body Dysmorfinen häiriö tauti

Body Dysmorfinen häiriö on psyykkinen sairaus, jossa voi olla ajattelematta yhden tai useamman koetaan virheitä tai vikoja ulkonäköä – virhe, että muille, on joko vähäisiä tai ei havaittavissa. Mutta saatat tuntea niin häpeissäni ja ahdistunut että voit välttää monia sosiaalisia tilanteita.

Kun olet keho dysmorphic häiriö, et intensiivisesti kiusata yli ulkonäköä ja kehon kuva, toistuvasti tarkkailun peilin, hoito tai hakeville, joskus monta tuntia päivässä. Koettu puute ja toistuvia käyttäytymismalleja aiheuttaa merkittävää ahdistusta ja vaikuttaa oman kykyä toimia jokapäiväisessä elämässä.

oireet

Voit etsiä lukuisia kosmeettisia menettelyt yrittää “korjata” koettu virhe. Jälkeenpäin saatat tuntea tilapäisen tyydytyksen, mutta usein ahdistusta tuottojen ja voit jatkaa etsimistä tapa korjata koettu virhe.

Ovat erittäin uppoutunut koettu virhe ulkonäöltään että muut eivät voi nähdä tai näyttää vähäisiä; Vahva usko, että teillä on vika ulkonäköä, joka saa sinut ruma tai epämuodostunut; Uskomus, että toiset ottavat erityistä ilmoitusta ulkonäöstäsi negatiivisella tavalla tai pilkata teitä; Harjoittaa käyttäytymistä, jonka tarkoituksena on vahvistaa tai piilottaminen koettu virhe, joka on vaikea vastustaa tai valvontaa, kuten usein tarkkailun peilin, hoito tai ihon poiminta; Yritetään piilottaa koettu puutteita kanssa tyyli, meikki tai vaatteita; Jatkuvasti vertaamalla ulkonäkö muiden kanssa; Aina hakeville noin ulkonäköä muilta; Ottaa perfektionisti taipumukset; Etsitään usein kosmeettisia menettelyt juurikaan tyydytystä; Välttäminen sosiaalisissa tilanteissa; Ovat niin uppoutunut ulkonäkö että se aiheuttaa suuria ahdistusta tai ongelmia omassa sosiaalisessa elämässä, työssä, koulussa tai muilla toiminnan

Hoito elin dysmorphic häiriö voi sisältää kognitiivinen käyttäytymisterapia ja lääkitys.

Merkkejä ja oireita kehon Dysmorfinen häiriö sisältävät

Voit kiusata yli yhden tai useamman kehon osia. Ominaisuus, että keskityt voi muuttua ajan myötä. Yleisin piirteitä ihmiset obsess noin sisältävät

Face, kuten nenä, iho, ryppyjä, akne ja muita virheitä; Hiukset, kuten ulkonäkö, harvennus ja kaljuuntuminen; Iho ja vein ulkonäkö; Rintojen koko; Lihasten kokoa ja sävy; Sukupuolielimet

Insight noin kehon dysmorphic häiriö vaihtelee. Voit tunnistaa, että uskomuksesi koettu puutteita ei voi olla totta, tai sitä mieltä, että ne todennäköisesti ovat totta, tai olla täysin vakuuttunut siitä, että ne ovat totta.

Brain eroja. Aivojen rakenteellisia tai neurokemian voi olla tärkeä rooli aiheuttaa kehon Dysmorfinen häiriö .; Genes. Jotkut tutkimukset osoittavat, että kehon dysmorphic häiriö on yleisempää henkilöillä, joiden veren sukulaisia ​​myös tämä ehto tai pakko-oireinen häiriö .; Ympäristö. Ympäristösi, elämänkokemusta ja kulttuuri voi osaltaan kehon dysmorphic häiriö, etenkin jos niihin liittyy kielteisiä sosiaalisia arviointeja kehosta tai omakuvaansa, tai jopa lapsuudessa laiminlyönnin tai väärinkäytön.

syyt

Body Dysmorfinen häiriö alkaa yleensä alussa teini-ikäisten vuotta ja se vaikuttaa sekä miehillä että naisilla. Pakkomielle, että ruumiinrakenne on liian pieni tai ei lihaksikas tarpeeksi (lihas epämuodostumia) esiintyy lähes yksinomaan miehillä.

