Bone Cancer

Mikä on luusyöpä?

Onko olemassa erilaisia ​​ensisijainen luusyöpä?

Mitkä ovat mahdollisia syitä luusyöpä?

Kuinka usein luusyöpä tapahtuu?

Mitä oireita luun syöpä?

Miten luusyöpä diagnosoidaan?

Mitkä ovat hoitovaihtoehtoja luusyöpä?

On jatkohoidon tarpeen? Mitä se sisältää?

Ovat kliiniset kokeet (tutkimuksissa) saatavilla ihmisille, joilla on luusyöpä?

Mikä on luusyöpä?

Bone syöpä on pahanlaatuinen (syöpä) kasvain luun, joka tuhoaa normaalia luukudosta (1). Ei kaikki luukasvaimet ovat pahanlaatuisia. Itse asiassa, hyvänlaatuinen (noncancerous) luukasvaimet ovat yleisempiä kuin pahanlaatuinen niistä. Sekä pahanlaatuinen ja hyvänlaatuiset luukasvaimet voivat kasvaa ja puristaa terveen luukudoksen, mutta hyvänlaatuiset kasvaimet eivät levitä, eivät tuhoa luukudoksen, ja ovat harvoin henkeä uhkaava.

Pahanlaatuisia kasvaimia, jotka alkavat luukudoksen kutsutaan ensisijainen luusyöpä. Syöpä että metastasizes (leviää) luut muista kehon osien, kuten rinta-, keuhko- tai eturauhas-, kutsutaan metastasoitunut syöpä, ja on nimetty elin tai kudos, jossa se alkoi. Ensisijainen luu syöpä on paljon harvinaisempi kuin syöpä, joka leviää luut.

Onko olemassa erilaisia ​​ensisijainen luusyöpä?

Kyllä. Syöpä voi alkaa tahansa luukudoksen. Luut muodostuvat osteoidi (kova tai tiivis), rustoiset (kova, joustava), ja kuituinen (rihmamaisia) kudos, sekä osia luuytimen (pehmeä, pehmeä kudos keskellä kaikkein luut).

Yleisiä ensisijainen luun syöpä ovat seuraavat

Osteosarkooma, joka syntyy osteoid kudoksen luuhun. Tämä kasvain esiintyy useimmiten polven ja olkavarren (1).

Chondrosarcoma, joka alkaa rustokudoksen. Rusto tyynyt luiden päitä ja linjat nivelet. Chondrosarcoma esiintyy useimmiten lantion (välissä Sarvennaiset), reiteen, ja olkapää. Joskus kondrosarkoomaan sisältää syöpä luun soluja. Siinä tapauksessa, lääkärit luokitella kasvain kuin osteosarkooman.

Ewing sarkooma Family of kasvaimia (ESFTs), joka esiintyy yleensä luun mutta voi myös syntyä pehmytkudoksen (lihaksen, rasvan, sidekudoksesta, verisuonia, tai muut kudosta). Tutkijat ajattelevat, että ESFTs syntyvät elementtejä primitiivinen hermokudoksen luun tai pehmytkudoksen (2). ESFTs esiintyy yleisimmin pitkin selkärangan ja lantion ja jalat ja kädet (3).

Muita syöpätyyppejä, joita syntyy pehmytkudoksen kutsutaan pehmytkudossarkoomien. Ne eivät ole luusyöpä ja ei kuvata tätä resurssia.

Mitkä ovat mahdollisia syitä luusyöpä?

Vaikka luun syöpä ei ole selkeästi määritelty syy, tutkijat ovat tunnistaneet useita tekijöitä, jotka lisäävät todennäköisyyttä sairastua näistä kasvaimista. Osteosarkooman esiintyy useammin ihmisiä, joilla on ollut korkea annos ulkoista sädehoitoa tai hoito tiettyjen syöpälääkkeiden; lapset näyttävät olevan erityisen herkkiä. Pieni määrä luun syövät johtuu perinnöllisyys. Esimerkiksi lapset, joilla on ollut perinnöllinen retinoblastooma (harvinainen syöpä silmän) ovat suurempi riski sairastua osteosarkooman, varsinkin jos ne ovat saaneet sädehoitoa. Lisäksi ihmiset, jotka ovat perinnöllisiä vikoja luiden ja ihmiset metalli-implantteja, jossa lääkärit joskus käyttää korjata murtumia, ovat todennäköisesti kehittää osteosarkooma (4). Ewingin sarkooma ei vahvasti sidoksissa mihinkään perinnöllisyys syöpien hoitamiseksi, synnynnäinen lastentauteihin tai edellinen säteilyaltistusta (2).

