beetakaroteenia valittu

Luonnollinen Standard® Potilas Monograph, Copyright © 2016 (). Kaikki oikeudet pidätetään. Kaupalliseen jakeluun kielletty. Tämä monografia on tarkoitettu vain tiedoksi, eikä sitä pitäisi tulkita siten erityisiä lääkäriin. Sinun pitäisi kuulla pätevän terveydenhuollon tarjoaja ennen päätöksiä hoitojen ja / tai terveyttä.

Beetakaroteeni on carotenoid. Karotenoidit ovat punainen, oranssi tai keltainen, rasvaliukoiset yhdisteet. Nämä yhdisteet ovat luonnostaan ​​läsnä monissa hedelmissä, viljoissa, öljyt, ja vihanneksia. Alfa-, beeta-, ja gamma karoteeni pidetään niiden esiasteet, koska ne voidaan muuntaa aktiiviseen A-vitamiinin

Kaupallisesti saatavissa beta-karoteeni on ihmisen aiheuttama tai otettu palmuöljystä, levät tai sienet. Beetakaroteeni muuttuu retinoli, joka on välttämätön vision ja kasvun.

Avain laadut

Suun leukoplakia (syöpää edeltävän suuhun vaurioita)

Tutkimukset ihmisillä osoittavat, että beetakaroteenia on lupaava käyttää suun kautta valkotäpläisyydestä (syöpää edeltävän suun leesioita) ja Rusketus. Kuitenkin puuttui hyötyä auringon vaurioitunut iho, mol ehkäisy, sydäntautien riskiä, ​​infektio H. pylori, kaihi ehkäisy, diabeteksen, ja aivohalvaus.

Tutkimus osoittaa, että beetakaroteenin lisäsi riskiä virtsarakon, keuhkojen, vatsa, ja eturauhasen syöpä. Myös yleinen syövän asbestille työntekijöille, tupakoitsijoita, tai korkean riskin henkilöitä lisääntynyt. Lisäksi jotkut tutkimus ehdotti kohonnut sydänsairauksien ja kuoleman kanssa beetakaroteenia täydentämistä.

Alla annokset perustuvat tieteelliseen tutkimukseen, julkaisuihin, perinteisen käytön tai asiantuntijalausuntojen. Monet yrtit ja lisäravinteet ole testattu, ja turvallisuutta ja tehokkuutta ei voida todistaa. Brands voidaan tehdä eri tavalla, vaihtelevalla ainesosia, jopa saman tuotemerkin. Alla annokset eivät välttämättä koske kaikkia tuotteita. Kannattaa lukea tuotemerkintöjen ja keskustella annoksia pätevän terveydenhuollon tarjoaja ennen hoidon aloittamista.

American Heart Association suosittelee beeta-karoteeni ruokavalion korkea hedelmiä, vihanneksia, ja täysjyvätuotteita sijaan täydentää. Kuluttaminen viisi annosta hedelmiä ja vihanneksia päivittäin tarjoaa 6-8 milligrammaa beetakaroteenia.

Ikään liittyvä silmänpohjan rappeuma, 20-50 milligrammaa beetakaroteeni on ottanut suun päivittäin 5-+14,2vuosi.

auringon polttama

Syövän ehkäisy, 6-75 milligrammaa beetakaroteenia on ottanut suuhun päivittäin tai joka toinen päivä 1-+14,2vuotta. Huomautus: Jotkin tutkimus on löytänyt suurentunut kuoleman tai syövän beetakaroteenia täydentämistä.

Vatsa-aortan aneurysman (AAA) ehkäisy

Sillä kaihi, 20-50 mg beeta-karoteenia on otettu päivittäin tai joka toinen päivä 5-8 vuotta.

Ikään liittyvä silmänpohjan tauti (silmäsairaus aiheuttaa näön menetys)

Kemoterapiaan sivuvaikutuksia, 250 milligrammaa beetakaroteeni on ottanut suun päivittäin 21 päivän ajan, minkä jälkeen 75 milligrammaa päivässä.

