beklometasoni (hengitysteitse) kuvaus ja tuotenimiä

Beklometasonin käytetään hillitä astmaoireita ja parantaa hengitys. Sitä käytetään, kun potilaan astma ei ole hallinnassa riittävästi muiden astmalääkkeiden, tai kun potilaan tila on niin vakava, että useampi kuin yksi lääke tarvitaan joka päivä. Tämä lääke ei vapauta astmakohtauksen, joka on jo alkanut.

Beklometasonin kuuluu perheeseen lääkkeitä kutsutaan kortikosteroidien tai steroidit (kortisoni-kaltaiset lääkkeet). Se toimii estämällä tiettyjen solujen keuhkoihin ja hengitystiehyet vapauttamasta aineita, jotka aiheuttavat astmaoireita.

Tämä lääke on saatavissa vain lääkärin määräyksestä.

Tämä tuote on saatavilla seuraavat annostusmuodot

Päättäessään käyttää lääkettä, riskit lääkkeen ottamisen on punnittava hyvää se tekee. Tämä on päätös, sinä ja lääkäri arvioi. Tätä lääkettä, seuraava tulee harkita

Kerro lääkärille, jos olet joskus ollut epätavallista tai allerginen reaktio lääkkeen tai muita lääkkeitä. Kerro myös hoitohenkilökunnalle, jos sinulla on muita tyyppisiä allergiat, kuten elintarvikkeisiin, väriaineita, säilöntäaineita tai eläimiä. Ei-reseptilääkkeet, lue etiketti tai pakkauksessa ainekset varovasti.

Aerosoli Jauhe; Aerosoli Neste, Kapseli; Spray

Asianmukaiset tutkimuksissa tähän mennessä ole osoittaneet lapsipotilailla tyypilliset ongelmat, jotka rajoittaisivat hyödyllisyyttä hengitettynä beklometasonia lapsilla 5-vuotiaat lapset ja vanhemmat. Turvallisuutta ja tehoa ei ole osoitettu lapsilla alle 5-vuotiaita.

allergiat

Vaikka asianmukaisten tutkimusten suhteesta iän vaikutuksille hengitettynä beklometasonia ei ole suoritettu geriatrisen väestöstä, geriatrisen-erityisongelmia ei odoteta rajoittavan hyödyllisyyttä hengitettynä beklometasonia vanhuksilla. Kuitenkin iäkkäillä potilailla ovat todennäköisemmin ikään liittyvä munuais-, maksa- tai sydänvaivoja, mikä voi edellyttää varovaisuutta ja oikaisua annoksen saavilla hengitettynä beklometasoni.

pediatrinen

Tutkimukset naisilla mukaan tämä lääkitys aiheuttaa minimaalinen lapseen kohdistuvia riskejä, kun käyttää imetyksen aikana.

geriatrinen

Vaikka tietyt lääkkeet ei tulisi käyttää yhdessä ollenkaan, muissa tapauksissa kaksi eri lääkkeitä voidaan käyttää yhdessä, vaikka vuorovaikutus voi tapahtua. Näissä tapauksissa lääkäri saattaa haluta muuttaa annosta, tai muut varotoimenpiteet voi olla tarpeen. Kun käytät tätä lääkettä, on erityisen tärkeää, että terveydenhuollon ammattilainen tietää, jos käytät jotakin seuraavista lääkkeistä. Seuraavia yhteisvaikutuksia on valittu sen perusteella, niiden potentiaalinen merkitys ja eivät välttämättä kaiken kattava.

raskaus

Imetys

Lääkkeiden yhteisvaikutukset

Käyttämällä tätä lääkettä on jokin seuraavista lääkkeistä ei yleensä suositella, mutta voi olla tarpeen joissakin tapauksissa. Jos molemmat lääkkeistä määrää yhdessä, lääkäri voi muuttaa annosta tai kuinka usein käyttää yhtä tai molempia lääkkeitä.

Muut vuorovaikutukset

Tiettyjä lääkkeitä ei saa käyttää tai aikoihin syö ruokaa tai syö tietyntyyppisten elintarvikkeiden koska yhteisvaikutuksia voi esiintyä. Alkoholin tai tupakan tiettyjen lääkkeiden voi myös aiheuttaa yhteisvaikutuksia esiintyy. Keskustele hoitohenkilökunnan kanssa, käyttö lääkkeen ruoan kanssa, alkoholia tai tupakkaa.