Kuinka usein luusyöpä tapahtuu?

Ensisijainen luu syöpä on harvinainen. Sen osuus paljon vähemmän kuin 1 prosentti kaikista syövistä. Noin 2300 uutta tapausta ensisijainen luusyöpä diagnosoidaan Yhdysvalloissa vuosittain (5). Erityyppiset luusyöpä ovat todennäköisempiä tietyissä väestöryhmissä

Osteosarkooman esiintyy yleisimmin vuotiaille 10 ja 19. Kuitenkin yli 40-vuotias, joilla on muita ehtoja, kuten Pagetin tauti (hyvänlaatuinen ehto ominaista epänormaali kehitys uuden luun soluja), on lisääntynyt riski sairastua tähän syöpään.

Chondrosarcoma esiintyy pääasiassa iäkkäiden (yli 40-vuotias). Riski kasvaa advang iän. Tämä sairaus harvoin esiintyy lapsilla ja nuorilla.

ESFTs esiintyy useimmiten lapsilla ja alle 19-vuotias. Pojat kärsivät useammin kuin tytöt. Nämä kasvaimet ovat erittäin harvinaisia ​​Afrikkalainen Amerikan lapsia.

Mitä oireita luun syöpä?

Kipu on yleisin oire luusyöpä, mutta ei kaikkia luun syövät aiheuttavat kipua (1). Pysyvät tai epätavallinen turvotus tai kipu tai lähelle luun voi aiheuttaa syöpää tai muita ehtoja. On tärkeää nähdä lääkärin syyn.

Miten luusyöpä diagnosoidaan?

Auttaa diagnosoimaan luusyöpä, lääkäri kysyy potilaan henkilökohtaista ja perheen sairaushistoria. Lääkäri suorittaa myös lääkärintarkastus ja voi määrätä laboratorio- ja muita diagnostisia testejä. Nämä testit voivat olla seuraavat (1)

X-säteet, jotka voivat näyttää sijainti, koko, muoto ja luun kasvain. Jos röntgenkuvat mukaan epänormaali alue voi olla syöpä, lääkäri todennäköisesti suositella erityisiä kuvantamistutkimuksissa. Vaikka röntgenkuvat mukaan epänormaali alue on hyvänlaatuinen, lääkäri voi haluta tehdä lisätestejä, varsinkin jos potilas experieng epätavallinen tai jatkuvaa kipua.

Luukuvaus, joka on koe, jossa pieni määrä radioaktiivista ainetta ruiskutetaan verisuoneen ja kulkee verenkiertoon; sitten se kerää luut ja havaitaan skannerilla.

Tietokonetomografia (CT tai CAT) scan, joka on useita yksityiskohtaisia ​​kuvia alueita kehossa, jotka on otettu eri näkökulmista, jotka on luotu tietokoneella liitetty läpivalaisulaitteen.

Magneettikuvaus (MRI) menettely, joka käyttää voimakkaita magneetti sidoksissa tietokoneeseen luoda yksityiskohtaisia ​​kuvia alueita kehossa ilman röntgenkuvat.

Positroniemissiotomografia (PET) skannaus, jossa pieni määrä radioaktiivista glukoosia (sokeri) ruiskutetaan suoneen, ja skanneri käytetään tehdä yksityiskohtaisia, atk kuvia alueita kehossa, jossa glukoosi on käytetty. Koska syöpäsolut käyttävät usein enemmän glukoosia kuin normaalit solut, kuvia voidaan löytää syöpäsoluja elimistössä.

Varjoainekuvauksessa, joka on x-ray verisuonia.

Mitkä ovat hoitovaihtoehtoja luusyöpä?

Hoitovaihtoehdot riippuvat, koko, sijainti, ja vaihe syöpä, samoin kuin henkilön ikä ja yleinen terveys. Hoitovaihtoehtoja luusyöpä kuuluvat leikkaus, kemoterapia, sädehoito, ja cryosurgery.