Alzheimerin tauti

Angioplastia (leikkaus estetty valtimoissa)

Niveltulehdus

Kroonisen keuhkosairaus, 20 milligrammaa beetakaroteenia on ottanut suun päivittäin 5-8 vuotta.

Karotenoidi puutos

Kystinen fibroosi, 10-300 milligrammaa beetakaroteenia on otettu päivässä 14 päivän 14 kuukautta.

Kemoterapia sivuvaikutuksia

Diabetes, 50 milligrammaa beetakaroteenia on otettu joka toinen päivä yhdeksän vuotta.

Krooninen keuhkosairaus

Sillä erytropoieettisten protoporphyria, 25-300 milligrammaa beetakaroteenia on ottanut suun päivittäin.

HIV, 60 mg beeta-karoteenia on otettu kolme kertaa suun kautta päivittäin 1-3 kuukautta.

Kuolleisuuden vähentämiseen, 1,2-50 mg beeta-karoteenia on otettu päivittäin tai joka toinen päivä 28 päivän ajan 14,1 vuotta. Huomautus: Jotkin tutkimus on löytänyt suurentunut kuoleman tai syövän beetakaroteenia täydentämistä.

Suun kautta leukoplakia, 60-360 milligrammaa beetakaroteenia on ottanut suun päivittäin tai viikoittain kuuden kuukaudesta yhteen vuoteen.

Sillä polymorfinen valoihottuma, 75-180 milligrammaa beetakaroteenia on ottanut suun päivittäin.

Raskauden, 4,5 milligrammaa beetakaroteenia on otettu päivittäin alussa ennen 20 viikkoa raskauden myös 2,173-2,307 milligrammaa beetakaroteenia punainen palmuöljy on ottanut suun päivittäin kahdeksan viikon alkaa 26-28 viikkoa raskauden.

Auringonpolttamiin, 15-180 milligrammaa beetakaroteenia on ottanut suun päivittäin 3-24 viikon ajan.

Sillä erytropoieettisten protoporphyria, iät ja ajat 1-4 vuotta, päivittäinen annos oli 60-90 mg beetakaroteenia suun, ikä 5-8 vuorokausiannos oli 90-120 milligrammaa, ikä 9-12 vuorokausiannos oli 120- 150 milligrammaa, ikä 13-16 vuorokausiannos oli 150-180 milligrammaa, ja ikä 16 ja vanhemmat vuorokausiannos oli 180 milligrammaa beetakaroteenia suun, joilla on mahdollisesti kasvavan 30-60 milligrammaa päivässä alle 16 vuotta, ja yhteensä jopa 300 milligrammaa vuorokaudessa yli 16 jos on vastustusta. Lisäksi, 30-150 milligrammaa beta-karoteeni on ottaa päivittäin suun kautta.

Sillä polymorfinen valoihottuma 30-150 milligrammaa beetakaroteenia on otettu päivittäin suun kautta.

Tehostaminen toipuminen leikkauksesta tai sairaudesta

Nämä käyttötarkoitukset on testattu ihmisillä tai eläimillä. Turvallisuutta ja tehoa ei ole aina todistettu. Jotkut näistä edellytyksistä ovat mahdollisesti vakavia, ja olisi arvioitava pätevän terveydenhuollon tarjoaja.

erytropoieettiset protoporphyria

Arvostelu perustelut

Alla käytöt perustuvat perinteeseen tai tieteellisiä teorioita. Usein he eivät ole testattu ihmisillä, sekä turvallisuutta ja tehoa ei aina ole todistettu. Jotkut näistä edellytyksistä ovat mahdollisesti vakavia, ja olisi arvioitava pätevän terveydenhuollon tarjoaja.

