aivokasvain tauti

Aivokasvain on massa tai poikkeavien solujen kasvua aivoissa tai lähelle aivoihin.

Monia erilaisia ​​aivokasvaimia olemassa. Jotkut aivokasvaimia ovat noncancerous (hyvänlaatuinen), ja jotkut aivokasvaimia ovat syöpä (pahanlaatuinen). Aivokasvaimia voi alkaa aivoissa (ensisijainen aivokasvaimia), tai syöpä voi alkaa muualla kehon ja levitä aivoihin (toissijainen, tai metastaattinen, aivokasvaimia).

oireet

Kuinka nopeasti aivokasvain kasvaa voi vaihdella suuresti. Kasvuvauhti sekä sijainnin aivokasvain määrittää, kuinka se vaikuttaa toimintaan hermostoon.

Puhkeaminen tai muutos rakenteessa päänsärkyä; Päänsärkyä, jotka vähitellen yleistyä ja vakavampia; Selittämätöntä pahoinvointia tai oksentelua; Näköhäiriöitä, kuten näön hämärtyminen, kahtena näkeminen tai menetystä näkökentän; Asteittainen menetyksen tunne tai liikkeen käsivarren tai jalan; Vaikeus kanssa tasapainossa; Puhevaikeudet; Sekaannusta päivittäisistä asioista; Persoonallisuus tai käyttäytymisen muutoksia; Kohtaukset, varsinkin joku, joka ei ole ollut kouristuksia; kuulo-ongelmia

Aivokasvain hoitovaihtoehtoja riippuvat aivokasvaimen teillä, sekä sen koosta ja sijainnista.

Oireita aivokasvain vaihtelevat suuresti ja riippuvat aivokasvain koon, sijainnin ja kasvuvauhti.

Yleisiä oireita aiheuttamia aivokasvaimia voi sisältyä

Gliooma. Nämä kasvaimet alkavat aivojen tai selkäytimen ja sisältävät astrosytoomiin ependymoma, glioblastoomat, oligoastrocytomas ja oligodendroglioomat .; Meningiomas. Meningeooma on kasvain, joka nousee kalvot, jotka ympäröivät aivot ja selkäydin (verenkierrossa). Useimmat meningiomas ovat noncancerous .; Akustinen neuromas (schwannoomat). Nämä ovat hyvänlaatuisia kasvaimia, jotka kehittävät hermoja, että valvonta tasapaino ja kuulon johtavien oman sisäkorvan aivoihin .; Aivolisäkekasvainten. Nämä ovat useimmiten hyvänlaatuisia kasvaimia, jotka kehittyvät aivolisäkkeen juuressa aivoissa. Nämä kasvaimet voivat vaikuttaa aivolisäkkeen hormonien kanssa vaikutuksia koko kehossa .; Medulloblastoomien. Nämä ovat yleisimpiä syöpä aivokasvaimia lapsilla. Medulloblastoma alkaa alaselän osa aivoista ja taipumus levitä kautta selkäydinnesteestä. Nämä kasvaimet ovat harvinaisempia aikuisilla, mutta ne tapahtuvat .; PNETs. Primitive neuroektodermaalisiin kasvaimet (PNETs) ovat harvinaisia, syöpäkasvainten alkavat alkion (sikiön) aivoissa. Ne voivat esiintyä missä tahansa aivojen .; Sukusolujen kasvaimia. Sukusolujen kasvaimet voivat kehittyä jo lapsuudessa, jossa kivekset tai munasarjat muodostaa. Mutta joskus itusolukasvaimet siirtyä muihin kehon osiin, kuten aivoihin .; Kraniofaryngeooma. Nämä harvinaiset, noncancerous kasvaimia alkaa lähellä aivojen aivolisäke, joka erittää hormoneja, jotka ohjaavat monia kehon toimintoja. Koska kraniofaryngiooma hitaasti kasvaa, se voi vaikuttaa aivolisäkkeen ja muiden rakenteiden lähellä aivoja.

Sovi tapaaminen lääkärisi kanssa, jos olet pysyviä oireita, jotka koskevat sinua.