Leikkaus on tavanomainen hoito luusyöpä. Kirurgi poistaa koko kasvain Negatiivisia marginaaleja (ei syöpä soluja löytyy reunalla tai rajan kudoksen poistettu leikkauksen aikana). Kirurgi voi myös käyttää erityisiä kirurgisia menetelmiä määrän minimoimiseksi tervettä kudosta poistettiin kasvain.

Dramaattisia parannuksia kirurgisten tekniikoiden ja ennen leikkausta kasvaimen hoito ovat mahdollistaneet useimmille potilaille, joilla on luusyöpä käsivarren tai jalan välttää radikaali kirurgisia toimenpiteitä (poisto koko raajan). Kuitenkin useimmat potilaat, joille tehdään raajan säästävien leikkaus täytyy korjaavassa kirurgiassa maksimoida raajan toiminto (1).

Kemoterapia on käyttää syöpälääkkeiden tappaa syöpäsoluja. Potilailla, joilla on luusyöpä saavat yleensä yhdistelmä syöpälääkkeiden. Kuitenkin, kemoterapia ei nykyisin käytetään hoitamaan chondrosarcoma (1).

Sädehoito, jota kutsutaan myös sädehoito, liittyy käytön korkean energian röntgenkuvia tappaa syöpäsoluja. Tätä menettelyä voidaan käyttää yhdessä leikkauksen. Sitä käytetään usein hoitoon kondrosarkoomassa, jota ei voida kemoterapiaa, sekä ESFTs (1). Sitä voidaan myös käyttää potilailla, jotka kieltäytyvät leikkausta.

Cryosurgery on käyttää nestemäistä typpeä jäädyttää ja tappaa syöpäsoluja. Tätä tekniikkaa voidaan joskus käyttää sen sijaan, että tavanomaisen leikkauksen tuhota kasvain (1).

On jatkohoidon tarpeen? Mitä se sisältää?

Kyllä. Bone syöpä joskus metastasizes, etenkin keuhkoihin, tai voi uusiutua (palannut), joko samassa paikassa tai muissa luita kehon (1). Ihmiset, joilla on ollut luusyöpä tulee käydä lääkärissä säännöllisesti ja tulee ilmoittaa kaikista epätavallisista oireista heti. Seuranta vaihtelee erityyppisille ja vaiheiden luusyöpä. Yleensä potilaat tarkastetaan usein niiden lääkäri ja säännöllisin välein verikokeita ja röntgenkuvat. Ihmiset, joilla on ollut luusyöpä, erityisesti lapsille ja nuorille, joilla on lisääntynyt todennäköisyys sairastua toisentyyppistä syöpää, kuten leukemian, myöhemmin elämässä. Säännöllinen jatkohoito takaa, että muutokset terveyteen käsitellään ja että ongelmat käsitellään mahdollisimman pian.

Ovat kliiniset kokeet (tutkimuksissa) saatavilla ihmisille, joilla on luusyöpä?

Kyllä. Kliinisiin tutkimuksiin on tärkeä hoitovaihtoehto monille ihmisille, joilla on luusyöpä. Kehitetään uusia hoitoja ja parempia tapoja käyttää nykyistä hoitoja,, osa National Institutes of Health, sponsoroi kliinisiä kokeita monissa sairaaloissa ja syövän ympäri maata. Kliiniset tutkimukset ovat kriittinen vaihe uusien hoitomenetelmien. Ennen uuden hoito voidaan suositella yleiseen käyttöön, lääkärit suorittaa kliinisiä kokeita selvittää, onko hoito turvallinen potilaille ja tehokkaasti tautia vastaan.

Ihmiset kiinnostuneita osallistumaan kliiniseen tutkimukseen pitäisi puhua lääkärin kanssa. Tietoa kliinisistä tutkimuksista on saatavissa n Cancer Information Service (CIS) at 1-800-4-Cancer (1-800-422-6237) ja kirjasen osallistu Cancer Treatment Research Studies. Tässä kirjasessa kuvataan, miten tutkimukset tehdään ja selitetään niiden mahdolliset hyödyt ja riskit. Lisätietoja kliinisistä tutkimuksista on saatavilla n Clinical Trials sivu, joka tarjoaa yksityiskohtaista tietoa erityisistä meneillään tutkimuksia linkittämällä ®, n kattavan syöpätautien tietokanta. CIS tarjoaa myös tietoa.