bedaquiline (suun kautta) asianmukainen käyttö

annostelu

Vastaamaton annos

Ota tätä lääkettä juuri niin kuin lääkärin ohjeiden mukaan. Älä ota enemmän sitä, älä ota sitä useammin, ja älä ota sitä pidempään kuin lääkäri määräsi. Muuten voi lisätä mahdollisuus sivuvaikutuksia.

Bedaquiline annetaan suoraan havaittu hoidon (DOT). On aina otettava ainakin 3 muuta tuberkuloosilääkkeillä. Noudata huolellisesti lääkärin ohjeita.

Tätä lääkettä mukana lääkitystä oppaan. Lue ja noudata näitä ohjeita huolellisesti. Kysy lääkäriltä tai apteekista, jos sinulla on kysymyksiä.

Tabletti niellään kokonaisena veden kanssa. Älä murskata, halkaista tai pureskella. Ota lääke ruoan kanssa.

Tämä lääke on otettu yhteensä 24 viikon ajan. Ensimmäisessä 2 viikkoa, voit ottaa lääkettä päivittäin. On kolmas-kahdeskymmenesneljäs viikolla, sinun on otettava se samaan aikaan samalla 3 päivää (esim, maanantai, keskiviikko ja perjantai) vähintään 48 tunnin välein viikoittain.

varastointi

Pidä lääkkeen käyttämisen koko hoidon ajan, vaikka tunnet paremmin muutaman ensimmäisen annoksen. Infektio ei ehkä ole selvittää, jos lopetat hoidon liian aikaisin.

Annos tätä lääkettä on erilainen eri potilaille. Noudata lääkärin määräyksestä tai ohjeet etiketissä. Seuraavat tiedot sisältävät ainoastaan ​​keskimääräistä annosta tätä lääkettä. Jos annos on erilainen, älä muuta sitä, ellei lääkäri käskee tekemään niin.

Määrä lääkettä että otat riippuu vahvuus lääkkeen. Myös annosten lukumäärän otat joka päivä, sallitun ajan annosten välillä, ja aika lääkityksen riippuvat lääketieteellinen ongelma, johon käytät lääkettä.

Jos annos jää tätä lääkettä, ota se mahdollisimman pian. Kuitenkin, jos se on melkein aika ottaa seuraava annos, jätä unohtunut annos väliin ja palaa takaisin normaaliin annosteluaikatauluun. Älä kaksinkertaista annosta.

Jos et nähnyt annos ensimmäisten 2 viikkoa, ohittaa Vastaamaton annos ja jatkaa lääkkeen tavalliseen tapaan. Jos et nähnyt annos viikoilla 3-24, ota unohtunut annos niin pian kuin mahdollista ja sitten palata normaaliin annostelun aikataulusta.

Pidä poissa lasten ulottuvilta.

Älä pidä vanhentuneita lääketieteen tai lääketieteen ei enää tarvita.

Kysy terveydenhuollon ammattilainen miten pitäisi hävittää mitään lääkettä et käytä.

Säilytä lääke suljetussa astiassa huoneenlämmössä, lämmöltä, kosteudelta ja suoralta auringonvalolta. Suojaa jäätymiseltä.

Säilytä lääke alkuperäisessä pakkauksessa.