Beetakaroteeni voi lisätä verenvuotoriskiä, ​​kun se otetaan lääkkeitä, jotka lisäävät verenvuotoriskiä. Joitakin esimerkkejä ovat aspiriini, antikoagulantit ( “verenohennuslääkkeitä”), kuten varfariini (Coumadin®) tai hepariinia, anti-verihiutaleiden huumeiden, kuten klopidogreeli (Plavix®), ja ei-steroidiset tulehduskipulääkkeet, kuten ibuprofeeni (Motrin®, Advil ®) tai naprokseeni (Naprosyn®, Aleve®).

Beetakaroteeni voi myös vuorovaikutuksessa aineita iholle, silmiin, mahassa, suolistossa, keuhkoissa, tai maksa; aineina Alzheimerin, astma, syöpä, diabetes, kihti, tulehdus tai haavaumat, vaikuttavat aineet immuunijärjestelmän, hermostunut, tai tuki- ja liikuntaelinten järjestelmät, alkoholi, antibiootit, viruslääkkeet, kolesterolia alentavat lääkkeet, sydämen aineet, rauta-, mineraaliöljy, nikotiini, orlistaattia (XENICAL®); tai kilpirauhashormonien.

Beetakaroteeni voi lisätä verenvuotoriskiä, ​​kun se otetaan yrttejä ja ravintolisiä, joiden uskotaan lisäävän verenvuotoriskiä. Useita tapauksia on raportoitu verenvuotoa käytön Neidonhiuspuut, ja vähemmän tapauksia valkosipuli ja näki Palmetto. Lukuisia muita aineita voi teoriassa lisätä verenvuotoriskiä, ​​vaikka tämä ei ole todistettu useimmissa tapauksissa.

Beetakaroteeni voi myös vuorovaikutuksessa alkoholilla, antibiootit, antioksidantteja, viruslääkkeiden yrtit ja täydennykset, kantaksantiini, kolesterolia alentava yrttejä ja täydentää, kalaöljy, sydän yrttejä ja ravintolisiä, yrttejä ja ravintolisiä varten iholle, silmiin, mahassa, suolistossa, keuhkoissa, tai maksa; yrttejä ja täydentää Alzheimerin, astma, syöpä, diabetes, kihti, tulehdus tai haavaumat, yrttejä ja ravintolisiä, jotka vaikuttavat immuunijärjestelmän, hermostunut, tai tuki- ja liikuntaelinten järjestelmien, rauta-, luteiinia, lykopeenia, mineraaliöljy, multivitamins, nikotiini, kasvi sterolit, punainen palmuöljy, auringonkukkaöljy, kilpirauhashormonit, vitamiineja, C ja E, tai sinkki.

Tämä tieto perustuu järjestelmällinen katsaus tieteelliseen kirjallisuuteen ja konsensuslausumien, vertaisarvioinnin avustajat Natural Standard Research Collaboration ().

Monograph metodologia

A-beeta-karoteeni, A-beetakaroteenia (ranskalainen), A-caro-25, alfa karoteenia, alfa-karoteenia, B-caro, beetakaroteeni, beetakaroteenia, beetakaroteenia (ranskalainen), beetakaroteenin tout trans (French), beeta-caroteno (espanjalainen), beeta-kryptoksantiinia, Biotene, Caroguard®, Caro-kansantalouksia ™, caro-t, karoteenia, karotenoidit, karotenoidit (ranskaksi), karotenoidit, caroténoïdes (ranskaksi), caroténoïdes Mélanges (French ), kuiva beetakaroteenia, eyebright, gamma karoteeni, gamma-karoteeni, vihreät lehtivihannekset, Lumitene®, meri- karoteenia, Max-Caro®, Mega Carotene®, karotenoideista, Oceanic Beta®, oranssi hedelmä, oranssi vihannekset, palmuöljy , provitamiini A, provitamine A (French), punainen palmuöljy, retinolia, auringonkukkaöljy, Superbeta Carotene®, synteettiset all-trans beta-karoteeni, Ultra beta Carotene®.