Häpeä ja hämmennystä noin ulkonäköä voi pitää sinua etsivät hoitoa kehon Dysmorfinen häiriö. Mutta jos sinulla on merkkejä tai oireita, nähdä terveydenhuollon tarjoaja tai mielenterveyden ammattilainen.

Body Dysmorfinen häiriö ei yleensä parane itsestään, ja hoitamattomana se voi pahentua ajan myötä, mikä johtaa vaikea masennus, ahdistuneisuus ja laaja lääketieteen laskut, ja se voi johtaa itsemurha-ajatuksia ja käyttäytymistä.

Se ei tiedetä erikseen, mikä aiheuttaa kehon Dysmorfinen häiriö. Kuten monet muut psyykkiset sairaudet, elin dysmorphic häiriö voi johtua yhdistelmä syitä, kuten

Tietyt tekijät näyttävät lisäävän riskiä sairastua tai laukaista kehon dysmorphic häiriö, mukaan lukien

Riskitekijät

Komplikaatioita, jotka voivat aiheuttaa tai joihin liittyy kehon dysmorphic häiriö ovat esimerkiksi

Ottaa verta sukulaisten kehon dysmorphic häiriö tai pakko-oireinen häiriö; Negatiiviset elämänkokemuksia, kuten lapsuuden kiusanteko ja trauma; Tietyt persoonallisuuden piirteet, kuten perfektionismi; Yhteiskunnallinen paine tai odotukset kauneuden; Ottaa toisen psykiatrinen häiriö, kuten ahdistusta tai masennusta

komplikaatiot

Jälkeen lääketieteellisen arvioinnin auttaa sulkea pois muita sairauksia, terveydenhuollon tarjoaja voi tehdä lähetteen mielenterveyden ammattilainen lisäarviointia.

Masennuksessa tai muissa mielialahäiriöt; Itsemurha-ajatukset tai käyttäytyminen; Ahdistuneisuushäiriöt; Terveysongelmia käyttäytymistä kuten ihon poiminta; Pakko-oireinen häiriö; Syömishäiriöt; päihteiden väärinkäyttö

Diagnoosi kehon dysmorphic häiriö on tyypillisesti perustuu

Psykologinen arviointi, joka arvioi riskitekijät ja ajatuksia, tunteita ja käyttäytymistä liittyvät negatiiviset minäkuvaa; Henkilökohtainen, sosiaali-, perhe- ja sairaushistoria; Oireet lueteltu DSM (DSM-5), julkaissut American Psychiatric Association

Diagnoosi

Hoito kehon dysmorphic häiriö sisältää usein yhdistelmä kognitiivinen käyttäytymisterapia ja lääkitys.

Kognitiivinen käyttäytymisterapia keholle dysmorphic häiriö keskittyy

Auttaa opit negatiivisia ajatuksia, tunnereaktioita ja käyttäytymistä ylläpitää ongelmia ajan mittaan; Haastava automaattinen negatiivisia ajatuksia kehon kuva ja oppimisen joustavampi ja realistinen ajattelutapa; Oppiminen vaihtoehtoisia tapoja käsitellä haluja tai rituaaleja vähentää peilin tarkkailun tai varmuuden etsivät; Opetus sinulle muita käyttäytymistä parantaa mielenterveyttä

Sinä ja terapeutti voi puhua tavoitteesi hoidon ja kehittää henkilökohtaisen hoitosuunnitelman oppia ja vahvistaa selviytymiskeinoja.