Rintasyöpä; Paksusuolen syöpä; Munuaissyöpä; Keuhkosyöpä; melanooma

syyt

Ensisijainen aivokasvainten peräisin aivojen itse tai kudoksissa lähellä sitä, kuten aivoissa peittävän kalvoja (aivokalvot), aivohermoihin, aivolisäkkeen tai käpylisäke.

Ensisijainen aivokasvaimia alkaa, kun normaalit solut saavat virheitä (mutaatioita) niiden DNA. Nämä mutaatiot sallivat solut voivat kasvaa ja kahtiajaon korotukset ja jatkamaan eläviä kun terveitä soluja kuolisi. Tuloksena on massa poikkeavia soluja, joka muodostaa kasvain.

Ensisijainen aivokasvaimia ovat paljon harvinaisempia kuin toissijaisia ​​aivokasvaimia, jossa syöpä alkaa muualta ja leviää aivoihin.

Monia erilaisia ​​ensisijainen aivokasvaimia olemassa. Jokainen saa nimensä solutyypistä mukana. esimerkkejä ovat

Toissijainen (metastaattinen) aivokasvaimia ovat kasvaimia, jotka johtuvat syöpä, joka alkaa muualla elimistössä ja sitten levitteitä (metastasizes) aivoihin.

Riskitekijät

Toissijainen aivokasvaimet useimmiten esiintyy ihmisiä, joilla on ollut syöpä. Harvoissa tapauksissa metastaattisen aivokasvain voi olla ensimmäinen merkki syöpä, joka alkoi muualla elimistössä.

Ikäsi. Riskiä aivokasvain kasvaa, kun ikää. Aivokasvaimia ovat yleisimpiä vanhemmilla aikuisilla. Kuitenkin aivokasvain voi puhjeta missä iässä tahansa. Ja tietyntyyppisten aivokasvainten esiintyy lähes yksinomaan lapsille .; Altistuminen säteilylle. Ihmiset, jotka ovat altistuneet eräänlainen säteilyn ionisoivaa säteilyä on kohonnut aivokasvain. Esimerkkejä ionisoivan säteilyn sisältävät sädehoitoa käytetään syövän hoidossa ja aiheuttama säteilyaltistus atomipommeja .; Yleisempiä muodot säteilyn, kuten sähkömagneettisten kenttien voimalinjoja ja radiotaajuisen säteilyn kännyköiden ja mikroaaltouunit, ei ole osoitettu liittyvän aivokasvainten .; Suvussa aivokasvainten. Pieni osa aivokasvainten esiintyy ihmisiä, joiden suvussa aivokasvainten tai suvussa geneettisiä oireyhtymiä, jotka lisäävät riskiä aivokasvainten.

Diagnoosi

Toissijainen aivokasvaimia ovat paljon yleisempiä kuin ovat ensisijainen aivokasvaimia.

Fysikaalinen hoito voi auttaa takaisin menetetty motorisia taitoja tai lihasvoimaa .; Toimintaterapia avulla voit saada takaisin normaaliin päivittäiseen toimintaan, kuten työ, kun aivokasvain tai muu sairaus .; Puheterapia asiantuntijoiden kanssa puhevaikeuksien (puhe patologit) voi auttaa, jos sinulla on vaikea puhua .; Tuutorointia kouluikäisiä lapsia voi auttaa lapsia selviytymään muutoksista muistissa ja ajattelun jälkeen aivokasvain.

Mikä tahansa syöpä voi levitä aivoihin, mutta yleisin tyyppejä ovat

akupunktio; Hypnoosi; Meditaatio; Musiikkiterapia; rentoutumisharjoitukset

hoito

Useimmilla potilailla ensisijainen aivokasvaimia, syy kasvain ei ole selvä. Mutta lääkärit ovat tunnistaneet joitakin tekijöitä, jotka voivat lisätä riskiä aivokasvain. Riskitekijöitä ovat

Altistuminen säteilylle. Ihmiset, jotka ovat altistuneet eräänlainen säteilyn ionisoivaa säteilyä on kohonnut aivokasvain. Esimerkkejä ionisoivan säteilyn sisältävät sädehoitoa käytetään syövän hoidossa ja säteilyaltistusta aiheuttamia ydinpommeja.