Yhdysvaltain elintarvike- ja lääkevirasto ei suoranaisesti säädellä yrttejä ja täydentää. Ei ole mitään takeita voimaa, puhtautta tai tuoteturvallisuuden ja vaikutukset voivat vaihdella. Kannattaa aina lukea tuoteselosteet. Jos sinulla on sairaus, tai muita lääkkeitä, yrttejä, tai lisiä, sinun pitäisi puhua pätevän terveydenhuollon tarjoaja ennen uuden hoidon. Keskustele terveydenhuollon tarjoaja välittömästi, jos sivuvaikutuksia.

Vältä ihmisiä, joilla on todettu allergia tai herkkyys beetakaroteenia, vitamiini, tai jollekin muulle beetakaroteenia tuotteita, kuten elintarvikkeiden säilöntäaineita tai väriaineita.

Beetakaroteeni on todennäköisesti turvallista, jos sitä käyttävät aikuisten ja lasten ruoka, määrinä löytyy luonnollisesti elintarvikkeissa.

Beetakaroteeni on mahdollisesti käytössä turvallisia lyhytaikainen täydennyksenä johdolla terveydenhuollon tarjoaja.

Beetakaroteeni voi aiheuttaa röyhtäily, ummetus, ripuli, huimaus, päänsärky, lisääntynyt riski sairauden (kuten virtsarakon syöpä, vilustuminen, sepelvaltimotauti, keuhkosyöpä, kuolleisuus, eturauhassyöpä, ja mahasyöpä), nivelkipu, keuhko, lihas kipu, vatsan ja suoliston ongelmia, näköhäiriöitä, paheneva kolesterolitasoa, keltainen talletukset silmissä, ja ihon keltaisuus.

Beetakaroteeni saattaa lisätä verenvuotojen ja mustelmien. Varovaisuutta on ihmisiä, joilla on verenvuotohäiriöitä tai huumeiden, jotka saattavat lisätä verenvuotoriskiä. Annostusta saattaa olla tarpeen.

Käytä varoen henkilöille, jotka ovat syömishäiriöitä, silmäoireet, munuais- sairaudet, keuhkosairaudet, tuki- ja liikuntaelinten sairaudet, tai hermoston häiriöitä.

Käytä varovasti yhdessä antibioottien, kolesterolia alentavat lääkkeet, rasvan korvikkeet, rauta, luteiinia, mineraaliöljy, nikotiini, orlistaatti, kasvisteroleja, protonipumpun estäjät, erittäin vähärasvainen ruokavalion, ja E-vitamiinia

Vältä beetakaroteenin täydentää yksin tai yhdessä muiden antioksidanttivitamiineja, välittömästi ennen ja jälkeen pallolaajennuksen (leikkauksen estetty valtimoissa).

Vältä lapsilla ja raskaana olevilla tai imettäville naisille.

Liikunta aiheuttama astma ehkäisy

Vältä ihmisiä, jotka tupakoivat, juovat runsaasti alkoholia, ja on suurentunut riski sairastua syöpään, historia altistuminen asbestille, maksahäiriö tai sydänsairaus.

Liikunta suorituskyvyn (oksidatiivisen stressin ehkäisy)

Vältä ihmisiä, joilla on todettu allergia tai herkkyys beetakaroteenia, vitamiini, tai jollekin muulle beetakaroteenia tuotteita, kuten elintarvikkeiden säilöntäaineita tai väriaineita.

Sydänsairaus

On riittävästi tieteellistä näyttöä siitä, että käytetään beetakaroteenin lisäravinteen raskauden tai imetyksen aikana.

