boceprevir (suun kautta) varotoimenpiteet

On erittäin tärkeää, että lääkäri tarkistaa edistymistä säännöllisin käyntejä varmista, että tämä lääke toimii kunnolla. Verikokeet saattavat olla tarpeen tarkistaa toivottuja vaikutuksia.

Tämän lääkkeen käyttäminen yhdessä peginterferoni alfan ja ribaviriinin käyttöä raskauden voi vahingoittaa sikiötä. Nämä lääkkeet voivat myös aiheuttaa sikiövaurioita, jos isä käyttää sitä, kun hänen seksuaalinen kumppani tulee raskaaksi. Jos raskaus alkaa, kun käytät näitä lääkkeitä, kerro heti lääkärille.

Varmista, että et ole raskaana, lääkäri voi pyytää sinua käymään raskaustesti, ennen kuin aloitat lääkkeen käyttämisen. Sinulla on oltava negatiivinen raskaustesti ennen kuin saavat käyttää tätä lääkettä ribaviriinin kanssa. Kaksi muotoja syntyvyyden on käytettävä hoidon aikana ja 6 kuukautta hoidon jälkeen päättyy. Kannattaa testata raskauden kuukausittain käyttäessäsi tätä lääkettä, ja 6 kuukauden kuluttua hoidon päättyy.

Ehkäisypillereitä ehkä toimi, kun käytät tätä lääkettä. Jottei tulla raskaaksi, käytä kahta muuta syntyvyyden säännöstely. Muut muodot syntyvyyden kuuluvat kondomit, kalvot, tai ehkäisymenetelmän vaahdot tai hyytelöitä.

Älä käytä tätä lääkettä yhdessä seuraavista lääkkeistä: sisapridi (Propulsid®), drospirenoni (Yasmin®, Yaz®), midatsolaami (Versed®), pimotsidi (Orap®), rifampisiinin (Rifadin®, Rimactane®), sildenafiili ( Revatio®), mäkikuisma, tadalafiili (Adcirca®), triatsolaami (Halcion®) tai lääkkeitä laajentuneen eturauhasen (kuten alfutsosiini, doksatsosiini, silodosiini, tamsulosiini, Cardura®, Flomax®, Rapaflo®, Uroxatral®) , tiettyjä lääkkeitä alentamaan kolesterolia (kuten lovastatiini, simvastatiini, MEVACOR®, ZOCOR®), lääkkeet kohtauksien hoitoon (kuten karbamatsepiini, fenobarbitaali, fenytoiini, Dilantin®, Tegretol®), tai torajyvä lääkkeet (kuten dihydroergotamiini, ergonoviini, ergotamiini, metyyliergonoviini, DHE 45®, Ergomar®, Ergotrate®, Methergine®). Käyttämällä boceprevir mitään näistä lääkkeistä voi aiheuttaa erittäin vakavia terveydellisiä ongelmia.

Tarkista lääkäriltä heti, jos olet takaisin, jalka tai vatsakipuja, vuotavat ikenet, vilunväristykset, tumma virtsa, hengitysvaikeudet, kuume, yleinen kehon turvotus, päänsärky, ruokahaluttomuus, pahoinvointi ja oksentelu, nenäverenvuoto, kalpea iho, kurkkukipu, epätavallinen väsymys tai heikkous, tai kellastumista silmien tai ihon. Nämä voivat olla oireita veren sairaus nimeltä anemia.

Tämän lääkkeen käyttäminen voi tilapäisesti alentaa määrä valkosolujen veressä, lisäämällä mahdollisuus saada infektio. Se voi myös alentaa verihiutaleiden määrä veressä, jotka ovat tarpeen asianmukaista veren hyytymistä. Jos näin tapahtuu, on olemassa tiettyjä varotoimia voit ottaa, varsinkin kun verenkuva on alhainen, vähentää infektioriskiä tai verenvuotoa

Vakavia allergisia reaktioita voi esiintyä tämän lääkkeen. Tarkista lääkäriltä heti, jos olet nokkosihottuma, kutina, kasvojen, silmien, huulten, kielen tai kurkun tai hengitysvaikeuksia tai nielemisvaikeuksia, kun käytät tätä lääkettä.

Tämä lääke ei pidä teitä antamalla hepatiitti C muille ihmisille. Noudata lääkärisi ohjeita siitä, miten leviämisen estämiseksi tämän tartunnan.

Älä ota muita lääkkeitä, ellei niitä ole keskusteltu lääkärin kanssa. Tämä sisältää reseptiä tai nonprescription (over-the-counter [OTC]) lääkkeet ja kasviperäisten tai vitamiineja.