bortetsomibin (suonensisäisesti, ihonalaisesti) kuvaus ja tuotenimiä

Bortetsomibi injektio hoidetaan multippeli myelooman (veren plasman solu syöpä) potilailla, joilla on tai ei ole aiemmin ollut hoidon, ja Manttelisolulymfooman.

Bortetsomibi häiritsee syöpäsolujen kasvua, jotka sitten lopulta keho tuhoaa. Koska kasvun normaalin kehon solut voivat vaikuttaa myös bortetsomibilla, muut vaikutukset myös esiintyä. Jotkut näistä voivat olla vakavia ja on ilmoitettava lääkärille. Muut vaikutukset, kuten ihottumaa, ei voi olla vakava, mutta voi aiheuttaa huolta. Jotkut niistä voivat tapahtua vasta kuukausia tai vuosia sen jälkeen, kun lääkettä käytetään.

Tämä lääke on annettava ainoastaan ​​tai valvonnassa lääkärille.

Kun lääke on hyväksytty markkinoinnin tiettyyn käyttöön, kokemus voi osoittaa, että se on hyödyllinen myös muita lääketieteellisiä ongelmia. Vaikka näitä käyttötarkoituksia ei sisälly tuotemerkintöjen bortetsomibi käytetään tietyillä potilailla seuraavien sairauksia

Tämä tuote on saatavilla seuraavat annostusmuodot

Päättäessään käyttää lääkettä, riskit lääkkeen ottamisen on punnittava hyvää se tekee. Tämä on päätös, sinä ja lääkäri arvioi. Tätä lääkettä, seuraava tulee harkita

Aine, liuosta

Kerro lääkärille, jos olet joskus ollut epätavallista tai allerginen reaktio lääkkeen tai muita lääkkeitä. Kerro myös hoitohenkilökunnalle, jos sinulla on muita tyyppisiä allergiat, kuten elintarvikkeisiin, väriaineita, säilöntäaineita tai eläimiä. Ei-reseptilääkkeet, lue etiketti tai pakkauksessa ainekset varovasti.

allergiat

Asianmukaiset tutkimuksia ei ole tehty suhteesta iän vaikutuksille bortetsomibi injektioneste lapsilla. Turvallisuutta ja tehoa ei ole varmistettu.

pediatrinen

Asianmukaiset tutkimuksissa tähän mennessä ole osoittaneet geriatrisen tyypilliset ongelmat, jotka rajoittaisivat hyödyllisyyttä bortetsomibi injektion vanhuksilla.

geriatrinen

Ei ole olemassa tarkkoja tutkimuksia naisilla määrittämiseksi pikkulasten käyttö voi aiheuttaa vaaraa tätä lääkettä imetyksen aikana. Punnitse mahdolliset hyödyt suhteessa mahdollisiin riskeihin ennen tämän lääkitystä imetyksen.

raskaus

Imetys

Lääkkeiden yhteisvaikutukset

Vaikka tietyt lääkkeet ei tulisi käyttää yhdessä ollenkaan, muissa tapauksissa kaksi eri lääkkeitä voidaan käyttää yhdessä, vaikka vuorovaikutus voi tapahtua. Näissä tapauksissa lääkäri saattaa haluta muuttaa annosta, tai muut varotoimenpiteet voi olla tarpeen. Kun saat tätä lääkettä, on erityisen tärkeää, että terveydenhuollon ammattilainen tietää, jos käytät jotakin seuraavista lääkkeistä. Seuraavia yhteisvaikutuksia on valittu sen perusteella, niiden potentiaalinen merkitys ja eivät välttämättä kaiken kattava.

Muut vuorovaikutukset

Käyttämällä tätä lääkettä on jokin seuraavista lääkkeistä ei yleensä suositella, mutta voi olla tarpeen joissakin tapauksissa. Jos molemmat lääkkeistä määrää yhdessä, lääkäri voi muuttaa annosta tai kuinka usein käyttää yhtä tai molempia lääkkeitä.

Muut sairaudet

Käyttämällä tätä lääkettä on jokin seuraavista lääkkeet saattavat aiheuttaa lisääntynyt riski tiettyjä haittavaikutuksia, mutta käyttäen sekä lääkkeet saattavat olla paras hoito sinulle. Jos molemmat lääkkeistä määrää yhdessä, lääkäri voi muuttaa annosta tai kuinka usein käyttää yhtä tai molempia lääkkeitä.

Tiettyjä lääkkeitä ei saa käyttää tai aikoihin syö ruokaa tai syö tietyntyyppisten elintarvikkeiden koska yhteisvaikutuksia voi esiintyä. Alkoholin tai tupakan tiettyjen lääkkeiden voi myös aiheuttaa yhteisvaikutuksia esiintyy. Keskustele hoitohenkilökunnan kanssa, käyttö lääkkeen ruoan kanssa, alkoholia tai tupakkaa.

Läsnäolo muut sairaudet voivat vaikuttaa tämän lääkkeen. Muista kertoa lääkärille, jos sinulla on muita lääketieteellisiä ongelmia, erityisesti

Ennen saat lääkettä, varmista, että ymmärrät kaikki riskit ja hyödyt. On tärkeää, että voit työskennellä tiiviisti lääkärisi hoidon aikana.

Saat tämän lääkkeen käyttöä sairaalassa tai syövän hoitoon keskus. Hoitaja tai muu koulutettu terveydenhuollon ammattilainen antaa sinulle tätä lääkettä. Tämä lääke annetaan neulan läpi sijoitetaan laskimoon tai ammuttu ihon alla (yleensä vatsan tai reisien).