Selektiiviset serotoniinin takaisinoton estäjät (SSRI: t). Koska runko dysmorphic häiriö arvellaan johtuvan osittain ongelmista, jotka liittyvät aivojen serotoniini, SSRI voidaan määrätä. SSRI näyttävät olevan tehokkaampia kehon dysmorphic häiriö kuin muut masennuslääkkeet ja voi auttaa hallitsemaan pakkomielteet ja toistuvia käyttäytymismalleja .; Muut lääkkeet. Joissakin tapauksissa saatat hyötyä muilla lääkkeillä lisäksi SSRI, riippuen oireista.

Vaikka ei ole olemassa lääkkeitä nimenomaan hyväksynyt Food and Drug Administration (FDA) hoitoon kehon dysmorphic häiriö, lääkkeitä käytetään muut mielenterveyden häiriöt, kuten masennus, voi olla tehokas.

Joissakin tapauksissa, kehon dysmorphic häiriö oireet voivat olla niin vakavia, että tarvitset psykiatrista sairaalahoitoa. Tätä suositellaan yleensä vain silloin, kun et pysty pysyä day-to-day vastuuta tai kun olet välittömässä vaarassa vahingoittaa itse.

Mitään oireita sinä tai perheesi huomannut, ja kuinka kauan. Pyytää ystäviä tai perheenjäseniä, jos he ovat tunteneet huolissaan käyttäytyminen ja mitä he ovat huomanneet .; Key henkilökohtaisia ​​tietoja, kuten traumaattisia tapahtumia menneisyyden ja kaikki nykyiset suuret stressitekijöitä. Tutustu perheen sairaushistoria, mukaan lukien ollut mielisairaus kuten kehon dysmorphic häiriö ja pakko-oireinen häiriö .; Lääketieteellisen tiedon, myös muista fyysistä tai henkistä terveyttä, johon olet diagnosoitu .; Kaikki lääkkeitä otat, kuten nimet ja annokset mitään lääkkeitä, yrttejä, vitamiineja tai muita lisiä olet ottaen .; Kysymykset haluat kysyä lääkäriltä hyödyntää varaamiseksi.

hoito

Vaikka voit aloittaa puhumisen kanssa ensihoidon tarjoaja huolenne, saat todennäköisesti olla tarkoitettu mielenterveyden ammattilainen, kuten psykiatri tai psykologi, arviointia ja hoitoa.

Mitä luulet on todennäköisesti aiheuttaa minun oireita ?; Mitä muita mahdollisia syitä minun oireet ?; Voisi käyttäytymisen hoito olla hyödyksi ?; Onko olemassa lääkkeitä, jotka voivat auttaa ?; Kuinka kauan hoito kestää ?; Mitä voin tehdä auttaakseni itseäni ?; Onko teillä esitteitä tai muita painotuotteita, että voin olla ?; Onko sivustoja, voit suositella?

Ennen nimittämistä, tehdä luettelo

Esimerkkejä kysymyksiä voit kysyä lääkäriltä ovat

Valmistautuminen tapaamisesta

Älä epäröi kysyä lisäkysymyksiä aikana varaamiseksi.

Ole valmis vastaamaan kysymyksiin lääkärin tai mielenterveyden tarjoaja voi kysyä, kuten

Oletko huolissasi ulkonäköä ?; Milloin ensimmäinen alkaa huolestua ulkonäköä ?; Miten on päivittäistä elämää vaikuttaa oireesi ?; Kuinka paljon aikaa vietät joka päivä miettiä ulkonäköä ?; Mitä muuta hoitoa, jos lainkaan, olet ollut ?; Mikä kosmeettisia menettelyt, mahdollisesti olet ollut ?; Mitä olet yrittänyt oman tuntea paremmin tai oireiden hallitsemiseksi ?; Mitkä asiat tehdä olosi huonompi ?; Ovatko ystävien tai perheen kommentoivat mielialan tai käyttäytymisen ?; Onko teillä sukulaisia, jotka ovat olleet diagnosoitu mielisairaus ?; Mitä toivot hyötyä hoidon ?; Mitä lääkkeitä, yrttejä tai muita lisiä otatte?

