. Ventilaattorijärjestelmä voimat ilmaa keuhkoihin putken kautta asetettu oman hengitysteiden kautta nenän tai suun.

Kuten takaisin, sinun on ehkä myös hoidon parantaa puheen, nielemisen ja muita toimintoja, joilla tautia esiintyy.

Muista käyttää oikeat tekniikat kun säilöntää elintarvikkeet kotona varmistamaan, että kaikki botulismi bakteerien ruoan tuhotaan

Voit vähentää riskiä imeväisbotulismin, välttää antamasta hunajaa – jopa pieni maku – vauvoille alle 1 vuoden.

Estämään haavabotulismi ja muita vakavia veriteitse sairauksiin, ei koskaan pistää tai hengittää street huumeita.

käydä lääkärin