Muut sairaudet

Läsnäolo muut sairaudet voivat vaikuttaa tämän lääkkeen. Muista kertoa lääkärille, jos sinulla on muita lääketieteellisiä ongelmia, erityisesti

annostelu

Inhaloitu beklometasoni käytetään estämään astmakohtauksia. Sitä ei käytetä vapauttaa astmakohtauksen, joka on jo alkanut. Helpotus astmakohtauksen, joka on jo alkanut, sinun tulisi käyttää toista lääkettä. Jos sinulla ei ole muuta lääkettä käyttää hyökkäyksen tai jos sinulla on kysyttävää, tarkista lääkäriltäsi.

Inhaloitu beklometasoni käytetään erityisellä inhalaattorin mukana potilaan suuntiin. Lue ohjeet huolellisesti ennen tämän lääkkeen. Jos et ymmärrä ohjeita tai et ole varma miten käyttää QVAR® inhalaattorin, kysy lääkäriltäsi näyttää, mitä tehdä. Myös kysy lääkäriltäsi tarkistaa säännöllisesti, miten käytät QVAR® inhalaattorin varmistaa käytät sitä oikein.

Käytä tätä lääkettä vain lääkärin ohjeiden mukaisesti. Älä käytä sitä lisää ja älä käytä sitä useammin kuin lääkäri määräsi. Älä myöskään lopeta lääkkeen ilman kertoo lääkäriltä. Muuten voi lisätä mahdollisuus sivuvaikutuksia.

Jotta tämä lääke auttaa estämään astmakohtauksia, sitä on käytettävä päivittäin säännöllisin välein annoksina, määräämät lääkäriltä.

Älä lopeta lääkkeen tai muiden astmalääkkeiden, jonka lääkäri on määrännyt sinulle ellet ole keskustellut asiasta lääkärisi kanssa.

Huuhtelu suusi vedellä jokaisen annoksen voi auttaa ehkäisemään käheys, kurkun ärsytys, ja infektio suussa. Älä kuitenkaan niele vettä huuhtelun jälkeen.

Jos haluat käyttää QVAR® inhalaattorin

Annos tätä lääkettä on erilainen eri potilaille. Noudata lääkärin määräyksestä tai ohjeet etiketissä. Seuraavat tiedot sisältävät ainoastaan ​​keskimääräistä annosta tätä lääkettä. Jos annos on erilainen, älä muuta sitä, ellei lääkäri käskee tekemään niin.

Määrä lääkettä että otat riippuu vahvuus lääkkeen. Myös annosten lukumäärän otat joka päivä, sallitun ajan annosten välillä, ja aika lääkityksen riippuvat lääketieteellinen ongelma, johon käytät lääkettä.

Vastaamaton annos

Jos annos jää tätä lääkettä, ota se mahdollisimman pian. Kuitenkin, jos se on melkein aika ottaa seuraava annos, jätä unohtunut annos väliin ja palaa takaisin normaaliin annosteluaikatauluun. Älä kaksinkertaista annosta.

varastointi

Säilytä säiliötä huoneenlämmössä, lämmöltä ja suoralta auringonvalolta. Ei saa jäätyä. Älä pidä tätä lääkettä autoon, jossa se voi altistua kuumuudelle tai kylmyydelle. Älä säkissä reikiä kanisteriin tai heittää tuleen, vaikka säiliö on tyhjä.

Pidä poissa lasten ulottuvilta.

Älä pidä vanhentuneita lääketieteen tai lääketieteen ei enää tarvita.

Kysy terveydenhuollon ammattilainen miten pitäisi hävittää mitään lääkettä et käytä.

Jos käytät tätä lääkettä pitkään, se on hyvin tärkeää, että lääkäri tarkistaa edistymistä sinun tai lapsen säännöllisiä käyntejä. Näin lääkäriltä, ​​onko lääke toimii kunnolla ja tarkistaa ei-toivottuja vaikutuksia.

Tämä lääke voi aiheuttaa sieni-infektio suussa tai kurkussa (sammas). Kerro lääkärille heti, jos olet tai lapsesi on valkoisia laikkuja suussa tai kurkussa, tai kipua kun syö tai nielemisvaikeuksia.