Lifestyle ja kotiin korjaustoimenpiteitä

Body Dysmorfinen häiriö optio hoitoa mielenterveyden ammattilainen. Mutta voit tehdä joitakin asioita rakentaa oman hoitosuunnitelman, kuten

Selviytyminen ja tuki

Keskustele lääkärin tai terapeutin noin parantaa selviytymisen taitoja ja tapoja keskittyä tunnistamiseen, seurantaan ja muuttamalla negatiivisia ajatuksia ja käyttäytymismalleja noin ulkonäköä.

Pitävät näitä vinkkejä, joiden avulla selviytymään kehon Dysmorfinen häiriö

Ei ole tiedossa tapa estää kehon Dysmorfinen häiriö. Koska kehon dysmorphic häiriö alkaa usein varhaisessa teini tunnistaa häiriö varhain ja hoidon aloittamista voi olla jotain hyötyä.

ennaltaehkäisy

Pitkäaikainen ylläpitohoito saattaa myös estää uusiutumisen kehon dysmorphic häiriö oireita.

Lisätietoa Body Dysmorfinen häiriö

Lisää Body Dysmorfinen häiriö

1

)

Pysykää hoitosuunnitelman. Älä ohita terapiaistuntojen, vaikka et huvita mennä. Vaikka et tunne hyvin, torjua houkutus ohittaa lääkkeesi. Jos lopettaa, oireet voivat tulla takaisin. Voit myös kokea peruuttamisen kaltaisia ​​oireita pysäyttämästä lääkityksen liian äkkiä .; Saat tietoa häiriö. Opetus elin dysmorphic häiriö voi valtuuttaa voit ja motivoivat sinua kiinni hoitosuunnitelmaasi .; Kiinnitä huomiota varoitusmerkkejä. Työ lääkärin tai terapeutin oppia, mitä voisi laukaista oireita. Tehdä suunnitelma, jotta tiedät mitä tehdä, jos oireet palaavat. Ota yhteyttä lääkäriin tai terapeutin jos huomaat muutoksia oireissa tai mitä tunnet .; Käytännössä oppinut strategiat. Kotona harjoitella taitoja opit hoidon aikana niin niistä tulee vahvempi tottumukset .; Vältä huumeiden ja alkoholin. Alkoholi ja vapaa-ajan huumeet voivat pahentaa oireita tai yhteisvaikutuksia lääkkeiden kanssa .; Lähde liikkumaan. Fyysinen aktiivisuus ja liikunnan avulla voidaan hallita monia oireita, kuten masennusta, stressiä ja ahdistusta. Mieti kävely, hölkkä, uinti, puutarhanhoito tai aloittamisesta muunlainen liikuntaa nautit. Vältä kuitenkin liiallista käyttöä keinona vahvistaa koettu virhe.

Kirjoita päiväkirjaan. Tämä voi auttaa paremmin tunnistamaan negatiivisia ajatuksia, tunteita ja käyttäytymistä .; Älä tulla eristyksissä. Yritä osallistua normaaliin toimintaan ja säännöllisesti saada yhdessä ystävien ja perheen, jotka voivat tarjota terveellisiä tukee .; Pidä itsestäsi huolta. Syö terveellistä, pysyä fyysisesti aktiivinen ja saada riittävästi unta .; Lue hyvämaineinen omatoimisuus kirjoja. Harkitse puhu niistä lääkärille tai terapeutin .; Liity tukiryhmä. Yhdistä muiden vastaavanlaisten haasteiden edessä .; Pysyä keskittyneenä tavoitteesi. Recovery on jatkuva prosessi. Pysy motivoi pitämällä elpyminen tavoitteet mielessä .; Opi rentoutumista ja stressin hallinta. Kokeile stressin vähentämiseen tekniikoita, kuten meditaatio, jooga tai taiji .; Älä tee tärkeitä päätöksiä kun et tunne epätoivoa tai tuskaa. Et voi ajatella selvästi ja saattaa kadu päätöksiä myöhemmin.