Lääkärit, jotka ovat erikoistuneet aivosairauksia (neurologit); Lääkärit, jotka hoitavat syövän (onkologit); Lääkärit, jotka käyttävät säteilyä syövän hoitoon (säteily onkologit); Lääkärit, jotka ovat erikoistuneet hermoston syövät (neuro-onkologit); Kirurgit, jotka toimivat aivojen ja hermoston (neurokirurgit); kuntoutus asiantuntijoiden

Yleisempiä muodot säteilyn, kuten sähkömagneettisten kenttien voimalinjoja ja radiotaajuisen säteilyn kännyköiden ja mikroaaltouunit, ei ole osoitettu liittyvän aivokasvaimia.

Ole tietoinen ennalta nimittäminen rajoituksia. Tuolloin teet nimittämistä, muista kysyä, onko siellä jotain tarvitsee tehdä etukäteen, kuten rajoittaa ruokavaliota .; Merkitse mitään oireita sinulla on, vaikka ne näyttävät liity syy olet aikataulun nimittämistä .; Merkitse muistiin tärkeitä henkilökohtaisia ​​tietoja, kuten asioita, kuten viime elämä muuttuu, tai suuria jännityksiä .; Listaa kaikki lääkkeet, vitamiinit tai lisäravinteet, että olet parhaillaan tai olet äskettäin .; Harkitse perheenjäsen tai ystävä pitkin. Joskus voi olla vaikea muistaa kaikki tiedot aikana nimittäminen. Joku, joka liittyy muistat jotain, olet jäänyt tai unohtunut .; Kirjoita lista kysymyksiä kysyä lääkäriltä.

Jos se epäillään, että sinulla on aivokasvain, lääkäri voi suositella useita testejä ja menettelyjä, mukaan lukien

Imaging testit. Magneettikuvaus (MRI) on yleisesti käytetty auttaa diagnosoimaan aivokasvaimia. Joissakin tapauksissa Väriaine voidaan ruiskuttaa suoneen käsivarren aikana MRI tutkimus.

Mikä aivokasvain minulla on ?; Missä on minun aivokasvain sijaitsee ?; Kuinka suuri on minun aivokasvain ?; Kuinka aggressiivinen minun aivokasvain ?; Onko minun aivokasvain syöpä ?; Tarvitsenko lisätestejä ?; Mitkä ovat hoitovaihtoehtoja ?; Voiko kukaan hoidot paranna minun aivokasvain ?; Mitä etuja ja riskejä kunkin hoidon ?; Onko yksi käsittely tuntuu sopii minulle parhaiten ?; Pitäisikö minun nähdä asiantuntija? Mitä että kustannukset, ja minun vakuutusturva se ?; Onko esitteitä tai muissa painotuotteissa että voin ottaa mukaan? Mitä sivustot suositella ?; Mitä, onko minun pitäisi suunnitella varten seurantakäynti?

Vaihtoehtoinen lääke

Useita erikoistuneita magneettikuvaus komponentteja – mukaan lukien toiminnallinen MRI, perfuusio MRI ja magneettiresonanssispektroskopia – voi auttaa lääkäriä arvioimaan kasvain ja suunnitella hoitoa.

Milloin alkaa ensiksi oireita ?; Ovatko oireesi ollut jatkuvaa tai satunnaista ?; Kuinka vakavia oireita ?; Mitä, jos mitään, tuntuu parantaa oireita ?; Mitä, jos mitään, ilmeisesti pahentaa oireita?

Muita kuvantamistutkimuksissa voivat olla tietokonetomografia (CT) skannaus ja positroniemissiotomografia (PET).

Kerääminen ja testaus näyte epänormaalin kudoksen (biopsia). Biopsia voidaan suorittaa osana toiminnan poistamiseksi aivokasvain, tai biopsia voidaan suorittaa käyttäen neulaa.

Valmistautuminen tapaamisesta

Stereotaktisen neulabiopsiaan voidaan suorittaa aivokasvainten vaikea päästä alueille tai hyvin herkkiä alueita aivoissa, jotka saattavat vahingoittua laajempi toiminta. Your neurokirurgi porataan pieni reikä osaksi kallo. Ohut neula työnnetään sitten reiän läpi. Tissue poistetaan käyttämällä neulaa, joka on usein ohjaavat CT tai MRI.

