beetasalpaajat: he aiheuttaa painonnousua?

Kyllä. Painonnousu voi esiintyä sivuvaikutuksena joidenkin beetasalpaajia, etenkin vanhemmissa, kuten atenololi (Tenormin) ja metoprololi (Lopressor, Toprol-XL). Keskimääräinen painonnousu on enintään 4 puntaa (noin 2 kiloa).

Uudempi beetasalpaajat, kuten karvediloli (Coreg), eivät yleensä aiheuta painonnousua sivuvaikutuksena. Paino voi nousta ensimmäisen viikon ottaen beetasalpaaja ja sitten yleensä tasaantuu.

Kuitenkin beetasalpaajat, joka voi aiheuttaa painonnousua yleensä ei ole määrätty, ellei muut lääkkeet eivät ole toimineet, tai jos sinulla on tietty sydänsairaus, joka vaatii ottaen näitä lääkkeitä.

Beetasalpaajat hoidetaan lukuisia ehtoja, kuten korkea verenpaine, sydämen vajaatoiminta, migreeni, glaukooma ja ahdistusta. Lääkärit eivät ole varmoja, miksi jotkut beetasalpaajat aiheuttaa painonnousua. Voi olla, että beetasalpaajat hidastaa aineenvaihduntaa.

Lisäksi, jos vaihdat ottamasta veden pilleri (diureetti) ja beetasalpaaja kuin kohtelu korkea verenpaine, voi saada muutaman kilon painoa, että diureetti pidettävä pois.

Jos olet ottaen beetasalpaaja sydämen vajaatoiminnan vuoksi, kerro lääkärille välittömästi, jos alkaa saada enemmän kuin 3-4 puntaa (noin 1,5- 2 kiloa), varsinkin jos painonnousu jatkuu yli ensimmäisen viikon ottaen huumetta. Tämä voi tarkoittaa, että neste on rakentaa oman jaloissa, vatsaan tai rintaan, mikä saattaa olla merkki, että sydämen vajaatoiminta pahenee.

Kanssa