aortan koarktaatio hoitojen ja lääkkeiden

Leikkaus

Pallolaajennus ja stentin

Hoitovaihtoehtoja aortan koarktaatio riippuvat iästä aikaan diagnoosi ja vakavuus kuntoa. Muut sydänvika voi korjata samanaikaisesti kuin aortan coarctation.

Lääkitys

Hoitomuodot koostuvat yleensä leikkaus tai menettelyä kutsutaan pallolaajennus. Lääkäri koulutettu synnynnäisiä sydänsairauksia arvioi sinulle ja määrittää sopivimman hoito kuntoa.

On olemassa useita avoimen sydämen kirurgisia menetelmiä korjata aortan coarctation. Lääkäri voi keskustella kanssasi, minkä tyyppinen todennäköisimmin onnistuneesti korjata tai lapsen yleistilan. Vaihtoehtoja ovat

Pallolaajennus on vaihtoehto aluksi hoitoon aortan coarctation tai hoitoon uudelleen kaventuminen (re-coarctation), joka on tapahtunut leikkauksen jälkeen.

Tämän prosessin aikana, lääkäri lisää ohut, joustava putki (katetri) osaksi valtimo nivusiin ja antaa sen kautta verisuonten sydämesi käyttämällä röntgenkuvausta.

Lääkäri asettaa täyttämättömän ilmapallon läpi aukon kaventunut aortan. Kun pallo täytetään, aortta levenee ja veri virtaa helpommin. Joissakin tapauksissa lääkäri saattaa lisätä mesh peittämä ontto putki (stentti) aortan pitämään kaventuneet osa aortan auki.

Lääkitys ei käytetä korjata aortan koarktaatio, mutta sitä voitaisiin käyttää hallitsemaan verenpainetta ennen leikkausta. Vaikka korjaus aortan coarctation parantaa verenpaine, monet ihmiset vielä ottamaan verenpaine lääkitystä, vaikka onnistuneen leikkauksen.

Vauvat, joilla on vaikea aortan koarktaatio voitaisiin antaa lääkitys, pitävät valtimotiehyeen auki. Tämä tarjoaa kiertotie verenkiertoa ympäri kavennuksen kunnes coarctation on korjattu.

Yleisin pitkän aikavälin komplikaatio aortan koarktaatio on korkea verenpaine. Vaikka verenpaine vähenee yleensä sen jälkeen, kun aortan coarctation on korjattu, se saattaa silti jäädä normaalia suurempi.

Joskus aortan segmenttiin, joka on korjattu tulee heikko ja suuremmaksi (aortan pullistuma) ja saattaa lopulta revetä. Joissakin tapauksissa coarctation voi uusiutua, mahdollisesti jopa vuoden hoidon jälkeen. On mahdollista olla enemmän leikkauksia tai menettelyjä korjaamaan uudelleen ahtauma tai hoitaa muita komplikaatioita.

käsittelyn jälkeen