Et saa käyttää tätä lääkettä, jos astmakohtauksen on jo alkanut. Lääkäri määrää toista lääkettä (esim lyhytvaikutteista inhalaattoria) voit käyttää, kun kyseessä on akuutti astmakohtaus. Varmista, että ymmärrät, miten käyttää lyhytvaikutteisia inhalaattorin. Keskustele lääkärisi kanssa, jos tarvitset ohjeita.

Keskustele lääkärin tai sairaalaan hoitoa heti, jos

Liian paljon tätä lääkettä pitkän aikaa voi aiheuttaa ongelmia lisämunuaisen. Keskustele lääkärisi kanssa, jos olet tai lapsesi on enemmän kuin yksi näistä oireista, kun käytät tätä lääkettä: tummuminen ihoa, ripuli, huimaus, pyörtyminen, ruokahaluttomuus, masennuksen, pahoinvointi, ihottuma, epätavallinen väsymys tai heikkous tai laihtuminen.

Noudata lääkärisi ohjeita huolellisesti, jos olet siirtymässä kortikosteroidia suun kautta tälle lääkkeelle.

Lääkäri saattaa haluta sinun kuljettaa lääkärin tunnistus (ID) kortti, jossa todetaan, että sinä tai lapsesi käyttävät tätä lääkettä. Kortin sanovat, että saatat tarvita lisää lääkettä hätätilanteessa, vaikean astmakohtauksen tai muu sairaus, tai epätavallinen stressi.

Tämä lääke voi aiheuttaa bronkospasmia, mikä tarkoittaa hengitys tai hengityksen vinkuminen pahenee. Bronkospasmia voi olla hengenvaarallinen. Lopeta tämän lääkkeen käyttö ja tarkista lääkäriltä heti, jos sinä tai lapsesi ovat ottaa yskää, hengitysvaikeuksia, hengenahdistusta tai hengityksen vinkumista jälkeen lääkkeen käyttämisen. Käytä lyhytvaikutteinen inhalaattorin heti hoitoon oireita.

Jos sinä tai lapsesi ilmaantuu ihottumaa, nokkosihottumaa tai allerginen reaktio tälle lääkkeelle, lopeta lääkkeen käyttö ja tarkistaa lääkäriltä mahdollisimman pian.

Tämä lääke voi aiheuttaa lasten kasvun tavallista hitaammin. Keskustele lapsesi lääkäriin, jos sinulla on huolia.

Tämä lääke saattaa vähentää luun mineraalitiheys, kun käytetään pitkään. Alhainen luun mineraalitiheys voi aiheuttaa heikkoja luita tai osteoporoosi. Jos sinulla on kysyttävää tästä, kysy lääkäriltäsi.

Tarkista lääkäriltä heti, jos näön hämärtyminen, vaikeuksia lukemisessa, tai muita muutoksia näön tapahtuu aikana tai hoidon jälkeen. Lääkäri saattaa haluta sinun tai lapsesi ovat silmät tarkastaa silmälääkäri (silmälääkäri).

Älä ota muita lääkkeitä, ellei niitä ole keskusteltu lääkärin kanssa. Tämä sisältää reseptiä tai nonprescription (over-the-counter [OTC]) lääkkeet ja kasviperäisten tai vitamiineja.

Yhdessä sen tarvitaan vaikutuksia, lääke voi aiheuttaa joitakin ei-toivottuja vaikutuksia. Vaikka kaikkia näitä haittavaikutuksia saattaa esiintyä, jos niitä ilmenee, ne saattavat vaatia hoitoa.

Tarkista lääkäriltä välittömästi, jos jokin seuraavista haittavaikutuksista ilmenee

Joitakin haittavaikutuksia voi esiintyä, jotka eivät yleensä tarvitse lääkärin hoitoa. Nämä haittavaikutukset voivat pois hoidon aikana kuin kehon sopeutuu lääkettä. Myös terveydenhuollon ammattilainen voi pystyä kertoa keinoja estää tai vähentää joitakin näistä haittavaikutuksista. Tarkista hoitohenkilökunnalle, jos jokin seuraavista haittavaikutuksista edelleen tai ovat haittaavia tai jos sinulla on kysyttävää niistä

Muut haittavaikutus saattaa myös esiintyä joillakin potilailla. Jos havaitset muita vaikutuksia, kysy terveydenhuollon ammattilainen.