Kudosnäyteanalyysin sitten tarkastella mikroskoopilla määrittää, jos se on syöpä tai hyvänlaatuinen. Tämä tieto on tärkeää määrittää diagnoosin ja ennusteen ja, mikä tärkeintä, ohjaamisessa hoitoon.

Opi tarpeeksi aivokasvaimia tehdä päätöksiä oman huolellisesti. Kysy lääkäriltäsi sinun aivokasvain, mukaan lukien hoidon vaihtoehtoja ja, jos haluat, ennustetta. Kuten opit lisää aivokasvaimia, voit tulla varmemmaksi tekemään hoitopäätöksiä .; Pidä ystävät ja perhe lähellä. Pidä läheisiä suhteita vahva auttaa käsittelemään oman aivokasvain. Ystävät ja perhe voi antaa käytännön tukea tarvitset, kuten auttaa hoidat talon jos olet sairaalassa. Ja niitä voidaan käyttää henkisen tuen, kun tunnet hukkua syöpä .; Etsi joku puhua. Etsi hyvä kuuntelija, joka on valmis kuuntelemaan teitä puhua toiveita ja pelkoja. Tämä voi olla ystävä tai perheenjäsen. Huoli ja ymmärtäminen ohjaaja, lääketieteen sosiaalityöntekijä, papiston jäsen tai syöpä tukiryhmä myös olla hyödyllinen.

Selviytyminen ja tuki

Hoito aivokasvain riippuu tyyppi, koko ja sijainti kasvain, sekä yleistä terveydentilaa ja valintasi.

Lue lisää Aivokasvain

Jos aivokasvain sijaitsee paikassa, joka tekee siitä helposti leikkaukseen, kirurgi toimii poistaa niin paljon aivokasvain kuin mahdollista.

Joissakin tapauksissa kasvaimet ovat pieniä ja helposti erottaa ympäröivästä aivokudokseen, mikä tekee täydellisen kirurgisen poiston mahdollista. Muissa tapauksissa kasvaimet ei voida erottaa ympäröivään kudokseen tai ne sijaitsevat lähellä herkkiä alueita aivoissa, mikä leikkaus riskialtista. Näissä tilanteissa lääkärin poistaa niin paljon kasvainta kuin on turvallista.

Jopa poistamalla osa aivojen kasvain voi auttaa vähentämään oireita.

Lisää Aivokasvain

Leikkaus poistaa aivokasvain liittyy riskejä, kuten infektio ja verenvuotoa. Muita riskejä saattaa riippua osa aivoja missä kasvain sijaitsee. Esimerkiksi leikkaus kasvain lähellä hermoja, jotka muodostavat yhteyden silmäsi saattaa liittyy riski näön menetys.

Sädehoitoa käytetään paljon energiaa palkit, kuten röntgenkuvat tai protoneja, tappamaan kasvainsoluja. Sädehoito voi tulla koneen ulkopuolella kehosi (ulkoinen sädehoito), tai hyvin harvoin, säteily voidaan sijoittaa kehon sisällä lähelle aivokasvain (brakyhoidoksi).

Sädehoito voi keskittyä vain alueen aivoihin jossa kasvain sijaitsee, tai sitä voidaan soveltaa koko aivoihin (koko-aivot säteily). Koko-aivot säteily on useimmiten käytetään syövän hoidossa, joka on levinnyt aivoihin jostain muusta ruumiinosa.

Haittavaikutuksia sädehoidon riippuvat ja säteilyannoksen saat. Yleiset haittavaikutukset aikana tai välittömästi sen jälkeen säteily ovat väsymys, päänsärky ja päänahan ärsytystä.

Stereotaktinen radiosurgery ei muoto leikkauksen perinteisessä mielessä. Sen sijaan, radiosurgery käyttää useita säteilyn säteiden antaa erittäin keskittynyt muodossa sädehoitoa tappaa kasvainsoluja hyvin pienellä alueella. Jokainen säteilyä ei ole erityisen tehokas, mutta siinä kohdassa, jossa kaikki palkit täyttävät – on aivokasvain – saa hyvin suuren säteilyannoksen tappaa kasvainsoluja.

On olemassa erilaisia ​​käytetty tekniikka radiosurgery radioaktiivisuus hoitoon aivokasvaimia, kuten Gamma veitsi tai lineaarikiihdyttimellä (Linac).