Bjelakovic G, Nikolova D, Gluud LL, et al. Antioksidantti täydentää ehkäisyyn kuolleisuuden terveillä osallistujien ja potilailla, joilla on erilaisia ​​sairauksia. Cochrane.Database.Syst.Rev. 2012,3: CD007176., Cortes-Jofre M, Rueda JR, Corsini-Munoz G, et al. Lääkkeet ehkäisemiseksi keuhkosyövän terveillä ihmisillä. Cochrane.Database.Syst.Rev. 2012,10: CD002141., Eliassen AH, Hendrickson SJ, Brinton LA, et ai. Kiertävä karotenoidit ja rintasyövän riski: yhdistetty analyysi kahdeksan tulevaisuudentutkimusta. J.Natl.Cancer Inst. 12-19-2012,104 (24): 1905-1916., Evans JR ja Lawrenson JG. Antioksidantit vitamiineja ja kivennäisaineita varten hidastaa etenemistä ikään liittyvä silmänpohjan rappeuma. Cochrane.Database.Syst.Rev. 2012,11: CD000254., Hu F, Wang, Yi B, et ai. Karotenoidit ja rintasyövän riski: meta-analyysi ja meta-regressio. Rintasyöpä Res.Treat. 2012,131 (1): 239-253., Li FJ, Shen L, ja Ji HF. Saannin E-vitamiinia, C-vitamiinia, ja beeta-karoteeni ja riski Alzheimerin tautiin: meta-analyysi. J.Alzheimers.Dis. 2012,31 (2): 253-258., Li L, Ying XJ, Sun TT, et al. Katsaus menetelmien laadun katsausten noin mahalaukun syövän riskiä ja suojaavat tekijät. Asian Pac.J.Cancer Ed. 2012,13 (5): 2069-2079., Mathew MC, Ervin AM, Tao J, et al. Antioksidantit vitamiineja estämiseksi ja hidastamaan ikääntymiseen liittyvien kaihi. Cochrane.Database.Syst.Rev. 2012,6: CD004567., Mayne ST, Ferrucci LM, ja Cartmel B. saadut satunnaistetussa kliinisissä tutkimuksissa mikroravinteiden lisäämisen syövän ehkäisyyn. Annu.Rev.Nutr. 8-21-2012,32: 369-390., Miller PE ja Snyder DC. Phytochemicals ja syöpäriski: tarkistamaan epidemiologisia todisteita. Nutr.Clin.Pract. 2012,27 (5): 599-612., Pabalan N, Jarjanazi H, Sung L, et ai. Vaihdevuosioireiden tila muutetaan rintasyövän riski liittyy myeloperoksidaasi (MPO) G463A polymorfismi valkoihoisilla naisilla: meta-analyysi. PLoS.One. 2012,7 (3): e32389., Thorne-Lyman AL ja Fawzi WW. A-vitamiini ja karotenoidit raskauden ja äitien, vastasyntyneiden ja pikkulasten terveystuloksissa: järjestelmällinen katsaus ja meta-analyysi. Paediatr.Perinat.Epidemiol. 2012,26 Suppl 1: 36-54.; Ulbricht C, Basch E, Chao W, et al. Näyttöön perustuvan systemaattinen tarkastelu A-vitamiinin luonnollisen standardin tutkimusyhteistyötä. J.Diet.Suppl 2012,9 (4): 299-416., Weber D ja Grune T. osuus beetakaroteenia A-vitamiini tarjontaa ihmisiin. Mol.Nutr.Food Res. 2012,56 (2): 251-258., Zhang X, Dai B, Zhang B et ai. A-vitamiini ja kohdunkaulasyövän riskin: meta-analyysi. Gynecol.Oncol. 2012,124 (2): 366-373.

Tämä näyttöön perustuva monografia valmistettiin Natural Standard Research Collaboration

HIV

maksasairaus

henkistä suorituskykyä

Pimeänäkö lisälaite

Polymorfinen valoihottuma (kutiava ihottuma)

raskaus

Aktiininen keratoosi (hilseilevä iho johtuu auringon vaurioita)

Syntymämerkki / mol (dysplastic nevi) ehkäisy

Kystinen fibroosi

Sydänsairaus ehkäisy

syövänehkäisyn

kaihit

Diabetes

kuolleisuus vähentäminen

tahti

Käyttää perustuvat perinteeseen tai teoriaan