Voit myös saada lääkkeitä auttaa ehkäisemään pahoinvointia, oksentelua tai ripulia. Käänny lääkärin tai muun terveydenhuollon hoitaja jos sinun tulisi juoda ylimääräistä vettä, kun käytät tätä lääkettä. Tämä voisi auttaa välttämään huimausta tai pyörrytystä.

Jos käytät tätä lääkettä multippelimyeloomaa on tärkeää kertoa lääkärille, jos olet saanut bortetsomibi aiemmin.

On erittäin tärkeää, että lääkäri tarkastaa sinut säännöllisesti vierailuja varmistaa, että tämä lääke toimii oikein. Verikokeet saattavat olla tarpeen tarkistaa toivottuja vaikutuksia.

Käyttämällä tätä lääkettä raskauden aikana voi vahingoittaa sikiötä. Käytä tehokasta ehkäisymenetelmää, kun käytät tätä lääkettä pitää saamasta raskaaksi. Jos uskot raskaaksi lääkkeen käyttö, kerro heti lääkärille.

Kerro lääkärille heti, jos sinulla on polttava, puutumista, pistelyä, tai kivulias tunnetta käsivarsissa, kädet, jalat, tai jalat. Nämä voivat olla oireita niin kutsuttu perifeerinen neuropatia.

Huimaus, tai jopa pyörtyminen voi esiintyä, kun saat yhtäkkiä makuulta tai istuma-asennosta. Getting hitaasti voi auttaa vähentämään tätä ongelmaa. Myös makuulla jonkin aikaa voi lievittää huimausta tai.

Tämä lääke voi aiheuttaa joillekin ihmisille huimausta, unelias väsynyt, tai valppauden kuin ne ovat normaalisti. Varmista, että tiedät miten reagoit tätä lääkettä ennen kuin ajat, käytä koneita tai tee mitään muuta, joka voisi olla vaarallista, jos et huimausta tai ei hälytys. Voit nousta hitaasti istuma tai makuuasennossa estämään pyörrytystä tai huimausta.

Jotkut ihmiset, jotka ovat käyttäneet tätä lääkettä kehittyi vakavia sydänoireita. Kerro lääkärille heti, jos sinulla on rintakipua tai epämukavuutta, hengenahdistus, sydämen rytmihäiriöitä, tai jalkojen turvotusta, nilkkojen tai jalat, kun käytät tätä lääkettä.

Tämä lääke saattaa lisätä mahdollisuus ottaa aivojen kutsuttu posteriorinen palautuva enkefalopatia oireyhtymä (PRES). Tarkista lääkäriltä heti, jos alkaa ottaa päänsärkyä, kouristuksia, äärimmäinen uneliaisuus, sekavuus tai ongelmia visio, kun käytät tätä lääkettä.

Tämä lääke voi aiheuttaa pahoinvointia, oksentelua, ummetusta, ripulia, joten on tärkeää juoda runsaasti nesteitä. Jos koet huimausta tai, ota yhteys lääkäriin. Nämä voivat olla oireita nestehukka (ei tarpeeksi vettä elimistössä).

Bortetsomibi voi tilapäisesti alentaa määrä valkosolujen veressä, lisäämällä mahdollisuus saada infektio. Se voi myös alentaa verihiutaleiden määrää, jotka ovat tarpeen asianmukaista veren hyytymistä. Jos näin tapahtuu, on olemassa tiettyjä varotoimia voit ottaa, varsinkin kun verenkuva on alhainen, vähentää infektioriskiä tai verenvuotoa

Tämä lääke voi aiheuttaa vakavia allergisia reaktioita kutsutaan tuumorilyysisyndrooma (TLS). Lääkäri voi määrätä lääkettä estämään tämän. Soita heti lääkärille, jos sinulla on lasku tai muutos virtsan määrä, nivelkipu, jäykkyys tai turvotus, alaselässä, sivu- tai vatsakipu, nopea painonnousu, jalkojen turvotus tai sääret, tai epätavallinen väsymys tai heikkous.

Tarkista lääkäriltä heti, jos sinulla on kipua tai arkuus ylä vatsassa, vaalea uloste, tumma virtsa, ruokahaluttomuus, pahoinvointi, oksentelu, tai keltainen silmien tai ihon. Nämä voivat olla oireita vaikea maksasairaus.

Jos olet diabeetikko ja käytät suun kautta otettavan diabeteslääkkeen, tarkista verensokerisi usein ja ilmoittaa kaikista epätavallisista muutoksista lääkärille.

Älä ota muita lääkkeitä, ellei niitä ole keskusteltu lääkärin kanssa. Tämä sisältää reseptiä tai nonprescription (over-the-counter [OTC]) lääkkeet ja kasviperäisten (esim mäkikuisma) tai vitamiinilisän.

Yhdessä sen tarvitaan vaikutuksia, lääke voi aiheuttaa joitakin ei-toivottuja vaikutuksia. Vaikka kaikkia näitä haittavaikutuksia saattaa esiintyä, jos niitä ilmenee, ne saattavat vaatia hoitoa.

Tarkista lääkäriltä tai hoitajalle välittömästi, jos jokin seuraavista haittavaikutuksista ilmenee

Joitakin haittavaikutuksia voi esiintyä, jotka eivät yleensä tarvitse lääkärin hoitoa. Nämä haittavaikutukset voivat pois hoidon aikana kuin kehon sopeutuu lääkettä. Myös terveydenhuollon ammattilainen voi pystyä kertoa keinoja estää tai vähentää joitakin näistä haittavaikutuksista. Tarkista hoitohenkilökunnalle, jos jokin seuraavista haittavaikutuksista edelleen tai ovat haittaavia tai jos sinulla on kysyttävää niistä

Muut haittavaikutus saattaa myös esiintyä joillakin potilailla. Jos havaitset muita vaikutuksia, kysy terveydenhuollon ammattilainen.