Radiosurgery tehdään tyypillisesti yhteen hoitoon, ja useimmissa tapauksissa voit mennä kotiin samana päivänä.

Kemoterapia käyttää huumeita tappaa syöpäsoluja. Kemoterapia lääkkeitä voidaan ottaa suun kautta pillerin muodossa tai laskimoon (suonensisäisesti). Kemoterapia huumeita käytetään useimmiten hoitoon aivokasvaimia on temotsolomidi (Temodar), joka on otettu pilleri. Monet muut kemoterapiaa lääkkeet ovat saatavilla ja niitä voidaan käyttää riippuen syövän tyypistä.

Kemoterapia sivuvaikutukset riippuvat ja huumeannoksen saat. Kemoterapia voi aiheuttaa pahoinvointia, oksentelua ja hiustenlähtö.

Kohdennettu lääkehoitojen keskittyä tiettyihin poikkeavuuksia läsnä syöpäsoluja. Estämällä nämä poikkeavuudet, kohdennettuja lääkehoitojen voi aiheuttaa syöpäsolujen kuolemaa.

Yksi kohdennettu lääkehoito hoidetaan tyypin aivosyövän kutsutaan glioblastooma on bevasitsumabi (Avastin). Tämä lääke, kautta annettava laskimoon (suonensisäisesti), pysäyttää muodostuu uusia verisuonia, katkaisemalla verenkierron kasvain ja tappaa syöpäsoluja.

Tavoiteltu lääke everolimuusi (Afinitor) hoidetaan hyvänlaatuinen aivokasvain, jota esiintyy ihmisten kanssa geneettinen sairaus nimeltä mukulakasvit tauti. Everolimuusi estää entsyymiä elimistössä joka soittaa rooli syöpäsolujen kasvua.

Koska aivokasvaimia voi kehittyä aivojen osissa, jotka ohjaavat motorisia taitoja, puheen, näön ja ajattelu, kuntoutus voi olla välttämätön osa elpymistä. Lääkäri voi kirjoittaa lähetteen palveluja, jotka voivat auttaa, kuten

Vähän tutkimusta on tehty täydentävä ja vaihtoehtoinen aivokasvain hoitoja. Ei vaihtoehtoisia hoitoja ovat osoittautuneet parantaa aivokasvaimia. Kuitenkin täydentävät hoidot voivat auttaa sinua selviytymään oman aivokasvain ja sen hoidosta. Keskustele lääkärin kanssa vaihtoehdoista.

Jotkut täydentäviä hoitoja, jotka voivat auttaa sinua selviytymään sisällyttää

Ota yhteys lääkäriin, jos sinulla on oireita, jotka huolestuttavat sinua. Jos diagnosoitu aivokasvain, te voidaan kutsua asiantuntijoita, kuten

Se on hyvä olla hyvin valmistautunut varaamiseksi. Seuraavassa on joitakin tietoja, joiden avulla saat valmiiksi, ja mitä odottaa lääkäriltä.

Aikasi lääkärin kanssa on rajoitetusti, joten valmistelee lista kysymyksiä voi auttaa sinua tekemään suurimman osan ajasta yhdessä. Listaa kysymyksiin tärkein vähiten tärkeä asia aika loppuu. Saat aivokasvain, moniin peruskysymyksiin kysyä lääkäriltä ovat

Lisäksi kysymyksiä, että olet valmis kysyä lääkäriltä, ​​älä epäröi kysyä muita kysymyksiä, jotka tapahtuvat sinulle.

Lääkäri saattaa kysyä useita kysymyksiä. Koska valmiita vastaamaan niihin voi antaa aikaa myöhemmin koskemaan myös muita pisteitä haluat käsitellä. Lääkäri voi pyytää

Diagnoosi aivokasvain voi olla ylivoimainen ja pelottava. Se voi tehdä sinusta tuntuu olet vähän valvoa terveydelle. Mutta voit ryhtyä toimiin selviytymään sokki ja suru että voi tulla jälkeen diagnoosin. Mieti yrittää

Kysy lääkäriltäsi tukea ryhmien omalla alueella. Tai tarkista puhelinluettelosta, kirjastosta tai syövän organisaation, kuten National Cancer Institute tai American Cancer Society.

Oireet ja hoito

1

 1

)